Dobrý den..Nema niektora skusenost s poistovnou Axa?Po akom case pusta vyplacanie za trvale nasledky?Za odpovede dakujem
Alianz poistovna je v tomto rychla..Ale v Axe neviem..Uz presli 2 tyzdne a nic.ziadna odpoved
asi skusim zavolat..dakujem
@sofijecka Trvalé následky sa štandardne vo všetkých poisťovniach plnia najskôr po roku od vzniku úrazu, ktorý má za následok vznik trvalých následkov. Výnimku tvoria straty orgánov, vtedy je pochopiteľné, že ruka alebo noha nedorastie a plní sa ihneď.
Podľa aktuálnych VPPčiek sa v AXE plnia trvalé následky najskôr po roku od vzniku úrazu. Doba preukazovania trvalých následkov úrazu je 4 roky. Zároveň sa vo VPP píše, že ak poisťovňa neskončí šetrenie do 1 mesiaca od nahlásenia, tak vypláca určitý preddavok plnenia, ale týmto sa samozrejme pravdepodobne nevylučuje ročná lehota na preukázanie trvalosti následkov. Samozrejme ako som písal, záleží od konkrétneho stavu, pričom ak je vyslovene preukázateľne nemenný, môže dôjsť k vyplteniu skôr.
Odporúčam však aby si si pozrela VPPčky a OPPčky, ktoré by mali byť súčasťou zmluvy 🙂
Ja mam s detmi generali a mesiac po uzatvoreni zmluvy mi maly spadol a celo rozrazil mal tam 2 lepky asi 2cm.najprv poslali 80eur a po roku na jazvu 200eur.fakt som bola prekvapena a ako som pisala do tyzdna boli peniaze na ucte.
Nemam sice s touto poistovnou skusenost.ale mi sme mali do tyzdna ako som im poslala papiere vypisane od chirurga.