Dobrý deň ,pár dní späť som si rušila životné poistenie. Som dlhodobo PN a nedokázala by som to uplatniť ,suma bola 85.20 . Poistená som bola 1rok aj 9mesiacov. Všetko bolo v pohode až do momentu... keď mi agent z tej poisťovne nezavolal že mu za mňa prišlo platiť 370€ pokutu , pretože som zrušila životnú poistku.5 minút na to..mi volala jeho matka!!! Čo si to dovoľujem zrušiť si životnú poistku, keď som nemala na to aby som ju počas PN platila prečo som si nepozičala od ľudí alebo som si nevzala pôžičku , teraz jej syn bude platiť pokutu. A urážlivé správy a vyhrážky. Som vážne na nervy 😔😔😔
veď to je tvoja vec...synček nech si nájde poriadnu robotu a matka nech drží piXu alebo nech mu pomôže z hľadaním :D
@ivabaj zrušiť to bola chyba... Mala si si znížiť platbu na minimum (okolo 10€ cca, záleží co máš poistené) takto si prišla o všetky peniaze co si tam dávala...
Na expertneho poistovaka podaj sťažnosť - ono vo väčšine "firiem" je to tak, že províziu vyplatia dopredu a keď sa zmluva zruší do 2 rokov (záleží na zmluve, býva aj viac) tak tu províziu musia vrátiť, to NIE JE žiadna pokuta, chlapec je len evidentne hlúpy 🙈 a to, že to za neho vybavuje matka.... 🙈
TAK TOTO JE EXTREM! Keby ste vedeli, aké provízie sa za tie poistky berú.... tiež by som to posunula vyššie....
Uff, tak ja robím vo finančníctve 18 rokov, dotyčný by u mňa okamžite skončil a garantovala by som mu, že vo finančnom sprostredkovaní si už nikdy neškrtne, pretože toto je vrchol. Áno, ak klient zruší poistenie do 2 rokov, maklér musí vrátiť časť provízie. Ale to každý maklér vie a s týmto rizikom robí ten biznis. A na tento účel si mnohí makléri zriaďujú účty, kam si odkladajú časť provízií na účel storno poplatkov.
Takže rada č. 1 - vôbec nerieš a netráp sa tým. Ak ťa bude opätovne kontaktovať, upozorni ho, že nahlásiš na NBS jeho správanie a že v zmysle Zákona o finančnom poradenstve a finančnom sprostredkovaní mu za toto okamžite odoberú možnosť robiť sprostredkovanie a zrejme aj pokutu by dostal).
Rada č. 2 - nahlás to spoločnosti, pre ktorú pracuje. Neber to, že mu robíš zle. On robí hanbu finančným sprostredkovateľom. Kvôli takýmto si ľudia myslia, že sme zlí. Kvôli smradom, ktorí vidia len provízie, nezaujíma ich klient a nevedia sa správať.
Ahoj, no musel vrátiť časť provízie, ale takýmto spôsobom sa to predsa nerobí, že budem na klienta hrubá, plus Ochrana osobných údajov mu nič nehovorí? Keď to posunul ďalej, matke. Neviem či je ešte aktívny, pretože ak áno, o výpovedi musel vedieť a mohol ťa slušne kontaktovať a nájsť vhodnejšie riešenie ako rovno celú zmluvu rušiť ( zníženie, odklad platenia a podobne),pretože to tiež nieje vždy rozumné, rušiť zmluvu.Hlavne kvôli tomu že už si mala po čakacích dobách, teraz keď sa poistis nanovo, môžeš tam mať aj výluky ohľadom toho, kvôli čomu si PN.,budeš staršia, čiže poistenie môže byť drahšie a podobne.
Ale to je uz na agentovi, aby sa venoval klientovi, nie iba vtedy, keď s ním uzavrie zmluvu....
@mischy00 to som písala vyššie, záleží aké poistenie mala.Píšem že ak bola na zmluve sama je to veľa(to je môj osobný názor).Robila som vo finančníctve a viem ako mnoho agentov dokázalo omotat ľudí aj keď mali plat len 500€ a nabuchali im vysoké poistky aby mali veľkú províziu a potom presne ako tento chlapec vyvolávali a vyplakavali ako musia vrátiť a klamstvá okolo toho.
@gubcikova s tým.plne súhlasím, preto píšem, že sa to vždy nastavuje podľa príjmu klienta a vtedy sa eliminuje riziko zrušenia. Pretože počúvam klienta, vidím na čo má, čo dokáže v pohode platiť, a hlavne čo je pre neho dôležité mať poistené! a nie, že ho chudáka idem financne zruinovať, lebo provízia. Žiaľ, toto sú agenti, čo robia hanbu tomuto povolaniu
@mischy00 veď to.Ja som sa snažila vždy dať to najlepšie klientovi a samozrejme mu ušetriť(vždy som sa pýtala koľko on je ochotný dať mesačne a nie to čo mi určia tabuľky),ale mnoho agentov bolo že ak mal napr.rodinu tak dať všetkých na samostatnú zmluvu aby čo najviac zarobil, dať presne podľa tabuliek (pri tom sa mnohý opalili,lebo prišli o klientov) atď.a potom keď prišlo k poistnému plneniu,zatajovali sa,nezdvihali atď.A takto vznikli tie skvelé reči aký sú "poisťovaci".
Pani by som s kludom anglicana oznamila, ze podavam na jej synacika podnet pre hrube porusenie gdpr a nech si pripravia viac penazi nez len tych 370€, lebo za toto su niekolkotisicove pokuty 🙂
ten agent nie je tvoj znamy? neviem si predstavit zeby matka agenta volala ohladom zmluvy nejakej cudzej osobe. Lebo dost casto byva ze kamarati sprostredkuju poistenie znamemu
@ivkazba ahoj, trošku sa votriem autorke do príspevku, ale viem, že si odborníčka. Sestra chcentiež zrušiť životnú poistku v Allianz, musí ísť osobne za nejakým agentom, alebo to vie zrušiť online prípadne sama napísat ziadosť o skončenie.Poistku jej robil sused, ale ten s tým už nepracuje.Ďakujem
@ivabaj fiha, tak toto by som posunula dalej nadriadenym poistovaka. To je minimalne na staznost!