Ahojte
Mam taku otazku, syn uraz v skolke zaciatkom juna, ostal doma do konca juna, mal dlahu. My sme ale neboli ocr. Manzel robi z homeofficu. Chceli sme dat papiere do poistovne ako uraz -skolka ma poistenie. A otazka je - treba nieco dokladovat okrem lekarskych sprav? Napriklad aku ujmu sme mali (napriklad nasa ocr ktora ale nebola)
Doktor chce za vypisanie papiera 30 eur. Tak ci to vobec mam riesit. Aka suma sa tak bezne dostava? Je to komunalna poistovna.
Ďakujem
Naozaj musi lekar vypisat tlacivo? Nestaci odniest do poistovne len prvu a poslednu spravu?
Over si to. Odomna tiez najprv chceli vypisovat, lekarka povedala, ze to sa uz nerobi a oni maju lekarov, ktori to riesia z lekarskych sprav.
Plus by sa do casu mali ratat aj rehabilitacie ak chodil.
A neni trochu neskoro v septembri riesit junovy uraz?
@maris5 ano, musi. Musi vyplnit tlacivo o bolestnom a stazeni spolocenskeho uplatnenia - rehabilitacie je zbytocne prikladat.
autorka -- vsetky lekarske zaznamy, spolu so zaznamom zo vsetkych kontrolnych vysetreni, proste doloz skolke. Ano, tak si vypytal 30 eur - tak to lekarovi zaplat a tychto 30 eur rovnako doloz skolke ---- ich poistovna ti to uhradi.
tu ide o zodpovednostnu skodu na zdravi, a ten lekar tych 30 eur nechce len tak - musi prejst vsetky lekarske zaznamy a podla diagnoz spravne zaradit body - a podla tych bodov bude uraz odskodneny.
to co spomina
@maris5 s tym lekarom ze netreba -- to sa jedna v pripade komercneho poistenia. Ty vsak chces peniaze od skolky - cize to ide zo zodpovednostneho. Totalne odlisne poistky, totalne odlisne sposoby vypoctu poistnych plneni.
@vanilkovazmrzka narok na odskodne zo zodpovednosti v zmysle OZ sa premlcuje do 2 rokov od kedy poskodeny zistil ze mu bola skoda sposobena a kym, najneskor do 3 rokov odo dna urazu -- cize riesit junovy uraz v septembri je uuuuplne v poriadku, v zmysle skody na zdravi dokonca totalne v poriadku - to sa riesi az ked je zdravotny stav ustaleny, na to nie je presny cas ze ako dlho od urazu.
@tykat toto bude na 99% zodpovednostna skodova udalost
Riaditelka zo skolky nam dala papiere z komunalnej kde su otazky napr. Uplatnujem si skodu .... Eur..ja ale neviem kolko eur. Mam blocek na barle 17 eur len. Doktor nam kazal prist s papiermi az o dva mesiace lebo ze to sa dlhsie hoji. Je pravda ze krival cely jul, mozno aj dlhsie. Ale ak by zaplatili aj tych 30 tak okej. Len aby som este ja nebola na tom skodna, ze som to vobec podala
Som to vlastne nenapisala, bol to vytknuty clenok. Mal dlaha nieco cez 2 tyzdne
@kaktusik007 dakujem za vysvetlenie 🙂
podvrtnutie clenka - 15 az 25 bodov, ak mal aj natrhnuty vaz v nom - 40 bodov. vyklbenie clenkovej kosti ci pod clenkovou kostou, riesene konzervativne, 25-40 bodov.
hodnota bodu pre urazy v roku 2024 - 28,60 eura.
cize sa bavime o sume od 429 po 1.144 eur.
nie som lekar, nemam lekarske spravy --- alfa a omega bude, kolko bodov napise osetrujuci lekar - tolko penazi bude vyplatenych.
Príloha č. 1 k zákonu č. 437/2004 Z. z. - o bolestnom a o stazeni spolocenskeho uplatnenia
@kaktusik007 tak myslite, ze mala by som to podat? Bolo to podvrtnutie podla správy. Doktor je stary pan, tak hadam to vypise dobre
podat to podaj. to ze napisal podvrtnutie nestaci - dolezita je konkretna diagnoza a uprimne, nie som lekar, neviem ako to ohodnoti.... ale podvrtnutie je polozka cislo 167c - a teraz je uz len na lekarovi, pre ktoru hranicu bodov sa rozhodne -- to uz zavisi od celkoveho priebehu liecenia a tak fakt netusim, co tam da... ale teda 15 az 25 bodov, cize 429 az 715 eur.
ak to nechces, tak to nepodaj.
ja som riesila v skole u syna sikanu, sposobil mu spoluziak modrinu na cele -- a kedze som byvaly likvidator skod na zdravi a tieto tabulky poznam velmi dobre, uhrala som to na posudok o bolestnom 5 bodov -- takze hold, niekoho ta modrina prisla celkom dost 🙂 aj ked teda vtedy hodnota bodu nebola ani 20 eur este 🙂
@kaktusik007 dakujem za odpoved. Tak to skusim. Este sa nam taketo nestalo, tak neviem ci sa mam pustat do toho ale aj keby to bolo za 15 bodov by to bolo teda fajn
Urcite podaj, vypytaj aj formulare zo skolky. Aj ja som to riesila maj jun a dcera za malu zlomeninu dostala 15 bodov a skoro 400 eur. Pokrylo to naklady velmi pekne
My sme dokladali všetky lekárske správy, pediatrička vypisovala dajaký papier k tej poistnej udalosti, platili sme ale len 5 eur. Syn zo školskej poistky dostal za úraz viac ako zo životnej, ktorú mu platíme my, ale on mal teda veľmi vážny úraz, doma zo školy bol 3 mesiace, plus rehabilitácie ďalší rok a liečenia. Avšak poistnú udalosť škola riešila až po ukončení liečby po úraze, čiže cca po roku a pol. Tak nás usmernili nazačiatku, že všetko máme dodať až po prepustení syna z traumatologickej a rehabilitačnej ambulancie.
@marienka1989 tak to bolo vazne, nastastie u nas "len" clenok ale bolo to obmedzujuce hlavne pre neho a samozrejme pre rodicov, nemal ani podpatok,nemohol stupat iba s barlami a to mu islo tak biedne. Hadam ste uz ok 😉
@marienka1989 som mimo témy, ale co sa mu stalo ? Chúďatko male
@lasona to je fuk, ono aj ked dieta krivo stupi - a stane sa to pocas vyucovania, nieto este na telesnej, je to zodpovednost skoly a vtedy dietatu patri bolestne,.
Nevlastny brat mal v skole uraz tiez členok podvrtnuty a dostal cez 500€ ale z poistky co mu plati mamka dostal len nieco okolo 150€ takze urcite podaj
ďakujem, už je o. k., keby nebolo jaziev po operáciách, ani nevieme, že sa mu niečo stalo 🙏
@lasona asi by som to mala objasniť jasnejšie, úraz sa stal staršiemu synovi na lyžiarskom výcviku, predposledný deň výcviku ho stiahli horskí záchranári so zlomeninami oboch nôh, oba členky zlomené a podkolenia tiež, tie zlomeniny boli strašné, na rentgene keď som to videla, ako by niekto zobral pílku a kosti pod kolenami mu prepílil, také to mal😢 bol to strašný rok, samá operácia, rehabilitácie, stále v nemocnici...po tom úraze bol tak psychicky zle na tom, že som musela s ním byť v nemocnici, a to mal 12 rokov v tej dobe...to sa stalo v januári a v októbri si zasa mladší syn zlomil jednu nohu...tento školský rok ide dcéra na lyžiarsky výcvik a už uvažujem o tom, že ju tam nepustíme s manželom, ale ona strašne túži ísť.
Určite podaj, my sme tiež dávali. Syn mal na ruke dlahu už ani neviem koľko. Lopta mu spadla na prst. Nebol zlomený. Dali nám papiere, za 25 doktor vyplnil a syn dostal cez 500€
Treba pozriet aku zmluvu ma skolka s poistovnou. Co je poistene, co sa da uplatnit. Mozno nemusi byt ujma typu strata rodicov na zarobku ale trebars preplatia bolestne synovi.