Ahojte maminky, oteckovia, potrebujem poradit, mozno aj pomoct. Idealne keby sa tu nasla osobka ktora pracuje v Kooperative. Dakujem pekne.
@belllinka tak isto sme pochodili aj my,viník si vinu priznal,odoslali sa všetky formuláre a vyjadrenie od poistovne bolo že viník musí dokázať,ze udalosť sa stala,ale podľa mna tým ze on si vinu priznal,tak si myslím ze to vzal na seba a poistovna to mala preplatiť,dávali sme to 3x na reklamaciu😞,no nepochodili sme,auto nam bolo poškodené a ešte nas to aj stalo 480€.
@laretta ano vsetko a keď nam udalosť prvýkrát neuznali tak muž volal vinikovi ze poistovna chce dôkaz ze on spôsobom nehodu,tak sám bol ochotný ist do poistovne podpisal co chceli aj tak to neuznali a keď sme to reklamovali 3x tak chceli dôkaz ako: Iní svedkovia alebo najlepšie ViDEOZAZNAM.som ich vymiala ze ci veria tomu co hovoria,tak mi ten pán povedal ze je to uplne bežný postup.
Myslela som ze všetko sme mali spisane na mieste nehody
@laretta presne nato som sa pytala ze či mam mať kameru,nato mi nikto neodpovedal,obhliadka prebehla vycislili škodu na 1100€,dali sme ci to,urobit v autorizovanom servise,ktorý spolupracuje aj s poistovnou,nakoniec nam auto opravili za 980€.a keď mala poistovna platiť tak začali ťahanice.Viník nehody nam potom poslal aspon 500€.vyše roka sme sa naťahovali,písali sme aj na riaditeľstvo poistovne a nič.kamarat si kôli tomuto namontoval do auta kameru,nakoniec sa mu podarilo zachytiť ako policajti sposobili nehodu,nedávno to bolo aj na Joj a všade na internete?tiež mal takú podobnu skusennost s kooperativou,tak ho to naj....o,ze si tu kameru zaobstaral
riesil som zopar poistnych udalosti (pzp aj havarijna), nakoniec som sa dopracoval k 4cennym radam od pravnika jednej z poistovni
1. ked vystupujem z auta po nehode, ihned vytahujem mobil a spravim aspon 50 fotiek, idealne aj tvare druheho ucastnika a samozrejme spz
2. volam policiu, bez ohladu na vysku skody, policajtom poviem ze mam podozrenie ze druhy ucastnik nehody pozil alkohol alebo ze sa nevieme dohodnut na vine a vtedy MUSIA prist bez ohladu na vysku skody. Ten papier co sa podpisuje na mieste je v pripade nasledneho branenia sa druhej strany v podstate neplatny zdrap papiera
3. nehybem s autom do prichodu policie aj keby som mal zablokovat dopravu na par hodin, pohnem autom => automaticky dostavam pokutu od prichadzajucej hliadky za marenie vysetrovania
4. poistovne nie su charita ale vznikli za ucelom dosahovania zisku, akakolvek komunikacia s poistovnou prebieha doporucenymi listami a nie cez telefon
Peniazky uz mame na ucte, trvalo to cele 2 a pol tyzdna od opravy, teda odo dna kedy nam bola vystavena faktura a kedy sme my tuto fakturu vyplatili. Chvalabohu.
Stalo ma to vela nervov, energie, sustavne telefonaty a emaily ale mame peniaze spat do posledneho centa tak som rada.
Dakujem vsetkym za prispevky.
Mozete aj do spravy. Dakujem.