Ahojte syn ma životnú poistku v generali najvyššiu ks víta. Zakladali sme ju minulý rok v septembri. V októbri sme boli objednaní na vyšetrenie ku kožnej. Dala mu vybrať jedno znamienko. To sa vyťahovalo tento rok. Dali sme si preplatiť chirurgicky zákrok. Poisťovňa odmietla platiť zevraj sme nedodržali čakaciu dobu. Pritom čakacia doba 3 mesiace prešla a až neskôr sa vyberalo znamienko. Ale oni tvrdia že tam patrí aj návšteva doktora. V podmienkach som nikde nenašla 3 mesačnú dobu čakaciu na návštevu doktora. Mate s tým niekto skúsenosti. Akurát som našla v podmienkach že pokiaľ sa poistná udalosť uskutočnila po čakacej dobe ma byt plnené. A návšteva doktora predsa nie je poistná udalosť.
áno, počíta sa dátum návštevy lekára, ktorý doporučil chirurgický zákrok
@kaktusik007 takže keď si založíte poistku nemôžete 3 mesiace navštíviť doktora? Resp už ta návšteva doktora sa nevzťahuje na životnú poistku? A kde sa to ako píše v poistných podmienkach? Ja som nič také nenašla
@melisa281 cakacia doba je prave na to, aby sa choroby, ktore dotycny ma uz pri podpise zmluvy, ale este mu neboli nikym zdiagnostikovane, prejavili. Preto tam mas napriklad na smrt samovrazdou 2 roky --- lebo samovrazdu si dva roky dopredu nenaplanujes.
ak si si chcela uplatnit poistne plnenie ---- mala si sa preobjednat.
@kaktusik007 však to by som sa aj keby to bolo v poistných podmienkach. Tam je iba skodova udalosť po ukončení čakacej doby 😃 žiadna diagnostika konzultácia u doktora
@melisa281 no a co je v pripade choroby skodova udalost? no predsa diagnostika choroby!!!!!! takze toto je dolezity datum. nie ze kedy znamienko vyberali, ale kedy uz bolo na tele. a to je alfa a onega vsetkeho. to, ze to ty nevies / nik ti to nepovedal --- za to nevin poistovnu.
a potom - podpisoval sa tam isto aj dotaznik o zdravotnom stave. cize aj ked by si sa preobjednala, mohli to zamietnut - znamienko predsa nenarastie tak rychlo. a ak ano - to posledne co by si teraz riesila by bola poistovna
@kaktusik007 prosim ta aká diagnostika? Diagnostika znamienka je až po jeho vybratí toto bolo odporúčanie!
uorimne, nerozumiem co riesis. Doktor uznal, ze to znamienko musi von - cize ho zdiagnostikoval ako potencialne nebezpecne. Bodka, finito. Comu este nerozumies?
@kaktusik007 že keby nedajbože bolo zhubné pani tvrdí že sa uzná poistka. Pretože bolo zdiagnostikovane až po histologickom vyšetrení. Teda uplynula doba čakania. A prečo sa to ako nevzťahuje aj na chirurgicky zákrok ktorý bol tiež až teraz po čakacej dobe. Preto
Pozri, úprimne čo čakáš od modrého koníka? Že ti niekto povie máš pravdu? Aj keby ti to povedal pomôže ti to? Väčšina znamienok nie je zhubného charakteru takže diagnostika prebieha pred chirurgickým odstránením ale dajme tomu, ok máš pravdu. Teraz čo? Pomôže ti to v odvolaní? Nie, lebo poisťovňa má nastavené pravidlá. Ako ja to nemyslím v zlom, len čo chces dosiahnut týmto postom/nesúhlase im/challengovanim každého.
@melisa281 nie navstivit lekara. Toho mozete navstivit, ale ak indikuje nejaky problem, nebude to uz spadat do moznosti vyuzit to ako poistnu udalost. Je to logicke
@stanislavicenka no čo už
@melisa281 v tomto smere je tá poistka riadne "vychcana" ako sa hovorí lebo podmienky si fakt zaobalia tak, že normálny človek z nich nevyjde. Ak chces radu, či je mozenejako postupovať, alebo či sa niečo ešte dá robiť, právne poradenstvo by ti vedelo pomôcť - skupina na mk - akurát by bolo fajn dať tam aj tú časť podmienok nech to právnici vidia.🙂
@janagem toto su standardne podmienky. Aj poistovna sa chrani, pretoze je vela podvodnikov, ktori izatvaraju poistenie ucelovo. A nezabudaj, poistovna funguje na principe solidarity, kazda jedna, aj socialna. Ma opatrenia, aby ochranila aj seba. Mala som raz klienta, ore ktoreho bola poistka zbytocna, a na druhy den si zlomil ruku, a volal mi, ci ho nepoistim so sparnym datumom, aby si mohpl narokovat plnenie. Pri uraze napriklad nie je ziadna ochranna lehota.
@stanislavicenka ja to chápem. Viem, že aj ľudia vymýšľajú, ale takisto rozumiem, že nie vždy sú tie podmienky úplne jasné napísané - a to že veľa ľudom tie podmienky nevysvetlila. Nezmení to tento prípad, ale veľa poisťovní funguje na princípe tu mi to rýchlo podpíšete a podmienky pošleme mailom.
Takže na Tom ľudskom hľadisku chápem aj autorkinu frustráciu.
@stanislavicenka vy poisťuje?
@janagem no lebo všeobecne podmienky tam sa píše o čakacej dobe že v tom obdobi nevzniká nárok na poistné plnenie. Ale vzniká po uplynutí čakacej doby keď sa vyskytne poistná udalosť.Čo bolo neskôr. Ja ako laik rozumiem že do 3 mesiacov nebol nárok na plnenie až teraz. A vôbec by ma nenapadlo odporúčanie lekára.
@melisa281 ano, ako laik tomu chapes z casti spravne -- ak by ta lekar poslal na vybratie znamienka PO uplynuti cakacej doby, bolo by to poistnou udalostou. Ale u vas sa poistna udalost stala v ramci cakacej doby -- diagnostika na vybratie znamienka bola do 3 mesiacov od datumu podpisu zmluvy - takze je to vo vylukach a na poistne plnenie narok nevznika.
je to jasne, strucne vystizne.
@melisa281 ale je --- ten doktor to znamienko zdiagnostikoval v oktobri. cize mesiac po platnosti zmluvy a zamietli to spravne. Je irelevantne, kedy sa vyberalo.