Poistka na lyžiarsky

12. jan 2024

Ahojte chcem dať synovi poistku koncom mesiaca ide na lyžiarsky, na hory, úraz a zodpovednosť za škodu, poistenie batožiny. Lyže budú z požičovne. Neviete poradiť tie lyže bude brať manžel na svoj OP, keby náhodou sa poškodili, syn bude mať poistenie za škodu , uznajú to z tej poistky? Zmluva za požičanie na manžela lebo to je na dospelú osobu a syn bude mať poistku na svoje meno ako dieťa. Resp. Ako to dávate vy ak nemáte rocne poistky. Dik za rady

koniarova
12. jan 2024

A škola ich nepoisťuje?

autor
12. jan 2024

@koniarova len úraz, mne ide o tie lyže. Nemá syn vlastné

luliu
12. jan 2024

Nikdy som takto nepoistovala i keď sme mali lyže z požičovne. Za mňa minimálna pravdepodobnosť, že sa niečo s nimi stane

autor
12. jan 2024

@luliu naozaj? Priznám nemám rada cudzie veci len nechceme kupovať aspoň zatiaľ ..

luliu
12. jan 2024

My poziciavame na rok a potom vymeníme a zase na rok. Takto nám to vyhovuje. Nikdy sa nič nestalo, ani keď boli sami na lyziarskom

autor
12. jan 2024

@luliu tak super dik za skúsenosť

jarka_black
12. jan 2024

Požičané veci sa poistiť nedajú cez cestovné poistenie. Iba vlastné. Môže to ale ponúkať za príplatok prenajímateľ.
Z poistenia zodpovednosti sa hradí len škoda, ktorú by požičanými lyžami spôsobil. Kvôli poisteniu zodpovednosti sa CP oplatí. Ak máte poistený dom / domácnosť, možno máte aj zodpovednosť poistenú. Tým pádom dieťa CP nepotrebuje, pretože zásah HS je hradený štátom vo výške cca 350 eur.
https://www.uniqa.sk/online/?obtainer=73160277

simca06022011
12. jan 2024

Nikdy som toto nepoistovala. To skor s treba opytat v pozicovni ako to riesia, jamyslim, ze poisteni budu. Ceny lyzi je par eur, tych starych.. pouzivanych.. a teda mame za sebou kopu jazdy, lyze vzdy poziciavame a nikdy sa nic nestalo :D lyziam.

autor
12. jan 2024

@jarka_black ahoj a poistenie zodpovednosti za škodu nie je práve to, ak spôsobí škodu na lyžiach ktoré nie sú jeho môže použiť svoju poistku? Lyže su cudzí majetok...či to chápem zle? Ďakujem

koniarova
12. jan 2024

Ja ti neviem. Aby poistka nestala viac ako požičanie lyží. Nikdy sme nepoistovali lyže . Kašli na to.

jarka_black
12. jan 2024

Zodpovednosť za škodu inej osobe, spôsobenú konaním... je jedno či sú lyže vlastné alebo požičané. Lyže samotné buď "nechať plávať", ako radia ostatné, alebo sa pri požičiavaní spýtať na príplatok za poistenie, ak je v ponuke.
Zničenie a krádež požičanej výstroje je vo výlukách cestovného poistenia.

autor
13. jan 2024

@jarka_black ok nechám to tak ale píšeš zodpovednosť za škodu inej osobe spôsobenú konaním.... Veď nie je to práve to čo potrebujem? Škoda inej osobe - majiteľovi (požičovni) lyží , spôsobenú konaním - používaním lyží....
Myslela som že práve na toto sú tie poistky zodpovednosti za škodu, keď ja svojím konaním spôsobom škodu na cudzom majetku. Španielska dedina toto . Nechám to tak.