Poistka na auto

daniel_12
16. máj 2024

Zdravím.
Chcem sa spýtať. Kúpili sme jazdené auto. A že vraj po novom musí byť poistka na auto na toho človeka na koho je prepísané auto. Ja som ešte mladý tak na mňa ročná poistka stojí cca okolo 300€. Ideálne by bolo najlepšie na otca alebo mamu. Len že predávajúcemu pri kúpe som dal overené splnomocnenie, a on to prepísal na mňa. Ak chcem menšiu poistku tak by som musel auto prepísať na otca.

Ďakujem.

maranco
16. máj 2024

@daniel_12 porovnaj si cenu poistenia vo viacerých poisťovniach
tu sú porovnávače
https://www.superpoistenie.sk/kalkulacie-povinn...
https://www.netfinancie.sk/pzp-havarijne-poiste...
https://www.mojepzp.sk/povinne-zmluvne-poistenie

auto sa nedá prihlásiť bez predloženia poistky, takže asi ešte neprepísal

daniel_12
autor
16. máj 2024

@maranco Dá sa. Preto to prepísal, lebo predávajúci ešte nezrušil poistku. Tak preto.

demodun
16. máj 2024

@daniel_12 300 je hrozne veľa na starú škodovku. Hľadaj ešte.
Skús to super poistenie, tam sú šikovní

thirstymonk
16. máj 2024

Za staru zadretu astru platím cca 120€ ročne.

thirstymonk
16. máj 2024

Nie je to nahodou len tym, že popri povinnej poistke ti tam ešte nanútia kadejake pripoistenia, asistenčne služby a podobne ptakoviny? A tým pádom ti rastie poistka...?

simca06022011
16. máj 2024

superpoistneie si daj vyratat poistenie, netreba ti ziadne extra pripoistenia. Pre teba poistka uz stara nie je platna, auto s prepisom potrebuje novu poistku na tvoje meno (a nie je to po novom, je to tak dlhe roky pokial viem).. ved nam to pri prepise kontorlovali hned, poistka sa uzatvarala doslova v kancelarii pred dorpavnou policiou :D

kikulka09
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
charlottha
16. máj 2024

to je co za auto, ked ta vyjde poistka az tolko? mali sme akoze kadejake auta, ale ani raz sme az tolkoto neplatili.

daniel_12
autor
16. máj 2024

@charlottha Preto lebo mám len 19 rokov

simca06022011
16. máj 2024

@charlottha bezne su aj taketo vysoke poistky, ja som teraz kvoli tymto sumam sci-fi menila poistenie 5tim autam...

charlottha
16. máj 2024

@simca06022011 ved ja rozumiem, ze tie sumy sa pohybuju kadejako. len som bola zvedava, co je to za auto. ale nedozvedela som sa.

daniel_12
autor
16. máj 2024

@simca06022011 Takže teraz musím urobiť prepis na otca? Aby ma vyšla menšia poistka?

daniel_12
autor
16. máj 2024

@charlottha Octavia 1 r.v.2002

simca06022011
16. máj 2024

@daniel_12 a aj si si to riadn epozrel online na vek otca a tvoj, lebo ja som teraz hodila dodavku (od osobneho auta nemam teraz udaje pri sebe) do superpoistenia a rozdiel 48r a 19r vodica cca 70eur, to sa ti oplati prepisovat auto hore dole?

daniel_12
autor
16. máj 2024

@simca06022011 Áno oplatí. Poistka na otca štvrťročná stojí cca 33€ a na mňa cca 80€. Tak dosť veľký rozdiel.

melanta
16. máj 2024

Chcel si auto, kúpil si si ho, zaplať si poistku, ako na teba vychádza. Neťahaj do toho otca. Ak v 19 potrebuješ auto, buď natoľko zodpovedný, aby si prijal aj tie negatívne stránky dospelosti a vlastníctva vecí. Počul si o objektívnej zodpovednosti? Už len preto by si nemal do toho zaťahovať otca. Rieš si svoju vlastnú zodpovednosť za vlastníctvo niečoho, čo chceš.

simca06022011
16. máj 2024

@daniel_12 ked nemas na poistku auta, kde ten rozdiel je par eur hore dole, tak ako ides prevadzkovat auto? ved hod sem screen, co ti take superpoistenie napr. vyratalo, a ked si zmenil vek vodica a ostatne nechal (meno tam daj random, jozko mrkvicka napr.) aky je rozdiel... mne na dodavku vysiel rozdiel cca 80eur... oprava a prevadzka 22r auta nebude ziaden lacny spas

kikulka09
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janula2063
16. máj 2024

@daniel_12 urob prepis na evidenciách tak,že ty budeš vlastníkom a otec držiteľom-poistka musí byt na držiteľa…zaplatíš len za výmenu dokladov,nie cely prepis,ale musíš tam byt s otcom.mala by stačiť už len jeho nová poistka,ak nie,urob aj na seba s tým,že ju nebudeš platiť a hneď po prepise ju zrušíš.avsak ak na aute planujes jazdit,treba mat platnú poistku na držiteľa už teraz…pri predaji už otca nebudeš potrebovať,keďže ty si vlastnikom