Poistka na auto

mici1234
12. dec 2023

Ahojte, viete mi poradiť. Kúpili sme druhe auto a prvé nám momentálne stojí na dvore,chceme ho predat ale až Časom nechavame ho do rezervi a chcem sa spýtať ci je možné zrušiť povinne poistenie aby sme zbytočne neplatili dve poistky, kým to auto bude odstavene.

madeincssr
12. dec 2023

Ano, auto sa da docasne odhlasit z evidencie (na evidencii vozidiel na MU, pogoogli) a za toto obdobie sa nemusi platit PZP. Ale musia sa odovzdat znacky (TEC) a cosi sa za to plati.

patka06
12. dec 2023

PZP môžeš zrušiť len ak vozidlo odhlásiš, pokiaľ má TEČ platíš, či používaš alebo nie

jarka_black
12. dec 2023

Ak predať, tak radšej skôr. Nech netratí na hodnote. Pokiaľ ho chcete ako rezervné, tak neodhlasujte. Bez značiek a PZP by ste aj tak nemohli jazdiť.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
madeincssr
12. dec 2023

Pozor, to je docasne odhlasenie. Robia to tak napr. niektori karavanisti v zimnej mimosezone.

maranco
12. dec 2023

@mici1234 Dočasné vyradenie vozidla z evidencie

Pri dočasnom vyradení vozidla sa môže žiadateľ rozhodnúť, na akú dobu chce vozidlo dočasne vyradiť.

Orgán Policajného zboru vyradí vozidlo dočasne z evidencie a žiadateľovi automaticky oznámi vyradenie, ak tomu nebránia iné zákonné dôvody. Pri dočasnom vyradení vozidla z evidencie sa neodovzdávajú TEČ, ale len doklady k vozidlu na orgáne Policajného zboru.

Správny poplatok platí žiadateľ.

Žiadosť bude vybavená do niekoľkých pracovných dní po potrebnom posúdení dopravným inšpektorátom a v závislosti od kapacitných možností vybavovacieho pracoviska.

Dočasne odhlásiť môžeš za polovičný poplatok cez stránku
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

79viktoria79
13. dec 2023

poistenie vychadza priemerne 10€ na mesiac,to sa oplati odhlásiť takym, čo auto nepouzivaju dlhšie,a nie ze teraz momentálne ho nepotrebujem,ale mozno o mesiac áno