Poistenie - životné, PN, úraz

9. nov 2024

Ahojte, manžel má novú prácu, ide robiť medzinárodnú prepravu. Chceli by sme mu uzavrieť nejaké životné poistenie, chcela by som aby to zahŕňalo aj PN/úraz. Kde/aké poistenie odporúčate?

lentilka78
9. nov 2024

Z vlastnej skúsenosti ti poradím, skus osloviť niekoho známeho, ak niekoho takého máš v okolí alebo rodine, čo sa vyzná do tejto problematiky, pripadne poistuje alebo ti vie niekoho odporučiť.
Lebo neznámy poistovak ti poisti aj "koňa vola" a reálne z tej poistky nemusíš nič moc mať.
Mala som v minulosti poistku v generáli, veľká bieda, rodicia mali v alianz, ešte horšie... Momentálne máme s mužom aj deťmi 2 poistky v kooperative a som nadmieru spokojná, muž má samostatnú a ja mam s deťmi... Ale nemáme v poistení zahrnuté žiadne civilizačné choroby, pobyty v nemocnici atď, to sme rovno odmietli, mame to hlavne kvôli úrazom a prípadnej pn, lebo robíme manuálne a mame 3 deti, ktoré sú dosť živé a zatiaľ nikdy nebol problém s vyplácaním poisteného plnenia

matus_ik
9. nov 2024

Ťažko povedať, keďže nepoznáme detailnejšie informácie ohľadom druhu prac.pomeru, fajčenia, bmi, zdrav.stavu, výške príjmu atď. Ak by ste chceli, viem vám spraviť porovnanie vo viacerých poisťovnach. Akurát by som neodporúčal Kooperativu, jedine len ak by ho inde nezobrali.

martinbud
9. nov 2024

Ideálne aby to malo pripoistenia a poistné sumy aby to krylo jeho príjem . Keď tak mi napíšte , viem to presne vypočítať.

jarka_black
9. nov 2024

Dve oblasti treba poistiť
☆ PN a úrazy (rátajte s vyšším poistným, keďže ide o rizikové povolanie) - dajte si urobiť viac ponúk podľa príjmu... úrazy a trvalé následky treba na sumy v desiatkach tisíc
☆ zodpovednosť dopravcu (ale záleží od spôsobu vykonávania činnosti)

insurance_advisory
10. nov 2024

Ahoj, zo skúseností s plnením odporúčam NN. Tým že bude robiť šoféra určite bude vo vyššej rizikovej skupine ale aspoň budete mať istotu že keby sa mu niečo stálo za volantom bude to správne poistene. 🙂

janka286
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. nov 2024

Ďakujem pekne za odpovede.☺️

kejtyp
Odpoveď bola odstránená
Zobraz