Ahojte. Pred 3 rokmi sme uzatvorili v Slovenskej sporiteľni synovi poistenie život.
Pôvodne sme prišli do banky s tým, že chceme len sporenie. Samozrejme, sme sa nechali nahovoriť na toto poistenie. Ale pracovníčka nás naozaj niekoľkokrát ubezpečila, že sa suma/výška poistného meniť nebude. No realita je úplne iná. Výška poistného sa zvýšila a určite sa ešte zvyšovať bude. Bez upozornenia, nám domov prišla rovno výzva na uhradenie nedoplatku za poistné. Keďže sme mali nastavený trvaly prikaz na určenú sumu.
Vyrovnali sme to. Ale sme sklamaní a znechutení.
Áno nechali sme sa nachytať, no nepovedala nám v banke pravdu. Nepáči sa mi to.
Skôr než zájdeme do banky a poistovne, keďže to ide cez kooperativu, nemáte niektorá skúsenosť či sa to dá zrušiť pred uplynutím minimálnej doby poistenia ? Je vôbec nejaká šanca ? Radšej budem tie peniaze odkladať doma do ponožky. Komunikovať s nimi je jeden des, banka nás odporucila na poisťovňu, poisťovňa na banku. Keď sme sa skúsili informovať telefonicky. Ďakujem vopred za odpovede,
@petruldo je to sporenie s investovaním 🫣 ani v tom prípade ?
3 roky je krátky čas teda predpokladám že ak niečo vrátia tak veľmi málo
Radšej sa vráť z kratšej cesty. T.j. vypovedať zmluvu.
Ja celkom nerozumiem, ako Vas mohla pracovnicka ubezpecit ze sa Vam poistna suma nebude navysovat a nakoniec Vam prisiel nedoplatok, lebo sa teda realne navysovala ? A ked ste to boli s tou pracovnickou banky (sporitelne) vykonzultovat ako Vam to odovodnila ? Ako je to vobec mozne, ked mas raz nastavenu zivotku bez navysovania tak sa to navysovat nemoze. Nemohlo to byt tak, ze Vam prisiel nejaky koncorocny vypis s moznostou indexacie (navysenia poistnej sumy). Bol tam nejaky navrh. A trebalo to vyslovene odmietnut (telefonicky, pisomne, osobne). A ked ste to neurobili, tak oni to teda povazovali za suhlas s tym navysenim? Nedostali ste nieco taketo ?
@silvike nie nedostali. Ak by áno nesúhlasili by sme s tým. Niekoľkokrát nás ubezpečila že výška poistného bude taká akú sme si dohodli.
V pondelok ideme do banky aj do poistovne.
najradšej by sme to zrušili ak sa bude dať a čím skôr.
Opäť mi svieti v IB dlžná suma 23,50€ a naozaj netuším za čo a prečo keď peniaze odišli. 7.2 27,03€ ako mame platiť. A znova dlžné na poistnom.
Poisťovňa po telefóne že to banka, že im z banky neprišla taká suma. Ale ako nemôže prísť keď mi peniaze posielame priamo na účet Kooperativy ?
Napr toto na foto, uhradená suma nesedí s tým čo nám odchádza z účtu.
No, divne veru. Mne sa raz stalo, ze tiez mi chodili upomienky z poistovne ze mam nezaplatene poistne. Ale teda nakoniec sa jednalo o to ze mi skoncil trvaly prikaz a zo tri platby proste neodisli. Ale teda bola to stale suma aka bola dohodnuta. Toto vyzera na nejaky zadrhel. Treba sa ist zrejme este raz poriadne poinformovat, najlepsie do sporitelne a aj do kooperativy. Najlepsie osobne, co Vam povedia a hlavne sa popytat na to zrusenie. Ake su podmienky zrusenia zmluvy.
Ja som mala toto iste poistenie... Suma sa zvysovala kazdy rok o vysku inflacie, pozri ci tam mas v zmluve zaskrtnute pole ochrana pred inflaciou
@silvike pôjdeme v pondelok. Ďakujem.
@petronellla87 Rušili ste to skôr ? Či ?
Nemáte tam indexáciu? Ak chcete napíšte mi súkromne. Pracujem v poisťovni, skúsim na to pozrieť a poradiť.
@martinp288 napíšem. Áno je tam indexácia. Ale rec o nej nebola.
@martinp288 teda myslím pri uzatváraní.
Vyska poistneho v tej sume na foto je do 1.11.2022 cize ano po tom datume Vam navysili vysku poistneho..kludne mi poslite celu zmluvu pozriem Vam co tam mate poistene predpokladam ze uz ste aj zabudli...vela ludi uz ani nevie...
@janulikt84 áno navýšili, ale pri uzatváraní sme niekoľkokrát žiadali aby sa nezvyšovala, napriek tomu to pani v banke do zmluvy dala.
Ďakujem za ochotu, poistenie už mame zrušené.
Pozrel mi na to pán vyššie, a ešte jedna slečna. Obaja sa zhodli v nevýhodnom poistení, v netransparentnosti zmluvy, atď atď .. 😞
Prídeme o nejaké peniaze, ale zišli sme z kratšej cesty.
V banke sa nás ani nesnažili presvedčiť nerušiť to.
Dobrý deň, práve sme v rovnakej situácii, mohli by ste mi prosím napísať do správy, chcela by som sa niečo opýtať, ďakujem.
No podľa foto, čo som videla v komentároch to vyzerá, že zanikne pri neuhrade poistného, ale nie som si istá. Poistenie v banke sa určite neoplatí, lebo zbytočne sú tam veci, ktoré netreba a navyšujú sumu a tie potrebné su poistené na minimálne sumy. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Ak by ste mali záujem napíšte, pracujem vo financiách a riešim aj poistenia, možem sa na to pozrieť, poprípade Vám porovnať s ostatnými poisťovňami ponuky.
Vypovedať sa to dá ale počítaj s tým, že vzhľadom na krátku dobu trvania poistky z vložených peňazí neuvidíš skoro nič, ak teda tam máš aj investičné poistenie, ak je to iba na riziká tak tan späť nedostaneš späť vobec nič