Dobrý deň chcela by som vedieť či mate pre svoje detičky uzatvorene nejake poistenie alebo sporenie? Ake je podľa vás najlepšie či najvýhodnejšie?
V prvom rade treba, aby boli dostatočne zabezpečení rodičia. Ak sú a stále ostávajú voľné prostriedky, potom by som uvažovala nad tým, poistiť dieťa, alebo mu niekde sporiť......čo sa týka výhodnosti a toho, čo je najlepšie, závisí od toho, aké predstavy a požiadavky máš Ty. Čo je najlepšie pre jedného, nemusí byť pre druhého........Je to veľmi individuálne.
kazdy ma ine priority. pre mna je poistenie deti absolutne zbytocne, co budem mat z par eur, ktore mi vyplati poistovna, ak si moje dieta zlomi ruku? My detom sporime, aby mali na zaciatku dospelosti lahsi start do zivota. Sporim pravidelne, mam nastaveny trvaly prikaz z uctu. Urok nie je bohvieco, ale aspon peniaze su odlozene bokom len a len pre nich.
No.. my sme Krpcovi urobili poistenie so sporenim, ktoré má za pár eur, v 18 si môže vybrať nasporené peniaze a pokračuje v poistení až do 65 r. života ... vzhľadom na dnešné choroby sme ani neuvažovali to nerobiť a neskôr bude mať výhodnejšie platenie lebo teraz nemá žiadne choroby úrazy ani nič .. porovnávali sme to keďže sme manželovi robili poistenie nedávno a hneď mu povedali že bola chyba že si ho neurobil hneď po 18 keď bol 100% zdraví ... Ale každý si musí povedať aké sú jeho priority a čo chce ...
nas moja mama tlacila do poistky...no nedala nam ziadny poriadny argument a to aby sme ju zalozili...ked si to clovek zrata kolko preplati...potom sa stane uraz este sa clovek musi bit o tie peniaze aby mu ich dali...daju mu 10 € a posudok od lekara stal tiez 10€ no uzastne naozaj
Ja mam pre malu urazove poistenie, je to par € mesacne, v podsatate som ju pripoistila k mojmu urazovemu (vtedy to vychadza lacnejsie, ak je viac ludi na 1 poistke). Sporit cez poistky sa neoplati, takze to je zbytocne. Ja sporim cez Pioneer a EIC fondy.
@holubicka28 išla si cez partners group 😉
@martinulka V prvom rade sa kvalitne poistite vy rodičia, živitelia rodiny, na riziká ako smrť, invalidita, kritické ochorenia, trvalé následky úrazu a dlhodobá PN. Najlepšie poistenie pre dieťa je dobre poistený rodič. Ak poistiť dieťa, tak by som riešil trvalé následky úrazu a prípadne kritické choroby. Všetci môžete byť poistení na jednej zmluve rizikového životného poistenia.
Sporenie podobne, v prvom rade sa vy rodičia pripravuje na dôchodok a pravidelne investujte, v žiadnom prípade nie cez poistku. Ak zostane priestor, kľudne športe aj dieťaťu, ale tiež nie cez poistku.
@annamivo ano, ale nedala som si vsetko, co ponukali a poistku som tiez nechcela so sporenim, ale urazovu len, takisto stavebko, do coho ma dost prrsviedcali..podla mna zbytocne.
Cez pilneer som zarobila celkom dost, prvy rok vynos cez 16% samozrejme dake poplatky, ale urcite lepsie ako sporiaci ucet s 1-2% rocne, co ti nepokryje ani inflaciu.
Ja som napriklad davala setrenie aj poistku, lebo setrenie bude mat az do osemnastky a vtedy si ho moze vybrat alebo bude v nom pokracovat a poistku, aby bol poisteny a co najlepsie, ked sa hocico stane
@martinulka Ani jedno ani druhé - zbytočne vyhodené peniaze......
@holubicka28 zmýšľame rovnako 😀 .. my sme si tiež povedali čo áno čo nie a spokojnosť ...
Tak ja by som určite dala aj poistenie aj sporenie, pre moje dieťa všetko by som spravila, lenže ešte treba na ňom popracovať, keďže sa už dlhší čas snažím sa zatiaľ nič