Poistenie v Rakúsku a ošetrenie s európskym preukazom

samanta44
17. feb 2017

dievcata prosim poradte mi.manzel ma rakuske poistenie a preukaz eu no na SK ho chcu osetrit az po zaplateni.viete mi niekto poradit ci ked sa ozveme do rakuskej poistovne tak nam vratia peniaze ktore sme platili za vysetrenia?dakujem za kazdu radu

xlolax80
17. feb 2017

na slovensku si musi vybavit slovensky preukaz EU poistenca, aby ho tam lekari osetrovali. t.z. poslat do rak.poistovne vyplneny formular S1 a oni to poslu jeho slovenskej poistovni a ta ked to spracuje, tak by mu mali poslat ten slovensky preukaz poistenca s oznacenim EU. a potom by nemal platit nic u lekara na sk.

meusicka
17. feb 2017

@samanta44 ahoj, aj my to tak mame. na SVK fungujeme ako samoplatca ale ked mas doklad o platbe, ten vies odovzdat na zdravotnej poistovni v AT a vedia ti preplatit adekvadtnu ciastku. my to nejak nevyuzivame, chodime doma len k zubarke.
nepises ci ide o pravidelne navstevy lekara, alebo len tak nahodne, ked sa daco stane a pod. je totiz rozdiel, ked manzel vedome chodi za specialistom na SVK, len preto, ze je lacnejsi, alebo ked sa nahodou nieco stane a musi za lekarom. pokial pracuje v AT, ma tu centrum zaujmov, tak aj to poistovna to vlastne uprednostnuje ak sa da osetrit tu.

samanta44
autor
17. feb 2017

dakujem za rady zienky

majkeel
17. feb 2017

Ist na rakusku zdrav.poistovnu, na pockanie potvrdia formular E106. S potvrdenym E106 ist na VZP, na pockanie vystavia modry preukaz poistenca na Sk.