Poistenie Uniqa

kikales
22. jan 2018

Ahojte, mame poistenu dcerku v Uniqe uz skoro 2 roky.. Platime 25 eur aj so sporenim , ale poistku chceme zrusit a dat druhu....v inej poistovni, je nejaka sanca ze dostaneme nejake peniaze? Aspon z toho sporenia ?

solinkarka
22. jan 2018

Vsetko zalezi na zmluve co tam je napisane.

dominika6
22. jan 2018

@kikales zavolaj si do Uniqi a opýtaj sa ich..presne ti povedia na čo (ne) máš nárok

belllinka
22. jan 2018

obycajne je to tak, ze ze prve dva roky platis iba maklerovi proviziu a poplatky za vedenie sporenia. A ani po viacerych rokoch necakaj nejaku velku sumu.

stankadu
22. jan 2018

nie, 2 roky sú málo, poistka iba teraz začala zarábať. Problém je v tom, že volakedy boli poistky kapitálové, čiže, čo človek vložil skoro všetko sa mu vrátilo. Teraz sú poistky akciové, poisťovna investuje do fondov a tam záleží aké sú výnostné ale vela to nie je.

5petusik55
25. jan 2018

@kikales záleží od zmluvy, sporenie máte kapitálové alebo investičné? Ak sa ruší poistenie do 2rokov, väčšinou sa naspäť nevracia nič. Ak aj vrátia, tak veľa nečakajte.

tilly
25. jan 2018

preco chces zrusit zmluvu? ja som prave chcela dat urazove do uniqua synovi...

kikales
autor
25. jan 2018

@tilly tak v skratke sa posnazim, v prvom rade platime ozaj nenale peniaze, cca 28 eur nejake drobne ...moj svokor je v uniqe od kedy pamatam a tiez aj v metlife.....mal tazky uraz...v uniqe plati tiez so sporenim cca tych 30 eur...a v metlife 8 eur mesacne...od uniqy dostal za ten uraz 420 eur v metlife 1300 eur.....toto bol hlavny bod toho celeho....a samozrejme moju dcerku poistili moji rodicia teda oni jej platia jednu poistku so vsetkym svokrovci jej dali tiez poistku so vsetkym a my tak isto ...preto radsej davame metlife ....podla mna je to vela penazi co sa tyka. Uniqi...nakolko dcerku aj moji aj manzelovi rodicia poistili tak isto...neviem no zatial sme v stadiu rozhodovania sa....

tilly
25. jan 2018

@kikales aha a nemoze mat iny druh poistenia? lebo moj ma v kooperative, platime mu cez 50€, okolo 55 a za uraz, dost vaznu zlomeninu ruky, kde hrozili dozivotne nasledky, mu vyplatili 640€, co sa mi zdalo strasne malo, preto som uvazovala nad inou poistkou... a uniqua bola u nas v hre, este NN, s tymi mam dobre skusenosti. Mne vyplatili komplet celu poistnu sumu za poistnu udalost

belllinka
25. jan 2018

Kolko ludi je takych, co ma zranenia kazdy rok? lebo inac sa ta poistka fakt neoplati 😂

frapper
28. jan 2018

@kikales ty ak chceš mať dobre vyplatené pri chorobách a úrazoch,musíš mať dobre nastavené sumy práve pri týchto rizikách,ale ak máš viac €nastavené do šetrenia,tak z toho nedostávaš,ak máš úraz.

tilly
28. jan 2018

@belllinka no pri deckach nikdy nevieš...

jarmilafilova
29. jan 2018

@kikales to koľko dostal za uraz svokor zavisi od toho aku vysku poistenia mal nastavenu tam aj tam. Boli to úplne identické zmluvy? Len ina poistovna cize ine poistne podmienky. Lebo je mozne že mal ine poistné sumy nastavene. Prever si. Inak ako pisu. Za 2roky vela necakaj že dostanete spat.

bobulko
14. feb 2019

ahojte, prosim vas, uvazujem o zruseni poistenia v uniqa k vyrociu. aka je tam lehota, 6 ci 8 tyzdnov predtym treba poslat ziadost?

frapper
17. feb 2019

@bobulko výpovedná lehota je 6tyzdnov,ale aj podľa toho aká je frekvencia platenia.

bobulko
17. feb 2019

@frapper platim mesacne

bety2222
10. mar 2023

Mať životné poistenie a mať dobre nastavené živ. poistenie je rozdiel. Každí vie, čo je pre neho doležité a dať si nastaviť poistku podľa svojich požiadaviek. Viem pomocť každému , v prípade otázok ma možete kontaktovať na 0950381388