Ahoj, dcera mi odcestovala do zahraničia študovať na pol roka (štát v ramci EU) najprv som myslela, že nebudem uzatvárať pre ňu poistenie, ale teraz ma trápia obavy či by nebolo predsa treba uzatvoriť poistenie. Len aké? Na internete je toho kopec a tie sumy, keď zadám pol roka som skoro odpadla.
Poradite mi prosim, kde najlepšie uzatvoriť poistku?
Mám syna v zahraničí za účelom športu. Má uzavreté poistenie v Allianzi, celoročné cestovné a asistenčné služby. Výhodnejšie je uzavrieť celoročne poistenie, nie podľa počtu čo je v zahraničí.
Má v tom liečebné náklady, poistenie zodpovednosti za škodu, krádež vecí a ešte niečo, už si nepamätám.
On ako športovec má poistenie drahšie, ako rizikový, ty by si sa mohla zmestiť pod 200 eur.
Neviem, či je to pre teba tak veľa.
V zásade v prípade choroby alebo úrazu dostane v krajine eú rovnaké ošetrenie ako občan tej krajiny, všetko čo si tam platia, si bude platiť aj ona. Rovnako ošetrenie u súkromného lekára, prevoz domov a podobne. Toto je kryté tým poistením.
Zisti si, ci nie je automaticky poisteny ako student v danej krajine. Dcera mala automaticky poistenie ako domaca v Dansku I v Uk pocas studia.
Ahoj, dcéra bola pol roka ako študent v španielsku a poistená bola cez Tatrabanku, keďže tam má účet. Oni nám to sprostredkovali potom priamo na poistovnu Uniqua a cena bola okolo 50€. Stačilo zájsť do banky.
My sme dceram uzavreli rocne poistky, vysli okolo 60€ kazda. Studuju v statoch EU.
@lady083 A v ktorej poisťovni?
Toyo sme riedili aj my. Nas je na rok v cr. Obvolali sme zdravotnu poistovnu u nas aj v cr. Aj unionku. Ta bola odporucsna pre sportovcov. Vsade sme sa dopatrali, ze zdravotne poistenie ine mat nemusis. Teda neviem ci si myslela toto.