Poistenie storna ubytovania - vaše skúsenosti

mia2906
4. jan 2025

Ahojte, zvykneme ubytovania (napr. V Rakúsku) bookovať cez booking. Viackrát sa nám kvôli dieťaťu stalo že sme museli ubytovanie na poslednú chvíľu zrušiť. Nie každé ubytovanie má možnosť bezplatného storna. Ako to riešite? Chceme booknut na leto ubytovanie za skoro 1000€, čiže by som cez nejakú poisťovňu poriesila poistenie, máte skúsenosti ? Ak áno , s ktorou? Ak napr.kvoli chorobe zrušíme ubytovanie 1 -2 dni vopred, to sa dá, že nám to poisťovňa cele zaplatí? Koľko % z ceny si zoberú poisťovne? Vdaka

vanilkovazmrzka
4. jan 2025

Preco si pri hladani ubytovania nezakliknes podmienku bezplatne storno a nevyberas si iba z moznosti, ktore bezplatne storno ponukaju?

mia2906
autor
4. jan 2025

@vanilkovazmrzka no niektoré síce ponukaju, ale napr. Mesiac vopred môžeš bezplatne stornovať. Alebo dva týždne. U nás to zrušenie bolo vždy žiaľ pár dní pred vycestovaním, ako naschvál. Teraz napr pozeráme ubytko mimo bookingu a tam storno tiež nieje preto sa pýtam na poisťovňu, keďže som to nikdy takto neriesila

eeffka
4. jan 2025

@mia2906 kvoli malym detom sim kupovavala ubytko az 2dni pred cestou, alebo som hldala take (su) co maju storno mozne 2dni vopred

vanilkovazmrzka
4. jan 2025

@mia2906 tak pri cestovnom poisteni byva moznost pripoistit storno zajazdu, ale ake su tam podmienky, to uz treba asi pozriet v konkretnej ponuke

lienka9
4. jan 2025

@mia2906 ja si vzdy davam poistenie storna.pri detoch nikdy nevies..poistujem aj letenky,oripadne ubytko a pod..vyuzivam allianz,su isto aj lacnejsie.

sarandon
4. jan 2025

Europska cestovna poistovna. Ale pozor na podmienky,tiez sa to neda stornovat len tak ze dieta zasopli a ma teplotku 37,2.

jarka_black
4. jan 2025

@mia2906 uniqa balík extra

mia2906
autor
4. jan 2025

@lienka9 a nevieš koľko to zhruba vyjde % z celej ceny alebo tak? A čo sa dá stornovať aj deň pred odchodom napr 😁

mia2906
autor
4. jan 2025

@jarka_black nevieš koľko to zhruba vyjde % z celej ceny alebo tak? A čo sa dá stornovať aj deň pred odchodom napr 😁

lienka9
4. jan 2025

@mia2906 tusim pri 700 eut to bolo 25 eur,alebo tak nejako.nezda sa mi to az taka prehnana suma.a ano vies to stornovat aj v den ak nenastupis..resp.to mas tak,ze ty misis gyplatit akoby storno pokutu cestovke,alebo ti prepadnu letenky a posles potvrdenie o nakupe(alebo o storne)poistovno s dokladom od lekara a ti to preplatia