Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či niekto máte skúsenosť s poistením vecí, konkr. hlavne školských vecí proti strate, resp. krádeži. Ide mi o to, že náš syn ide do prvej triedy a má v povahe zabúdať a strácať veci. Dúfam, že so školou príde u neho aj väčšia zodpovednosť za svoje veci, ale ak by predsa len, vedela by som mu poistiť jeho osobné veci ako je školská taška, ja neviem, trebárs úbor, prezúvky... samozrejme ako celok? Pre niekoho to môže byť banálna záležitosť, ale keď si to tak spočítam, tak len samotná taška stála 60 eur, prezúvky Protetika 20 eur, úbor a samozrejme ostatné veci, ktoré dieťa bežne nosí so sebou. Ďakujem za rady 🙂
@jjanulienka Poznám chlapca, ktorý si ju zabudol na zastávke autobusu a keď tam prišli s rodičmi z domu, tak bola samozrejme fuč. Aj tak sa dá 🙂
za to poistenie mozno das viac ako za nove veci. Skus sa popytat v poistovniach ci takyto produkt vobec maju a da sa poistit .
Však v škole sa každý rok platí poistenie voči krádeži
Toto poistenie dojednáva škola, je to skupinové poistenie žiakov proti krádeži, prípadne aj skupinové úrazové poistenie. Ale škola nie je povinná ho mať. Ak by si syn ale zabudol tašku na zastávke, tak na to sa to nevzťahuje. Vzťahuje sa to len na situácie, ktoré nastanú na pôde školy. Vylúčená je odtiaľ elektronika, čiže napríklad ak mu ukradnú mobil, tak ak ten mobil nie je súčasťou vyučovania, tak neuhradí to poisťovňa.
takéto poistenie poskytuje napr VÚB banka... https://www.vub.sk/poistenie/osobne-poistenie/p... skús prečítať VPP, či by to bolo pre teba
Musíš mat od tej veci blocik a potom by ti to mali preplatiť... len si neviem úplne predstaviť ako by stratil školskú tašku 😳😅