Ahojte, čerpala ste už niektorá plnenie počas PN-ky pre rizikové tehotenstvo z Allianzu? Konkrétne mi ide o toto - či mi bude priznané plnenie ak budem marodovať počas tehotenstva v prípade, že som predtým potratila (ešte pred uzatvorením zmluvy) počas toho som nebola ani na pn, len samovolny potrat . dakujem za rady
Podľa všetkého áno pretože sa jedná o stav, ktorého príčina vznikla až po uzavretí poistnej zmluvy. Allianz vám však nebude plniť PN za karenčnú dobu, budete mať teda plnenie až od 29. alebo 15. dňa.
Ahojte, ja by som mala podobnu otazku mam positku v Alianz, mam flexi zivot, chcela by som sa pripoistit pre pripad praceneschopnosti len z dovodu ze sa snazime o babo a pravdepodobne bude musiet ist na rizikove z dovodu svojej pracovnej naplne. Ak by som sa pripoistila od 1. oktorbra bola mi povedane, ze jedina podmienka je ta aby som v den kedy som si pripoistenie uzatvroila nebola tehotna. su tam este nejake ine podmienky?
A hlavne by som sa chcela opytat neviete nahodou od kedy by som mala narok na tuto kompenzaciu? Nie je tam nejaka podmienka o dobe platenia poistneho na tento ucel pokial si poistenec moze zacat cerpat toto positne.
Ide mi o to ze sa snazime o dietatko, zamosrejme by sme pockali do toho Oktobra aby som splnila podmienku, no akonahle by som otehotnela po 1. okt. a lekar by mal uznal PN na rizikove hned po 30 dni by mi poistovna zacala vyplacat dennu davku vyplyvajucu z poistky? Neodbili by ma ze si pripositenie platim len kratko ze som si ho uzatvorila len teraz? Prosim poradte ako to je lebo ja som v tom trosku stracam. Dakujem 🙂
Pripoistenie sa da dať vo flexi život len pred výročným dňom neda sa počas roka dopoisťovať. Ked si dáte pripoistenie je tam čakacia doba 2 mesiace vo všeobecných podmienkach to je písane a bud si to dáte od 15 dna alebo od 29 dna.
Gabika, ano ja mam prave vyrocie uzatvorenia to splnam, a ta cakacia doba to by pr emna znamenalo ze 2 mesiace by som po uzatvoreni este nemohla cerpat potom uz ano alebo by som nemohla byt ani tehotna lebo to by znamenalo nesplnenie podmienky pre Alianz? dakujem pekne este raz!
Takze hovorite ze teraz sa mi to neoplati davat kedze nehceme uz viac cakat,dva mesiace je dost dlha doba chceli sme sa zacat snazit uz teraz resp skor ako o dva mesiace
@frapper prosim ta, vies mi povedat, ci este plati to pripoistenie, ktore sa da vyuzit aj pocas pn vtehotenstve alebo uz sa to neda, dakujem.
@baerrisss1 Áno,je to možné,ale bola zmena v prípade tehotenstva musí poistenie trvať 12mesiacov,aby preplatili PN v tehotenstve.
kocky aj od vas pýtali potvrdenie od zamestnavateľa , tehot knižku a lek. nález? akože mne to gynekolog ani vypisat nechcel koli ochrane udajov
@katrenka111 ano to potvrenie by mali na personalnom bez problemov vystavit na pockanie.a co sa tyka tych lek.prehliadok ani mne to doktorka nechce dat koli ochrane os.udajov..tak neviem
@aksileee no to som poslala to potvrdenie zamestnavatela a pefot. matersku knižku a nikto sa neozval od decembra tak som včera bola na pobočke vytocila mi likvidatorku a ta že zabudla sa mi ozvať... ale že tie nalezy lekarske potrebuje že ona si ich sama od doktora vyžiada.... no ale o tom pochybujem, že jej ich da len tak....
a inak baby u mna to vyzera na porod cekciou ževraj aj to sa da pripoistit ako chirurgicke zakroky...možem si to dat už aj ked som tehotna.... neviete? a kolko to vychadza.... kolko sa za to doplaca v poistke neviete?
@katrenka111 presne tak isto je to aj u mna.poslala som teh.knizku a ze ak to bude potrebne oni si vyziadaju od lekara spravu.kamoska mala cisarsky a pekne prachy jej vyplatili.ale bola poistena na operacne zakroky davno pred tym ako otehotnela..
@aksileee no pytala som sa ze uz ked som tehotna sa neda pripoistit
@aksileee no ale ze niekt.likvidatorom staci knizka....a ze treba na call centrum volat postazovat sa na presne meno, ze nic sa nedeje a hned budu pracovat
@aksileee ako si dopadla? ja už mam nervy lebo už pomaly 3 mesiace sa nic nedeje... lekar im odmieta dat nalez aj ked si ho vyžiadali a oni stale stale ma otravuju že si to mam vyžiadat... ale ako???
@katrenka111 tak mne stacila ta knizka zatial, januar mi vyplatili bez problemov uvidim dalej
@aksileee a odkedy si na PN?
@katrenka111 a mas flexi zivot?
Ak máš flexi život plus tak ti to kryje pn počas tehotenstva a ked máš invest od allianzu tak to nekryje je to písane vo všeobecných podmienkach