Poistenie pre 18 ročnú

srnanka
11. feb 2022

Ahojte kočky .
Prosím Vás poraďte mi , dcére skončila poistka bude mať 18 rokov. Chcem jej založiť novú , volala som poradcovi dal mi navrh so sporením za 42 eur a bez sporenia čiže iba poistenie keď sa skončí tak nedostane nič za 36 eur. Zdá sa mi to veľa , prosím Vás neviete mi poradiť. Mám dilemu či jej dať rizikové životné poistenie alebo jej odkladať peniaze a keď sa osamostatni si založí sama ak bude chcieť. Ďakujem za odpovede.

3009
11. feb 2022

@srnanka najhoršie investovanie je pre mladého životné poistenie. To jej daj na účet aj keď za min. úrok a keď bude potrebovať si ich použije.

jakubvojcik
11. feb 2022

@srnanka určite nie poistenie so sporením - najhorší investičný produkt. 36€ pre 18 ročnú je veľa aj za rizikové životné poistenie. Bežne si myslím že by jej stačilo aj za 15/20, možno 25€ mesačne. To už podľa toho aké vysoké krytie by ste chceli. Ak jej chcete aj sporiť, učite sa obhliadnite inde - nehnuteľnosť, ETF fondy atď...

jakubvojcik
11. feb 2022

@srnanka poviem vám to úprimne. Poradca, ktorý ponúka poistenie so sporením nie je profesionál a buď sa tomu nerozumie, alebo sa rozumie a je pre neho dôležitejšia provízia ako pomoc pre vás.

zuzpar
11. feb 2022

Neviem, ci je taketo poistenie v tejto dobe k niecomu dobre. AKo vravis, platis a nakoniec nic nedostanes. To jej mozes spravit klasicku poistku a na ucet jej odkladat koruny

srnanka
autor
11. feb 2022

@jakubvojcik a akú poistku by ste mi vedeli poradiť pre dcéru? Ak teda máte nejakú skúsenosť. Ďakujem

jakubvojcik
11. feb 2022

@srnanka hlavne záleží asi od toho, či má dcéra nejaké koníčky, čo by ste jej chceli kryť (či hlavne úrazy, alebo choroby či prípadne oboje kvalitne), aký je jej zdravotný stav a či mala v minulosti s niečím problémy.. no a podľa týchto skutočností je potom rozumné odporúčiť konkrétnejšiu poisťovňu a nastavenie, no a následne vypočítať cenu. (tipujem, že záväzky ako hypotéka a prípadne deti ešte dcéra nemá 🙂 )

cubo2
11. feb 2022

@srnanka ja ti to poviem uplne na rovinu - vobec ziadnu poistku dcera nepotrebuje. Naco? Ved nie je zivitelom rodiny, nema deti, komu by v pripade smrti isli tie peniaze? Pre mladeho bezdetneho cloveka je to vyhadzovanie penazi.

kacena4
11. feb 2022

a preco ju chces poistit?? za 28r. co nala poistenie ste ho niekedy vyuzili zaplatili v napr. za uraz?? inak to nema zmysel platit si ho rafsej jej 40€ odloz a za rok ma na vikendovy pobyt, lepsie vyuzite ako vrazat do poistovne

missdiva
11. feb 2022

@srnanka fakt pokial nema extra zly zdrav.stav alebo sa nevenuje niecomu rizikovemu tak je poistka UPLNE zbytocna... to jej dat radsej tie peniaze niekam na boj nech ma zeleznu rezervu keby cosi.
Poistka vie byt fajn na nehnutelnost, na hypo aby sa vyplatila v pripade smrti alebo cestovna ked niekam ides.

katkakatarinka
11. feb 2022

@srnanka určite jej neuzatvorte investičné životné poistenie 🙏. Ten poradca chce na Vás len zarobiť. Je potrebné uzatvoriť poistenie zvlášť a sporenie zvlášť.
Čo sa týka poistenia mladých ľudí... Ja určite dobre uzatvoriť rizikové poistenie teraz. Je mladá a ak je zdravá oplatí sa jej to teraz aj kvôli krytiu rizika ale hlavne kvôli cene. O 10 rokov ju také isté poistenie bude stáť niekoľkonásobne viac a to len kvôli tomu že je staršia. Ak by sa u nej medzitým vyskytli nejaké zdravotné problémy tak aj tie jej môžu vylúčiť z poistenia.

michal711
11. feb 2022

@srnanka odporúčam na YouTube pozrieť video prečo nieje IŽP výhodné . Pán Babocky to pekne vysvetlil aj s príkladom

alinka717
12. feb 2022

@srnanka ja zas naopak odporúčam poistenie kde je hlavne krytie kritických chorôb, invalidita a poprípade denné odškodné úraz a trvalé následky....je mladá bude mať bábätko v budúcnosti tak by som u žien zvažovala aj chirurgický zákrok....tým že je mladá jej dobrá poistka môže vyjsť teraz lacno v budúcnosti so stúpajúcim vekom to bude viac
...... Venujem sa tejto téme ak chcete kľudne si vieme súkromné popísať.....
Ja by som však vobec neradila že je mladá a nepotrebuje to!!!! Len si pozrite ľudia ľuďom výzvy koľko dnes aj mladých ľudí už je chorých invalidných a rodina potrebuje peniažky na liečby na starostlivosť! Presne toto ma pokrývať poistka že ak sa niečo nečakané nastane .....ak nie budem rada že dcérka.je zdravá a nie že som nemala z poistky nič
......veď toto nie je cieľom mať úžitok z poistky 🤷🏽‍♀️
A súhlasím INVEST a riziká nedávať dokopy radšej 2 zmluvy 🙂
Ono sa to ľahsie predáva agentom preto to núkajú takto 🙂

katixx2
13. feb 2022

@srnanka v dnesnej dobe sa so sporenim neoplatia poistenia... ked tak odkladat v banke na sporoaci ucet a hotovo a ak poistenie tak cisto urazove (nemocnoca, urazy,zlomeniny, choroby, invalidita) pre 18rocnu max do 20e .. s vysokymi sumami ..

zufe
Odpoveď bola odstránená
Zobraz