zdravím, máte skúsenosť s poistením PN, keď ste mali prvý porôd s komplikáciami? prvé tehotenstvo som celé pracovala, nemala som pripoistenie PN, avšak dostala som preeklampsiu a rodila som predčasne v 34. týždni. Rada by som mala ešte aspoň jedno dieťa a premýšľam nad pripoistením PN keďže je pravdepodobné, že ostanem na rizikovom hneď od začiatku, ale mám obavy, že mi to poisťovňa neschváli, kvôli prvému pôrodu. Rada by som vedela či to má vôbec význam riešiť. Vďaka 🙂
@tejkaa ja mám poistenú pn v generali a nepýtali sa ma žiadne takéto otázky týkajúce sa tejto oblasti.. skôr len take dedične, alkohol, fajčenie a pod… uvidis, ale veď keď sa nebudú na to pýtať, nemusíš to hovoriť.. veď v tehotenstve môžu nastať komplikácie z dňa na deň… aj keď bolo doteraz bezproblémové
A vlastne ja som bola tiež na pn počas tehotenstva
@tejkaa ja mám napríklad cez NN. Zaobstarala som si ho pred asi rokom, že keby náhodou nastala situácia rizikového, aj keď som inak bola úplne zdravá, takže som bola skeptik či mi to vôbec treba, či nevyhadzujem peniaze.
O pár mesiacov som otehotnela, komplikácie nastali a viac menej som musela ísť na pnku od prvých týždňov a celé tehu. Poistenie fungovalo, jednak mi dorovnávali pnku k výplate, preplatili mi aj nejakú sumu za čas strávený v nemocnici. Takže spokojná. A čo sa otázok týka pri vybavovaní, šlo viac menej o to či ja som zdravá, cigarety, alkohol a vážne rodinné anamnézy.
@tejkaa v prvom rade si treba uvedomiť čo je cielom poistenia - vytvoriť zisk.....takže si treba vždy vopred dobre prečíítať všeobecné poistné podmienky aj ked majú niekoľko strán a sú písané drobným písmom...čo ti je nejasné sa treba spýtať toho s kým podpisuješ zmluvu....poistenie PN treba mať v prvom rade uzatvorené potrebnú dobu pred PN, čo sa týka PN , a treba si dať pozor aj na diagnózu s ktorou ostávaš na PN, nemala by to byť diagnóza ktorá je výlukou z daného poistenia(obvykle sú to diagnózy ktorými daný človek už trpel pred poistením)
myslim si ze je to individualne, ale teda co ja mam skusenost tak pripoistit sa neda na dane ochorenie ktore mas to je vynate z pripoistenia - avsak v tomto pripade to ze si mala preaklampsiu neznamena ze ju budes mat aj pri druhom.... tak neviem uplne poradit treba sa spytat priamo poistovaka ci to schvalia alebo nie