Poistenie nehnuteľnosti

23. okt 2024

Aktuálne máme dve poistky na dom.
Starú poistku poisťovna nechcela zrušiť a novú nám urobil pred mesiacom fin.poradca.
Fin.poradca ospevoval že nevadí keď to nechcú zrušiť, keď sa nám v priebehu roka niečo stane tak nám to budú platiť dve poistky.
Čo čert nechcel, stala sa škodová udalosť.
Volali sme poradcovi a ten sa už vtedy divne tváril.
Prišiel, nahodil škodovú udalosť do starej poisťovni a že v novéj poisťovni toto nebudeme riešiť.
Po jeho odchode som sama nahodila škodovú udalosť aj do novej, veď načo si ju platím.
Stará poisťovna žiadny problém, stačil popis, fotky a preplatia to.
Nová poisťovna, už tri dni rieši blbosti, nestačia fotky, stále chcú novú a novú fotodokumentáciu.
Zdá sa mi že to nechcú preplatiť.
Prvá otázka znie že či existuje firma ktorá príde na obhliadku problému, dá mi popis k príčine vzniknutia problému a následne rozsah opráv (aká firma a kolko to cca stojí)?
Druhá otázka znie, či môžem zrušiť novú poistku, ísť do staréj poisťovni a poprosiť aby nám tú poistku nerušili?
Ďakujem 🙂

sweet20
23. okt 2024

To kde si nasla takeho "poradcu"?

sweet20
23. okt 2024

Zrus obidve , len mas s tym problemy a zaloz si normalne novu kde nebudes mat problemy, ale teraz uz nic ked sa stala skodova udalost.. a o aku udalost ide?

sweet20
23. okt 2024

A preco ti chcel rusit tu povodnu? Bola zla?

autor
23. okt 2024

@sweet20 zrušil predpokladám len preto že ju neurobil on.
Vraj bola zlá ale nová je kľudne poviem rovnaká.
Len kým sme sa bavili o néj tak sa všetko dalo urobiť, všetko bude preplatené, všetko máme nastavené super a keď sa to realne stalo tak už je ticho 🫣

Klesajúca stavba spôsobila klesanie murovaného sprchového kútu, vznikla špára medzi dlažbou a obkladom a zatieklo do steny.
Odpadla v susednej izbe omietka, časť steny a je tam pleseň.
Máme dvojdom a susedia tiež riešili cez poisťovňu, preplatili im to normálne bez opletačiek.

sweet20
23. okt 2024

Ach jaj, tak to nie je poradca ale ludovo povedane poistovak, poradca ak je nieco dobre to nepreraba.. vyuzil vas kvoli peniazom

sweet20
23. okt 2024

No a v ktorej poistovni vam to nechcu zobrat alebo teda chcu? Prepac, len som trochu z toho zmatena

autor
23. okt 2024

@sweet20 pochopila som to, dali sme sa naivne prehovoriť.
Neskoro som zbadala pre akú spoločnosť pracuje, žiaľ.
Allianz je pôvodná a nová Uniqa.

janage
23. okt 2024

A si si istá, že môžeš mať plnenie z oboch poisťovní?
Lebo mňa pred 2 rokmi práve pani z unigy upozorňovala, že vyplatí sa poistka len z jednej. Teda najprv starú zrušiť a potom novú uzatvoriť. Plus ak je panelák poistený ako dom teda steny, rozvody atď. Tak ja zbytočne budem to isté dávať v byte.

sweet20
23. okt 2024

Normalne nahlas do obidvoch a tu novu , ktoru ti spravil on zrus.. a na tu novu sa pozri, porovnaj s inymi spolocnostiami pripadne sumy ci sedia , nakolko nehnutelnosti stale stupaju na cene a tie co mas v zmluve uz nemusi sediet

sweet20
23. okt 2024

@sweet20 ale zrus az ked sa ti vyjadria , ze ci zamietaju alebo budu plnit poistne plnenie

autor
23. okt 2024

@sweet20 a hlavne ide o to že manžel to vie sám opraviť, firmu nemá otvorenú žiadnu.
Uniqa požaduje fotodokumentáciu príčiny, rozsah opráv a na to potrebujem firmu.
Len keď mi to neplánujú preplatiť tak ja budem len v strate kôli dokladovaniu problému.
Žiadna firma nepríde bez peňazí na obhliadu len tak sa povoziť aby som ím na konci povedala, ďakujem ale opravu nepotrebujem 😌

sweet20
23. okt 2024

Fuh..

saxana000
23. okt 2024

Odkedy je mozne cerpat poistne plnenie na nehnutelnost z dvoch poisteni sucasne?

Pokial viem toto je mozne jedine pri zivotnom poisteni pretoze ako oni vravia zdravie a zivot su nepoistitelne tam.ich mozes mat aj 10.ale majetok hoci mas v 2.poistovniach vyplati.len jeden.pripadne ak ma druha poistovna vyssie poistne plnenie doplati rodiel od vyplatenia z tej prvej ale vyplatenie poistneho plnennia v plnej sume z oboch poistovni mozne nie je. Na to pozor lebo to budu vymahat spat.

autor
23. okt 2024

@janage neviem ale predpokladám že áno.
Tak mi to povedal aj tento fin.poradca (ak sa mu dá veriť).
Že môžem mať aj desať uzavretých poistiek a preplatí každá lebo si v každéj platím poistné 🤷‍♀️

saxana000
23. okt 2024

Toto je mozne iba pri zivotnom poisteni..druha poistovna vie ze riesis vyplatu poistneho v prvej?a naopak prva vie o druhej?aby si nezostala nemilo prekvapena.a preco to riesis ty sama ked mas takeho super poradcu?

autor
23. okt 2024

@saxana000 wau... tak aj v tomto klamal, super 👍👍

sweet20
23. okt 2024

Normalne mam v tom chaos.. je mi luto, ze si takto doplatila na niekoho

autor
23. okt 2024

Ďakujem za info teda

oliviakatka
23. okt 2024

@janage tak v rámci bytovky nemáš poistené stavebné súčasti tvojho bytu - svoju kuchynskú linku, vstavané spotrebiče, dlažby, podlahy, obklady, omietky. + Osobitne domácnosť - to je všetko s čím sa dá doma pohnúť.
@autor pracujem v Allianz, vieš požiadať o storno storna a ostať v A. ak si spokojná. Prípadne ak máš podpoistenu nehnuteľnosť alebo neviem aký bol dôvod na zmenu, vieš to prerobiť aj priamo tam. Zmluvu - či už v A alebo U vieš zrušiť VŽDY - nenechaj sa odbiť že len k výročnému dňu. Nespotrebované poistné ti vrátia na účet ✅
Ak to vie manžel opraviť sám - nechať vyplatiť plnenie rozpočtom.

sweet20
23. okt 2024

Neviem co by som robila... ale zla recenzia urcite by neostala len v hlave ale aj na net by som mu zlu recenziu napisala..

sweet20
23. okt 2024

Z jeho strany uplny podvod to bol, cele zle 🤨

sisska96
23. okt 2024

Máte aj hypo? Lebo my máme poistenie zahrnuté v tej sume čo splácame. Robili to v banke, žiadny poisťovák, oni sú hroznééééé, iba zarábať chcú.

autor
23. okt 2024

@saxana000 tak ja som nehovorila o super poradcovi.
Riešim sama lebo sa mi to akosi nezdalo a dozvedela som sa tu všeličo tak že, idem to riešiť inak.

autor
23. okt 2024

@oliviakatka ďakujem Vám.
Pani z Alianzu mi uzavrela tú prvú, aj keď viem že mala na nás nejaké percento ale bola som spokojná.
Teraz mi to je ľúto.
Pojdem asi za ňou sa ospravedlniť a poprosiť o pomoc.
Urobili sme chybu Bohu žiaľ, už to nezmením.
Uniqu skúsim zrušiť ale ako vidím nebude to ľahké.

janage
23. okt 2024

@oliviakatka áno domácnosť mam poistenú. To mi vysvetlila.

zic
23. okt 2024

Na nehnutelnosti dost logicky nemozes mat viac poistiek (ako pisu)... respektive viac plneni... lebo nebolo by nic jednoducshei ako poistit 10x dom a podpalit ho... skasnes 10x cenu domu.
Pri zivotnom je to povolene, lebo teda sa perdpoklada, ze ta neutratia rodinni prislusnici aj kvoli 2-3 poistkam...

janage
23. okt 2024

@saxana000 tiež mi to tak bolo vysvetlené. Súčasne je možné vyplatiť len životné poistky rôzne.

autor
23. okt 2024

@zic no dava to zmysel ale som nad tým nerozmýšlala.
Keď mi to povedal fin.poradca tak som myslela že nebude klamať.
Ešte že som tu napísala, mali by sme riadny problém keby sa to tu nedozviem.

zalka
23. okt 2024

No preto poradca riešil len s jednou poisťovňou škodovu udalosť a nie z oboma.

autor
23. okt 2024

@zalka ako som už písala, povedal nám že nevadí že Allianz nám to nezrušil, bude nám škoda platená z oboch.
Ešte srandoval "he he supeer budete boháči keby sa dačo, nedaj Bože stalo".
Tak že si jeho reči dobre pamätáme 🙂