Poistenie na 6 mesiacov

labelo
14. okt 2014

potrebujem poradit,budem pisat akože ja,mám trvalý pobyt na SK napr. pol roka som v zahraničí kde pracujem a pol roka som na SK,zdravotne poistenie si platim v zahraničí,ako dobrovolne nezamestana si na SK poistenie nemožem platit,musela by som sa odhlásit v zahraničí čo nechcem,ako mám riešit poistenie na tu dobu čo som na SK?pre prípad urazu,choroby,pobytu v nemocnici a pod. dakujem

mihula
14. okt 2014

@labelo ak si poistena v ramci EU,tak na sk mozes absolvovat vysetrenia na Europsky preukaz poistenia v danej krajine.Ja tak robim,ked pridem na sk a potrebujem lekarske vysetrenie a este sa nestalo,ze by to zahranična poistovna neuhradila.Len niektori lekari na sk maju s tym problem,ale iba preto,lebo je s tym viac papierovaciek.

labelo
autor
14. okt 2014

@mihula praveže nie som poistena v EU

mihula
14. okt 2014

@labelo tak neviem,a preco sa nechces odhlasit,ked pracujes iba 6 mesiacov.Co by si stratila keby si sa odhlasila a prihlasila na sk,ked prides domov?

labelo
autor
14. okt 2014

@mihula potrebujem sa na sk vratit na pol roka a potom idem spat ,neviem prečo sa neodhlasim asi su s tým prietahy a paperovačky, toto presne neviem,lebo pýtam sa za niekoho ineho,ale pisem ako že ja 😀 dufam,že to chapes 🙂 aby som nemusela pisat dotyčný XY

mihula
14. okt 2014

@labelo no ale ja inu moznost nevidim.Vratit sa na 6mesiacov na sk a nebit poistena je to hazard.Ale este zavolat do zdravotky na sk a sa opytat co teraz.Alebo niekto z rodiny nech to obeha na sk.Ale rozhodne byt nepoistena len tak,to nie

labelo
autor
14. okt 2014

@mihula no ved toto prave hladame možnost ako by sa to dalo,do zdravotky som volala a pani stale dookola opakovala musite sa odhlasit v zahraniči a prihlasit tu, ak som chcela vediet ci je nejake ine riešenie dostala som tu istu odpoved ako magnetak 😀 a ako može poistovna zistit že som poistena v zahraničí?ved ja sa možem nahlasit tu ako dobrovolne nezamstnana a že chcem platit poistenie,či?

mihula
14. okt 2014

@labelo no,ale poistovna na sk sa ta opyta,ked sa prihlasis ako dobrovolne nezamestnana,že kde si bola pred tym poistena a budes musiet vydokladovat,kde,od kedy a preco

labelo
autor
15. okt 2014

@mihula aha to som nevedela

mihula
15. okt 2014

ešte ma napadlo,kamaratka isla k dcere na 3mesiace do USA a tiez sa musela poistit,myslim ze cez kooperativu,takze si myslim,že este takto by to slo.Ale neviem kolko je to na den.Treba obvolat taketo poisenia.Sama som zvedava,daj vediet,ak nieco zistis