potrebujem poradit,budem pisat akože ja,mám trvalý pobyt na SK napr. pol roka som v zahraničí kde pracujem a pol roka som na SK,zdravotne poistenie si platim v zahraničí,ako dobrovolne nezamestana si na SK poistenie nemožem platit,musela by som sa odhlásit v zahraničí čo nechcem,ako mám riešit poistenie na tu dobu čo som na SK?pre prípad urazu,choroby,pobytu v nemocnici a pod. dakujem
@mihula no ved toto prave hladame možnost ako by sa to dalo,do zdravotky som volala a pani stale dookola opakovala musite sa odhlasit v zahraniči a prihlasit tu, ak som chcela vediet ci je nejake ine riešenie dostala som tu istu odpoved ako magnetak 😀 a ako može poistovna zistit že som poistena v zahraničí?ved ja sa možem nahlasit tu ako dobrovolne nezamstnana a že chcem platit poistenie,či?
ešte ma napadlo,kamaratka isla k dcere na 3mesiace do USA a tiez sa musela poistit,myslim ze cez kooperativu,takze si myslim,že este takto by to slo.Ale neviem kolko je to na den.Treba obvolat taketo poisenia.Sama som zvedava,daj vediet,ak nieco zistis
@labelo ak si poistena v ramci EU,tak na sk mozes absolvovat vysetrenia na Europsky preukaz poistenia v danej krajine.Ja tak robim,ked pridem na sk a potrebujem lekarske vysetrenie a este sa nestalo,ze by to zahranična poistovna neuhradila.Len niektori lekari na sk maju s tym problem,ale iba preto,lebo je s tym viac papierovaciek.