Poistenie hypotéky na byt

carolek
2. jún 2016

Prosím názor na poistenie hypotekárneho úveru.

miku1
3. jún 2016

@carolek My sme si poistenie nedávali. Stojí to kopu peňazí, a navyše ak im to nezaplatíš v hotovosti, tak ti to zahrnú do hypotéky, ale musíš rátať s tým, že ti z toho taktiež pôjdu úroky......takže sa ti to poistenie super predraží. S manželom sa tvárime, že sme ešte mladí a umrieť sa nechystáme 🙂 tak sme to neriešili.

carolek
autor
3. jún 2016

Ďakujem. 🙂

medovka14
3. jún 2016

Súhlasím s @miku1, nám dokonca známa, pracujúca v banke, poistenie neodporúčila, zbytočne sme platili o 80€ viac, keď sme ho zrušili, zvýšil sa nám úrok o 0,5%, ale splátky klesli 🙂 keď poistenie, tak na sumu, ktorá stačí napríklad na rok - dva bez príjmov, za ten čas sa dá situácia rôzne poriešiť 🙂

deny3
3. jún 2016

mám od začiatku a som kľudná, ak by niečo, mm a syn zdedia byt bez ťarchy, predsa len 30 rokov je dlhá doba, dnes sme zdravý a máme prácu, ale zajtra sa môže všetko otočiť. A aby sa moji dediči trápili ešte aj splátkami hypotéky, tak to radšej dám o tie 5 či 6 eurá mesačne viacej.

bubinko1506
3. jún 2016

nedavali sme si. je to velmi nevyhodne. manzel ma zivotnu poistku a banke to uplne stacilo

lentilka46
3. jún 2016

@carolek my máme poistenie hypotéky, ale nie v banke - dali sme si ho vypočítať vo viacerých poisťovniach a najviac nám vyhovovala wustenrot - sme poistení obaja, ja aj manžel, pričom ten druhý je disponent v prípade smrti toho prvého. krytie máme vzhľadom na výšku nášho úveru celkom vysoké, takže sme spokojní

najskôr sme aj uvažovali, že si hypo nedáme poistiť, ale dnes už umierajú aj mladí, a čo si jeden z nás počne, ak ten druhý nedajbože umrie?

hiro
3. jún 2016

@deny3 5-6€? Take poistenie nie je asi ani na spotrebny uver na mobil :D
Ako pisu vyssie, ked 80€ mesacne tak to zaplatis za 30 rokov o 28800€ naviac na hypo.

veronikaszabova
3. jún 2016

@hiro 80e mesacne??.... to je riadna blbost! To je otazka par eur

medovka14
3. jún 2016

@veronikaszabova životné poistenie určite nie je par eur, skúste si len orientačne vypočítať príklad poistky na nejakej stránke...

winner
3. jún 2016

Manzel v tejto oblasti pracuje. Obaja sme sa zhodli, ze poistka urcite, ale nie uveru. Okrem smrti sa moze stat aj cokolvek ine - choroba, tazky uraz... Lepsia je klasicka zivotna poistka a za menej penazi. Tie v banke su zbytocne predrazene, zajdi radsej do poistovne sama.

carolek
autor
3. jún 2016

@bubinko1506 A koľko, len tak orientačne, stojí životné poistenie? Určite môže byť v rôznej výške, ale vôbec nemám prehľad. 🙂

bubinko1506
3. jún 2016

@carolek pisem ti Ip

veronikaszabova
3. jún 2016

@medovka14 tu sa jedna o poistenie hypoteky! Nie zivotne poistenie

hiro
3. jún 2016

@veronikaszabova Pozerali sme poistenie hypoteky a napriklad najmensie bolo ze aby za nas zaplatili 6 splatok - museli by sme platit poistenie 30€ mesacne. V pripade smrti pri zivotnom poisteni aby zaplatili celu hypo nam ponukli platit viacej ako 100€ mesacne.

vejapa76
3. jún 2016

Mne ručia brat a svagrina a keďže som nechcela aby im v prípade že by sa mi niečo stalo ostala na krku moja dlžoba tak som si dala poistenie úveru pre prípad smrti a trvalej invalidity... Platím 4,5 mesačne ale mám nízku hypo...13.000,- na tuším 27r.

deny3
3. jún 2016

@hiro áno, poistenie úveru je niečo cez 5€ mesačne, životná poistka je niečo úplne iné, a teda nestretla som sa so životnou poistkou za 5€ mesačne,tam sú tie sumy úplne iné. Navyše pri hypo spolu s poistkou je úrok o nejaké desatinky nižší,takze sa určite vyplatí, životné v poisťovniiach možno kryje aj úrazy a podobne,ale ich filozofia je tak nastavená,ze akékoľvek vyplatenie za úraz je takmer nemožné,staci si poriadne nad to sadnúť,navyse pri životných musíš mať tzv.sporivu časť,co teda môžem fakt okaslat,aby som mesačne odkladala niekoľko desiatok eur a o x rokov dostanem možno jednu výplatu, v banke mam istotu,ze keď umriem, tak poisťovňa zaplaťi zbytok úveru,co v inej poisťovní nemusí byť,staci,ze spochybnila mieru zavinenia pri smrti či uraze a nevyplatia nič.

miku1
3. jún 2016

@deny3 Nam nukala jedna banka poistenie uveru vo vyske 2300 Eur na 5 rokov...cisty brutal. Neviem aky vysoky uver mas ty, ale tych 5 Eur mi pride teda dost mala suma.

sue
3. jún 2016

No ja mam 50 000€ na 30r. A poistka uveru je4,65€ mesacne - pre pripad smrti alebo trvalej invalidity. Urok mam 1,4%... Velmi som chcela poistenie v pripade nezamestnanosti - na dobu jedneho roka, ale to vychadzalo velaaaaa...

deny3
3. jún 2016

@miku1 no keď si prerátal,ze úver mam na 20 rokov,tiez zaplatím cez 1200€ len na poistení,lenze pri životnej to je isto viacej za tie roky. Neviem,mozno výška závisí aj od požičanej sumy,to by aj bolo logické. Bola som dnes v banke riesit výšku úroku,tak sme sa bavili aj o poistení,nie je povinné,je na zvážení, mne tých 5€ mesačné nestoji riziko,pritom ja už úver nemám vysoký,mozno no posledné dva tri roky ho zrušili. Ale ak človek ráta každé euro,isto by som vysoký úver poistka priamo v banke, nie cez životnú poistku.

deny3
3. jún 2016

@sue tak to máš ešte menej ako ja,asi to závisí aj od banky a asi aj od veku,pri takejto pôžičke isto aj poistenie.

emilia25
3. jún 2016

Mame poistene stavebko je to o 8 eur viac lenze to je poistenie len pre jedneho nie pre rucitela tak aby si to niekto nemylil museli by umriet obaja aby to bolo cele vyplatene.hypo poistene nemame ale muz ma tiez zivotnu poisku ja tiez.a tak isto mame kazde poschodie poistene na sumu hypoteky.keby nam cely spadol vyplati sa hypo a mozme si este novy dom postavit.

20mimka
3. jún 2016

@sue poistenie v prípade straty zamestnania si nedávajte,aj ja som chcela,ale nakoniec je to tak,že banka zaplatí namiesto teba splátky na pol roka-rok ale vymáha aj späť ! Tak som im hneď povedala tak načo si mám poistiť proti strate zamestnania... 😠
A ja mám poistenie úveru,to som musela !a ešte 2domacnosti,nehnuteľnosti..dokopy za tie 3 platím nejakých 12-14eur

janjochmann
3. jún 2016

Určite nie cez banku a tiež nie cez investičné životné poistenie.
Najlepšie je využiť rizikové životné poistenie a poistiť si tie riziká ktoré považujete pre vás za dôležité. Minimálne smrť, trvalé následky úrazu a napr. kritické choroby a PN.

V súvislosti s hypotékou viaceré poisťovne majú v rámci "rizikovky" aj tzv. poistenie smrti s klesajucou poistnou sumou - ktorá ak sa správne nastaví kopíruje postupne splácanie hypotéky. Je lacnejšie než poistenie na konštantnu poistnú sumu.

carolek
autor
4. jún 2016

Ďakujem všetkým za cenné informácie. 🙂

kometa
21. jún 2016

súhlasím s "janjochmann" - zabezpečenie je dôležité, ale cez banku rozhodne nie