Poistenie hypotéky

fezan
12. aug 2015

Ahojte baby. Idem si k vám po rady a skúsenosti. Máme výročie fixáxcie hypo a riešime prechod do inej banky. Chcem však aj naďalej mať poistený úver proti neschopnosti splácania pri úmrtí či trvalej invalidite, poistenie nehnuteľnosti i domácnosť. To poistenie chcem na celú dobu splácania úveru, teda ešte na 25 rokov. Poistenie máme priamo v úverovej zmluve a v mesačnej splátke. Mesačne len poistenie je 29 eur, čo mi príde dosť veľa na to, že máme iba 60 m byt☹ Ako to máte vyriešené vy? Ktorú poisťovňu odporúčate? Môžete kľudne aj do IP.
Ďakujem!

michalmakovnik
12. aug 2015

Ja odporucam mat poistene vsetky rodinne vydavky cez osobitne rizikove poistenie (cize nielen hypoteku ale vsetko). Poistne zalezi od konkretnej poistovne. Kedze tam je zdravotne (smrt, invalidita), tak to zalezi od vysky uveru a zaroven aj nehnulnost a domacnost, tam to zalezi od m2, tak je tazko povedat, ci je 29 eur mesacne malo ci vela. Prejdi do inej banky, ktora ti da najlepsiu ponuku urokovej sadzby na trhu a nasledne si poisitite cez rizikove poistnie (bez sporenia) vsetky vase vydavky rodiny. Robim s cca. 10 poistovnami a neexistuje najlepsia, vzdy je nieco niekde lepsie/horsie, lacnejsie/drahsie.

frapper
12. aug 2015

Poradím zájsť do Allianz poisťovne,teraz Vám na pobočke alebo v agentúrkach poradia aj ohľadom úveru,alebo prefinancovanie + poistenie dom,domácnosť+rizikové poistenie bez sporenia,dokonca je teraz do 30.9.zľava 20% aj na kritické choroby,aj R3,R4.Skutočne odporúčam.