Dobry den. Zaujimalo by ma ci ma niekto totu poistovnu a ci ma aj pripoistene poistenie zodpovednosti v domacnosti, popripade aj skusenosti s tym. za kazdu odpoved vopred dakujem
Zdravím, poistenie zodpovednosti za škodu je spravidla súčasťou poistenia nehnuteľnosti. Poistenie zodpovednosti za škodu zahŕňa poistenie členov domácnosti, ktorí v nej majú trvalý pobyt, za škodu spôsobenej 3. osobe svojou činnosťou na zdraví a majetku (napr. vytopenie susedov práčkou, ale aj úraz spôsobený inému počas lyžovačky, rozbitý tovar v predajni). Platí na celom území Slovenska. Preto, ak chce klient poistiť Farbičku, pýtam si poistenie nehnuteľnosti, nemá zmysel to poisťovať aj dieťatku.
@drobcek26l Pozor, poistenie zodpovednosti za škodu nekryje škodu či úraz poistenému dieťaťu. Od toho sú poistenia v zmluve, zodpovednosť kryje škody spôsobené tretím osobám.
@diana70 áno viem, ale aj tak ďakujem
i my to tak máme, malá má farbičku a máme i domácnost. Ale vím, že kdyby někdo z nás rozbil např. tv u babičky tak se to nevztahuje lebo je to rodina..
Áno, plnenie zodpovednosti za škodu u blízkych príbuzných je vo výluke.
@diana70 Dakujem za odpoved . o tomto som informovana a viem ze skody v mojej rodine by neboli uplatnene. zle som sa trosku vyjadrila,ale ked som spravne pochopila tak to poistenie ktore platim dcerke sa vstahuje na celu moju rodinu a spôsobene skody inemu,tak ma len zaujima ci nahodou nema niekto skusenosti s tym ,ze napriklad moja rodina by spravila niejaku skodu druhemu.napriklad dcerka poskrabe auto,alebo nieco rozbyje,alebo ja naprikladlad buchnem niekomu auto co nehovorim ze by som chcela a ci za tych udalosti v skutocnosti by alianz farbicka to preplatila.? u nas sa chvalabohu este nic ani nestalo ci vskode,alebo po zdravotnej stranke ,tak si davam otasku ci nevyhodzujem 4 roky peniazky len tak oknom.inac to pripoistenie pre domacnost platim len rok ako dcerka nastupila do skôlky.
@lucymk Takto, samozrejme, musí to byť neúmyselná škoda. Ak by napr. dcérka bicyklovala a vrazila by do zaparkovaného auta, áno, išlo by to z vašej poistky zodpovednosti za škodu (príp. z farbičky, ak to tam dieťa má). Ak by ale napr. dieťa úmyselne poškriabalo auto (napr. kľúčom), nebolo by to hradené (zrejme by sa prihliadalo na vek dieťaťa, menšiemu dieťaťu by to asi uhradili). Nesmie to byť úmyselná škoda.
Čo sa týka otázky či to platiť odpoviem takto, onedlho začne lyžovať, ak náhodou niekoho na svahu naberie, nebude škoda tých ušetrených peniažkov? Detto napr. pri korčuľovaní alebo ak náhodou niečo urobí spolužiakovi v škole (spomínam si že mne spolužiačka pichla ceruzku rovno do oka, bola to taká smola že keď mi padla, obe sme sa po ňu zohli a ona bola rýchlejšia, ako povedala lekárka, bolo šťastie že som neprišla o oko).
Ľudia sa dnes súdia o tisíce až desaťtisíce eur. A bohužiaľ platí, čím skôr sa poistíte, tým menej to vyjde. Ja by som to fakt nerušila. Dokonca sa povráva že pôjdu hore aj PZP poistky, lebo v Česku sa začali súdiť poškodení klienti, ak im umrel alebo ostali ťažké následky poškodenému o milióny korún. A to príde sem, predsa ak nejaký blázon zabije rodiča a ostanú po ňom siroty, ľudia sa čoraz viac obracajú na súdy, stačí lepší právnik. Nemať dnes poistku je vysoký risk, ani neviete ako a ocitnete sa na mizine (ako príklad dávam Rolincovú či Žitného). Každý by mal mať životnú poistku, nevychádza to ani tak draho ako si niektorí myslia.
@diana70 To by bolo nadlho debatovat.Nemat poistku je risk! v opacnom pripade nieje ziadna vyhra aj ked ju mate. napr.neviem ci si spominate kde pred 2rokmi v decembri zhorela restauracia a ubytovna. poistovna co spravila? vykrutila sa a vsetko hodila na nas ,lebo tam nejde o tisice,ale o miliony a poriadne draho by ich to vyslo. do dnes sa snimi sudime a ktovie do kedy?
@lucymk K tomuto sa nemôžem zodpovedne vyjadriť, musela by som vidieť tú poistku. Aký ste mali balíček poistenia, koľkoročná zmluva to bola, či ste tam nemali podpoistenie. Nedá sa takto len tak od buka povedať kto je v práve. nedávno bola v nejakých správach reportáž tuším o nejakom penzióne, kde poisťovňa plnila len 30% pri požiari, pretože majiteľ mal viac ako desaťročnú poistku a bol upozornený už predtým že by bolo treba ju upraviť. Niekedy sa ľudia tešia že platia napr. len 10 € za poistenie bytu, v skutočnosti majú často poistenú len domácnosť, nie byt a zodpovednosť. Potom sa divia ak sa niečo stane a nebudú mať plnenie v prípade požiaru za byt. Nedávno mi jeden klient s presne takuto zmluvou vravel, že mu buchla kuchta a rozbila mu celú hornú kuchynskú linku, ktorá ale keďže je zabudovaná patrí do poistenia budovy (bytu). Poistku treba mať nastavenú tak, aby pokryla hodnotu majetku, ktorý sa poisťuje.
lucymk@a co presne ta zaujima ta uodpovednost ci o ake poistenie ide?
@lucymk Ak ide ozaj o poistenie farbicka od Allianzu, pre zaujimavost mas tam poistnie aj pre hospitalizaciu, ale musi to byt viac ako 5 dni a je to len s urazu, nie s choroby, ma ju moja svagrina a absolutne neuvyžita poistka, ak by si mala zaujem o viac info napis, ja som za metlife amslico kamarat snoopy
@lucymk áno my sme mali skúsenosť s plnením, z farbičky, môj synček zhodil okuliare a celé ich doškriabal, pekne nám to vyplatili bez pripomienok a rýchlo. ja na allianz nedám dopustiť 🙂
@aramat232 Poistenie hospitalizácie z choroby,je možné poistiť vo Farbičke už od 1 dňa /polnoci v nemocnici/,tak isto aj z úrazu v nemocnici.Ak má Vaša švagriná bez týchto pripoistení,môže si ich dopoistiť vždy ku lehote platenia.Veď zmluvu si treba dať po určitých rokoch prehodnotiť,lebo vždy je niečo nové,nie ju hneď zrušiť,lebo takto ľudia prichádzajú o peniaze.
Poistenie sa neoplatí, len prerobíš. Ak sa stane poistná udalosť, tak poisťovne síce niečo vyplatia, no vzhľadom tomu čo ty tam vložíš je to len smiešna čiastka, prípadne sa zvyknú z toho vykrúcať, len aby nemuseli preplatiť. No a keď ti poistenie skončí, tak budeš mať hlavu v smútku, lebo zistíš, že tú sumu, ktorú si do poistenia celé roky vkladala, naspäť už nikdy neuvidíš, prípadne vyplatia len čiastku, pretože poistenie je tovar/služba za ktorú sa platí. Ľudia pomaličky už na to prichádzajú, že je to odrb.
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/bibiana-po...
http://cmorej.blog.sme.sk/c/351264/Kamarat-Snoo...
@katarinagr dakujem.takuto odpoved som cakala.
@aramat232 tak ako hovori
@frapper ak svagrina nema pripoistene aj chorobu,tak je to mozne si pripoistit.ja mam tiez pripoistene aj hospitalizaciu kvoli urazu a aj kvoli chorobe myslim 10eu na den,len ako som spomenala vysie, ze zatial sa nam nestala ziadna skoda ani nic po zdravotnej stranke,tak neviem ako by reagovala poistovna keby predca.
@aramat232 o poistovni metlife amslico kamarat snoopy som pocula,ale bohuzial ja by som uz prisla o vela kedze mam vo farbicke poistene 2deti
Ak by niekoho zaujímala aj sporiaca časť produktu a jej "výhody" skúste si prečítať:
Pracujem ako finančná poradkyňa, monitorujem celý finančný trh, viem vám v tom to poradiť. Ak by ste mali záujem napíšte mi .Mojou prioritou je kryť tie veci klienta ktoré potrebuje, pretože poisťovaci Vám nahádžu tie veci , ktoré nepotrebujete, ja vám pokryjem tie veci ktoré potrebujete.
@bambulka0033 A k tomu pribalíte skvelé kapitálové / investičné poistenie? 🙂 Aké veci deti potrebujú poistiť?
Dobrý deň, rada by som sa opýtala. Mám poistenie Farbička pre môjho syna. Pted nedávnom mi vyvolávala pani z Allianzu že nastala zmena, že teraz má na starosti moju poistku ona. Chcela sa so mnou stretnúť vraj kôli elektronickej komunikácii. No bola pn, tak sme sa nestretli. Dnes mi písala, že okrem elektron. komunikácie potrebuje aj overiť doklady. Ja naozaj nemám chuť ani čas ako slobodná matka behať hore dole,. Nerozumiem čo pani chce, mám u nich už tretiu poistku a pri prvých dvoch ma nikto nikam neťahal nič overovať. Máte s tým prosím niekto skúsebosti?
My sme dali toto poistenie malému, pred 2 rokmi. Platíme ročne 219 eur a máme tam aj to pripoistenie na tú domácnosť, ale s plnením poistných udalostí zatiaľ nemáme skúsenosti, nakoľko sa malému ešte chvalabohu nič nestalo