Poistenie Farbička v Allianz a ilegálne získané údaje

norulakp
14. nov 2014

Ahojte,

mám na vás jednu otázku ohľadne poisťovne Allianz konkrétne poistenia Farbička. Krátko po narodení dieťatka mi volala Allianz reprezentantka, či mám záujem o poistenie dieťatka. Povedal som jej, že definitívne nemám. Žiaľ, zabudol som sa spýtať, odkiaľ má moje tel. číslo. Jedná sa o to, že moje tel. číslo ako otca vraj manželka uviedla len do nejakej karty dieťatka, nikde inde. A predpokladám, že tá karta nie je verejná listina, aby sa v nej kdejaký šmejd hrabal. Tak by ma zaujímalo, či sa niečo podobné stalo aj vám.

Teraz nemám na mysli, že vám, ako matke zavolali z Allianzu. Keďže predpokladám, že ste uviedli svoje tel. číslo do Klinik boxu. To je OK. Ale moje tel. číslo nemali odkiaľ vedieť, jedine, že by im ho ukázala sestrička na pôrodnici. Už dvakrát som písal do Allianzu, aby mi poskytli svoje stanovisko k veci, keďže mám konkrétne meno a tel. číslo, z ktorého spomínaná reprezentantka volala. Allianz sa neunúval odpísať a hrá "mŕtveho chrobáka", čo si vysvetlujem tak, že tam asi nie je všetko OK z ich strany.

Ak by ste mali podobné skúsenosti dajte mi prosím vedieť. Vopred ďakujem.

Peter

janka258
14. nov 2014

@norulakp a to bol len začiatok, toto čakaj skoro z každej poisťovne 🙂

norulakp
autor
14. nov 2014

@janka258 o to nejde, nech si otravujú koľko chcú. Ja ich rýchlo pošlem do ... Ale ak si niekto vytiahol moje tel. číslo z karty dieťaťa, tak je to pre mňa absolutne neakceptovateľné. Ak mi poisťovňa neodpovedá na môj mail, aby vysvetlili situáciu, tak je to takisto neakceptovateľné. Ale ako myslia. Ja som ich upozornil. Majú čas do pondelka a potom to idem riešiť. Len ma zaujíma, či som jediný, alebo ide o ich bežnú pracovnú metódu.

katulienkax
14. nov 2014

Aj nám volali pri prvej dcere zrejme niekto bonzuje v nemocnici si myslím možno majú v rodine poistovakov niekto tak im podsúva info

janka258
14. nov 2014

@norulakp veď to som myslela,že väčšina sestričiek si "privyrába" buď samotným poisťovaním alebo min. robí tipera,takže očakávaj telefonáty s rôznych poisťovní. Je to teraz bežné, aj keď pre mňa nepochopiteľné. Kamoška toto zažívala po týždni až mesiaci ako prišla z pôrodnice a takmer z každej poisťovne.

norulakp
autor
14. nov 2014

no ved tak som si to aj predstavoval, ze sestricky za urcitu uplatu davaju nahliadnut do karty. Len som si to chcel overit, aby som nevyzeral ako paranoik 🙂 Nic, pockam si, ci sa tu este niekto ozve, a mozno bude mat Allianz nechcenu reklamu vo vecernych spravach na markize. Je mi jasne, ze kazdy si chce privyrobit nejake to Euro, ale zase su urcite hranice.

janka258
14. nov 2014

@norulakp nedávajú nahliadnuť do karty,ale "len" odpisujú kontakty a adresy a tak

norulakp
autor
14. nov 2014

@janka258 🙂

jaja1979
14. nov 2014

@norulakp Aj mne sa nieco podobne stalo, ked sa mi narodili decka. Kontakt na mna nemali, ale vzdy na porodnici fotia novorodencov do regionalnych novin, kde pod fotku uverejnia meno a priezvisko a odkial pochadzaju. Tak sa mila pani poistovacka vybrala ku nam a kedze byvame v malej dedinke, nebol problem podla mena zistit, kde byvame. No ale cestu merala nadarmo, kedze som ju zrusila rovno medzi dverami.

katey
14. nov 2014

@norulakp toto by aj mna zaujimalo, odkial to vzdy vyhrabu.. a popravde, mas moju podporu v tom,. aby si to zmedializoval, lebo oni uz nemaju zabrany pred nicim..

norulakp
autor
14. nov 2014

@jaja1979 tak nasho nikto nikam nefotil, do ziadnych novin. A to uz vobec neodporucam, aby sem niekto meral cestu osobne, bo dverami vojde, ale oknom vyleti.

dada1982
14. nov 2014

My keď sme uzavierali túto poistku pre malého tak nám dal poisťovák papier, že máme napísať 10 mien kto by podľa nás mohol mať záujem ešte o nejaké poistenie, takže kľudne niekto mohol dať poisťovákovi na vás tip.

masinka
14. nov 2014

@norulakp pokial volali len z jednej poistovne, tak ono to vobec nemusi byt sestricka z porodnice, kludne to moze byt nejaky kolega od ktoreho pytala poistovacka kontakty, tak jej poradil teba ze mas babo, tak nech skusi.....
mne v poslednej dobe volalo zopar smejdov a ze ci sa dovolali panej a moje meno za slobodna. Kedze sa tak nevolam uz takmer 10 rokov, tak som ich poslala niekam ze to je omyl..... niekto ich pekne obabral a predal im poriadne staru databazu 😀

claudica
14. nov 2014

K nám prišla jedna pani na návštevu po príchode z nemocnice, vravela, že je sestrička a prišla na kontrolu bábätka ( pred 18 rokmi sa to tak robilo). Rozložila na stôl papiere, syna ani nechcela vidieť a začala mi vyprávať o poistení, o možnostiach... Tak som ju vyrazila jak špinavé prádlo s patričným komentárom... Neskutočne ma to vytočilo! Prídem z nemocnice a po pár dňoch ...hnusná pijavica! Tak som zanevrela na poisťovne, že chudák syn do dnešného dňa nemá poistenie ☹

greschnerka
14. nov 2014

ja som mala tiež takú nepríjemnnú skúsenosť, volali mojej mamine (neviem ako sa dostali ku číslu) že som vraj v nemocnici podpísala papier že mám záujem o poistenie. Bolo to tak že ma ledva doniesli z pôr. sály a už mi tam pchali kadejaké papiere na podpis. Ja som poriadne ani nevedela čo a ako - teraz už som múdrejšia a aj to hovorím ostatným mamičkám budúcim okolo seba - nech si dávajú dobrý pozor čo podpisujú ! Fakt to tam tie sestričky zneužívajú - nepáči sa mi takýto prístup... :(

vincp
14. nov 2014

@norulakp ak Ti volali len z jednej poisťovne ,tak pojde skor o cislo kt.dostala od iného klienta ako hovorí dada1982 ( mne tak volaju z Partners ) . Ak ide o obchodnika, vedenie s jeho ziskavaniami kontaktov nema nic, su zivnostnici.

mischy00
14. nov 2014

...je pravda že mnohé sestričky na pôrodnici sú buď externé pracovníčky poisťovne alebo robia iba tzv. tiperov (dávajú info o potenciálnom novom klientovi).......ale mňa skôr zaujíma či je tvoje číslo verejné alebo nie, pretože nieje problém si ho zistiť aj na informáciách, prípadne v zlatých stránkach. Je veľa možností ako sa dostať k číslu, prípadne ak si už klientom spomínanej poisťovne, si automaticky vedený v ich databáze klientov. Pracovníčka mohla mať info o tom, že manželka je tehotná (prípadne neboli sta náhodou spolu v poisťovni kde ju mohli vidieť?), je veľa možností............tehotenstvo neutajíš a špehovia sú všade 🙂

norulakp
autor
14. nov 2014

Prave mi dorazil mail z Allianzu, ze sa mojou zalezitostou budu zaoberat a budu ma o vysledku informovat. tak som zvedavy, k comu sa dopracuju.

liz_lemon
14. nov 2014

@norulakp mne volali tiez z Allianzu, a co ma dorazilo, ze to bola vrchna sestra z novorodeneckeho, ktora vlastne zneuzila udaje, ktore som poskytla v porodnici
takze ak sa to zopakuje, dam podnet do NBS, nech jej odoberu licenciu

17alexis
15. nov 2014

@norulakp telefónne číslo nie je osobný údaj, tak nehisterči. V strese by si mal byť, keby im dali rodné - lebo toto jediné je OSOBNÝ údaj - všetko ostatné je verejne dostupný zdroj. A bežne aj samotné sestričky robia pre nejakú poisťovňu.

yvanielka
15. nov 2014

Ilegálne získané údaje 🙂 Nemajú Tvoje rodné číslo, ani číslo občianskeho, IBA obyčajné telefónne číslo, ktoré im mohol dať ozaj hocikto ako písali baby vyššie. Možno mali Vaše číslo v databáze klientov, alebo od niekoho známeho. Toto je vážne trochu prehnaná reakcia. Keď nemám záujem dovi dopo, ale píšeš, že to chceš riešiť cez Markízu? Máte malé bábätko, tak sa z neho s manželkou tešte.

danette
15. nov 2014

mne sa stala podobná vec, ale v Prešovskej nemocnici. Pani poistovacka mi zazvonila 2 krat nervozne pri dverach. A kedze som akurat kojila a nemohla som v tej sekunde bezat k dveram tak si pani na drzovku sama otvorila dvera a vosla do chodby. To som uz na nu jak puk pozerala, ze ci je to nejaka vzdialena pribuzna. Uz sa chcela teperit dalej do domu ked som sa postavila do dveri s tym ze co je vlastne zac. Potom z nej vyliezlo ze je poistovacka. Na moju otazku odkial ma moju adresu mi odpovedala ze riesila v nasej obci nejaku poistnu udalost a dopocula sa ze sa nam narodilo babatko. Nasledne ked videla ze mam nervy zacala si so mnou dohadovat neskorsie stretnutie, ze ma nebude teraz obtazovat... Ked som jej dala uz jasne najavo ze nemam zaujem, tak sa este aj urazila, ze vraj ona ma so synom serioznu firmu, uz niekolko rokov.... vela nechybalo a kvetinac by letel za nou... 😠

liz_lemon
16. nov 2014

@danette tak toto je ina drzost

danette
16. nov 2014

@liz_lemon tak to teda bola. Keby som nebola taka unavena a nevyspata vtedy stale tak by som to riesila prostrednictvom nejakej TV, lebo som mala aj ich vizitku. Keby sa aj nic nevyriesilo, mne by bolo stacilo keby reporter im zazvonil doma pri dverach, nech vidia ludia co su to zac.

norulakp
autor
16. nov 2014

@17alexis
@yvanielka - Baby, vy ste trosku nepochopili resp. zle precitali nadpis. Ja som nenapisal, ze tel. cislo je ilegalny udaj. Ja som napisal, ze sa jedna o nelegalne ziskane udaje. A to je sakra rozdiel. Kedze reprezentantka, ktora mi volala uviedla, ze ho ma na zaklade Klinik boxu a to je nezmysel, kedze v nom uvedene jednoznacne nebolo. Cize ked v nicom inom, uz len v tomto klamala. ked som jej uviedol, ze jednoznacne definitivne nemam zaujem a ze nech si to poznaci, uviedla, ze tak spravi. Na druhy den mi ina reprezentnka potvrdila, ze v systeme nic zaznamenane nemaju. Uvahy typu, ze im dal typ moj kolega, znamy a pod. su scestne, kedze v KE byvam kratko a mam tu velmi malo znamych zatial a kolegov ziadnych. Ako mi tu potvrdzuju niektore zeny, a tusim raz uz aj taka sprava prebehla mediami, ze sestricky davaju nahliadnut do kariet dietata za uplatu. Skusim to najst, ale mozno sa mi to len mari. A ak to bolo aj v tomto mojom pripade, tak z mojho pohladu je to minimalne neeticke. Nikto nema pravo vynasat z karty/ kartoteky ziadne udaje, ani chorobopis, ani kontaktne udaje ani nic podobne. Ale mozno to beriem len prilis vazne. Nic to vsak nemeni na tom, ze rusim s Allianz dlhorocnu poistku, ktoru som u nich mal.

libka1
16. nov 2014

Ked volaju to uz beriem ako fakt takmer, stalo sa mi to pri oboch detoch. Ale jeden mi normalne zazvonil pri dverach a este bol urazeny ze ho nepustim dnu. Normalne sa mi natlacil do chodby, dcerka mala asi 10 dni a ja som bola taka vysokovana ze som len kukala. Potom ho manzel vybavil a dal pokoj, ale to ma teda dostalo. To mi uz prislo teda uplne cez...

libka1
16. nov 2014

@norulakp prilis to prezivas. Rusit kvoli tomu poistku je prehnana reakcia, robia to vsetky poistovne. Je to o ludoch, chcu zarobit tak idu cez mrtvoly... je to sice hnus, ale vsetkych poistovni, nielen jednej...

tana2278
16. nov 2014

@norulakp sam si napisal, ze manzelka uviedla tvoje cislo do 'nejakej karty dietata', co kludne mohol byt zdroj tvojho telefonneho cisla. Mozno niekde na druhej strane tejto karty bolo malinkymi pismenkami napisana formulka, ktora dovoluje poskytnut tvoje cislo dalej. Verim, ze tvoja manzelka v porodnici nestudovala vsetky papiere a podpisala vsetko co jej dali ( bola som v tej situacii), ved mala ine starosti ;).

17alexis
16. nov 2014

@norulakp ten osobný údaj som napísala preto, lebo ľudia si myslia, že aj ich meno je osobný údaj. Tak len pre istotu. Možno si sa mal opýtať, či ten formulár je chránený voči tretím osobám, no aj tak to nie je nelegálne. Neposkytli im rodné číslo, iba telefónne. Kľudne si ťa mohli nájsť aj v telefónnom zozname či v inom zdroji. Je to legálne. Mimochodom, ak zrušíš poistku, lebo si nahnevaný, tak čo myslíš, urobíš tým zle im, či sebe? jasné, že sebe - dostaneš len odkupnú hodnotu a zas sa na tebe niekto nabalí. Užívaj si chvíle s drobčekom a nerieš kraviny. 🙂

svetlusska
16. nov 2014

co sa tyka tel. cisla tak moze byt kludne uverejnene aj v tel.zozname 🙂 takze s tym by som velky problem nerobila..mne sa xy krat stalo ze mi zavolali z nejake spolocnosti a chceli mi nieco predat alebo ponuknut a pocula som o nich prvykrat...MM ked skusal robit poistovaka v inej spolocnosti tak volal potencionalnym klientom na zaklade tel.zoznamu...ine by bolo ak by mali ine osobne tvoje udaje ako rodne cislo a pod..

liz_lemon
16. nov 2014

@svetlusska ja mam napr. telefonne cislo utajene