Poistenie Dukátik - skúsenosti

legatka
12. feb 2014

ahojte mate niekto skusenosti s poistenim dukatik? hladam nieco pre syna ale neviem sa rozhodnut,pripadne poradit nejake vyhodne poistenie aj so setrenim.dakujem

denkaajejdeti
13. feb 2014

@legatka To je najhoršia možnosť ako investovať peniaze. Sporenie a poistenie bolo hitom za čias socializmu, keď boli istoty nielen v sociálnom systéme ale aj na finančných trhoch východného bloku. V dnešnej dobe je to už iba prežitok, pretože týmto spôsobom peniaze nielenže nezúročíš ale dokonca znehodnotíš. Jediní, ktorí na tom zarobia sú poisťovací agenti, resp. poisťovne a banky.
No sto ľudí, sto chutí - ak chceš mať dobrý pocit, že tvoje dieťatko má sporenie a poistenie, tak je úplne jedno či peniaze daruješ Snoopymu alebo Dukátiku - ani z jedného tvoj synček nebude mať osoh.

legatka
autor
13. feb 2014

takze ked sa mu nieco stane zaplatim vsetko ja alebo nedajboze sa nieco stane nam a syn takysto nic nedostane...ako to riesis ty? ale aj tak dakujem za nazor

palomka
13. feb 2014

myslim, ze skor je dolezitejsie poistenie rodica ako dietata. Ak by sa nam-rodicom nieco stalo, deti dostanu peniaze. My mame u obidvoch deti poistenie len urazove, bez sporenia a radsej im sporime peniaze na stavebnom sporeni, ktore v buducnosti vyuziju skor 🙂

denkaajejdeti
13. feb 2014

@legatka Ahoj,
v prvom rade - mám tri deti a našťastie sa im nič vážne zatiaľ nestalo, ale ak by aj, tak žiadna poistka nie je nastavená tak, aby ti takéto riziko vykryla. Poviem ti to po lopate - poistné zmluvy majú x strán, drobným písmom a tak nezrozumiteľný text, že ani človek s právnickým vzdelaním by to nemal detailne naštudované za menej ako deň-dva. Je toľko výnimiek a situácií, na ktoré sa poistné nevzťahuje, že je len tvojim snom, aby raz, keď sa niečo stane, bolo poistné plnenie úspešné. Druhá vec je, že na to, aby mala poistka nejaký skutočný finančný efekt a pokrývala aj nejakú významnejšiu mieru rizika, tak by si musela mesačne do toho dávať toľko peňazí (nebavíme sa o smiešnych sumách ako napr. 50 eur mesačne), že keď si napokon zrátaš svoje vklady a raz v budúcnosti možné plnenie, tak ti bude skôr do plaču ako do smiechu.
My sme všetky životné poistky zrušili,pretože, keď sme ich zakladali, boli sme ešte finančne negramotní - presne tak isto ako ty teraz. Ak chceš silou mocou vraziť peniaze do poistenia so sporením - poisti živiteľa rodiny, ale skutočne RIADNE si naštuduj zmluvu (radšej cez skúseného právnika), pretože poisťovne majú zmluvy perfektne vypracované vo svoj prospech - o tom je ich biznis.
A ako investujeme my ? No najmä do nehnuteľností (tie sa zhodnocujú a deti ich podedia bez hlúpych podmienok poisťovne), cestovania/spoznávania krajín, zdravia (kvalitná strava, masáže, pohyb,relax... ), a v neposlednom rade do vzdelania detí a aj nás rodičov. To sú peniaze, ktoré považujem za najrozumnejšie investované, pretože nám to dáva radosť, pohodu, krásne spomienky a zážitky, pocit slobody a najmä - deťom budúcnosť.

monika8181
13. feb 2014

@legatka Tiež sme celá rodina veľmi škaredo doplatili na životné poistky. Jedná poistka končila skôr, nerušili sme ju predčasne a za tie roky sme boli v strate až 6800 EUR. Tak hneď sme zrušili všetky ostatné poistky, ktoré sme mali vo viacerých poisťovniach a prišli sme na to, že každá poisťovňa funguje na tom istom princípe, to znamená že z mesačného vkladu zhltne dosť vysoký poplatok. Poplatky si poisťovne sťahujú pravidelne počas celej dĺžky trvania poistenia, nielen v prvých dvoch rokoch, kedy ide všetko na provízie. Čiže čím dlhšie sporíš, tak tá strata je stále vyššia. Aj na internete už sa objavujú veľa sťažností. Napr. toto http://luky.blog.pravda.sk/2012/12/04/metlife-a... + predchádzajúce diskusie.
Keď uzavrieš len čisto úrazové poistenie a ti poistka skonči, alebo tvojmu dieťatku, tak žiadne peniaze naspäť od poisťovne nedostanete, len keď sa náhodou stane úraz, tak poisťovňa zvyčajne vyplatí len smiešnu sumu aby prilepila oči za účelom, aby klienti nerušili zmluvy.
Poistenie je výhodné len pre poisťovne a sprostredkovateľov poistenia.

legatka
autor
13. feb 2014

dakujem za postrehy, samozrejme zvazim vsetko preto sa pytam, lebo svoju som prave zrusila...budem mysiet aj na vase rady.

erieri
13. feb 2014

Ahoj, skus pozrieť poistenie Farbička, vieš si dať aj jednorazovu platbu za urazovku pre dietatko a dietatko mas kryte do 25tky a peniaze mu na konci poistovna vráti. (napr. denne odskodne pri uraze) dva v jednom

minko223
28. nov 2016

@denkaajejdeti Ano ked si to clovek spocita je to kopec penazi ale ked som sa v 2/2015 ocitol v nemocnici a povedali mi co sa so mnou deje som dakoval bohu ze mam poistenie lebo mi vyriesilo naklady na liecbu ako aj naklady na byvanie kedze mam dve deti a vtedy som si povedal . Vsetci riesime peniaze a ked som bol b´v nemocnici dal by som vsetko za to aby som bol zdravý. Je jasne sto ludi sto chuti no moj nazor na ne zmenila az osobna skusenost a mozno aj to ze clovek ktorý mi ju zalozil bol aj po rokoch pri mne a vybavil uplne vsetko. Mozno je to len o tom mat jasne zadefinovane ak chcem sporit alebo ci chcem mat kvalitnu zivotku na krytie seba a svojej rodiny. pekny den

eny79
30. nov 2016

Stavebné sporenie Kročik je pre deti s poistkou, ak máš záujem ozvi sa mi.

brokerniky2016
Odpoveď bola odstránená
Zobraz