Poistenie domu a domácnosti

map0007
30. jan 2017

Ahojky,chcem sa opytat.Kde mate poistene domy a ci aj domacnosť.My mame velky dvoj generacny dom a poistenie na dom je okolo 160€ rocne a plus domacnost ak som dobre pochopila 72€ rocne.Tak spatka by bola okolo 60€ stvrtrocne.Co sa mi zda dost a to este mame na dvore hospodarske budovi.Ktore tiež zvazujem poistit.To je v poistovni alianz.Len sa bojim ci to zvladneme,ja som tehotna cakame druhe babo.Mam pocit ze clovek robi len na poistky a pozicky.Co myslite dat poistit dom a aj domacnost.ako ked pocitam tak na mesiac je to 20€,je to dost,ale ked sitobtak vezmem clovek ich minie rychlo.Dakujem za nazor.

janci05
30. jan 2017

@map0007 My máme štvorizbový byt aj domácnosť poisťenú v Kooperative, ale moc dobrú skúsenosť nemáme. Potrebovali sme raz aby preplatili poistku a boli z toho samé ťahanice, ale nakoniec to uhradili. Takže oni v celku neradi platia, tak ju moc neodporúčam. Platim za byť 42 eur a za domácnosť 26 eur ročne.

katulienkax
30. jan 2017

S Allianz majú práveže moji rodičia dobrú skúsenosť ked ich vykradli tak rýchlo vyplatili plnenie. Samozrejme nie v pôvodnej hodnote ale vyvíja sa to od výšky poistky. Ale boli spokojní . Výšku poistky máte podla toho na akú sumu ste si ohodnotili ten dom a podla toho sa plati tak zvážte ci ste nenasstavili moc velku sumu na dom.

aduskatt
30. jan 2017

@map0007 tu si môkžeš zvoliť, čo chceš poistiť a dostaneš ponuku súm, poisťovní a popis, ak nájdeš, čo Ti vyhovuje, vieš si to priamo aj uzavrieť a nemusíš ísť do poisťovne. www.vsgonline.sk?_p=dom&ref=e227f332b38394f2511.... Ja mám poistené v Axe.

map0007
autor
30. jan 2017

Dakujem za odpoved😉
@janci05
@katulienkax
To ze aj moji rodicia aj brat maju velmi dobru skusenist s touto poistovnou Allianz,dokonca brat mal teraz pred mesiacom skusenost.Pri dome mal strechu na auto a kedze teraz napadlo vela snehu prelomilo mu to hranoly.Dokonca poistku na to zacal platit az od novembra,lebo az teraz pripoistil a urobil dobre.Schvalili mu preplatenie opravy,akurat potreboval cenovu ponuku na opravu.Co sme boli prekvapeny ze takto spolupracuju.🙂pekny vecer prajem.

aduskatt
30. jan 2017

@map0007 Allianz je fajn poisťovna, síce trošku drahšia, ale škody platia relatívne rýchlo a nerobia zbytočné prieťahy a problémy, ich zákazníckjy servis je, povedala by som, veľmi dobrý

tilly
30. jan 2017

my mame dvojgeneracny dom a platim 80+55 (union nehnutelnost a uniqua domacnost)

lilyianka
30. jan 2017

@map0007 my mame tiez velky (zatial 2generacny) dom (chceme z neho urobit len klasickú 1 bytovu jednotku) a mame ho poisteny v aegon...platime rocne 125 eur

maminkal
30. jan 2017

Ak chceš môžem ti vypracovať cenovú ponuku v Aegone pracujem tam

richardhudec
31. jan 2017

@map0007 No. Poistiť si ten dom vieš za možno 80€, ale aj za 300€.
Ono ani tak nezáleží kto ti tu napíše v ktorej poisťovni má poistku. Ono záleží najmä na poistných podmienkach, poistných sumách a rôznych benefitoch, ktoré poisťovňa ponúka.

Ak chceš naozaj dokonale poznať produkt, ktorý si vyberieš, tak sama sa v tom na základe rečí kto koľko za koľkoizbový byt platí v ktorej poisťovni nevysomáriš. Taktiež skúsenosti niekoho z individuálnej situácie, ktorá bola niekde dobre a niekde zle plnená nie sú veľmi štatisticky relevantné. Ja napríklad osobne počúvam stále chválu na Allianz a kydanie na Kooperativu, ale počul som a dokonca som mal už aj osobnú zlú skúsenosť s Allianzom a naopak opakovane dobré skúsenosti s Kooperativou. 80% zlých skúseností s poisťovňami pramení z toho, že ľudia chcú plnenie za niečo, čo nemajú poistené - a to nie je chyba poisťovne, ale daného klienta, že nevie, čo si vlastne poistil.
Preto by ste sa mali poradiť s naozaj profesionálnym sprostredkovateľom, ktorý má ideálne viacročné skúsenosti a máte na neho dobrú referenciu vzhľadom na jeho odborný výklad a znalosť problematiky 🙂

jancisvitok
1. feb 2017

@map0007 Príjemný podvečer,
vieme sa stretnúť a porozprávať keďže sa venujem zabezpečovanie a taktiež si v tom zdokonaľujem neustále vedomosti, tak si myslím že Vám dokážem pomôcť.
Prajem pekný zvyšok večer.

richardhudec
1. feb 2017

@jancisvitok Ešte nám prezraďte, pre ktorú poisťovňu pracujete ako viazaný finančný agent 🙂

frapper
2. feb 2017

V Allianz poisťovni v januári začalo nové flexibilné poistenie nehnuteľnosti,kde si môžete vybrať iba také riziko,ktorého sa najviac obávate.

emilia25
2. feb 2017

Mi mame dom poisteny v csob poistovni predtym sme mali unique tam ale len zivelne pohromy a kazde poschodie na sumu hypo.teraz sme hypo navysovali tak aj suma sa navysovala plus tam mame aj domacnost a aj skody ktore urobia deti za 77eur pol rocne.

damoska
21. mar 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ktorá poistovna je na to naozaj že najlepšia? Podla čoho ste ju vyberali?

miskakoop
28. nov 2019

Ahojte...volám sa Michala a pracujem v Kooperative. Takže Vám viem veľmi dobre pomôcť. Ak náhodou bude niekto kto by chcel uzatvoriť poistku kľudne sa obráťte na mňa. Rada Vám s tým pomôžem.

roman0
28. mar 2022

Zdravím, ja som mal poistený dom v ČSOB poisťovni, ale končím s nimi, tu je moja skúsenosť: Doteraz som mal dom poistený v ČSOB poisťovni, najvyšší rozsah krytia Extra, teda aj najvyššia suma, ktorú som každý rok poctivo platil. Po zime som našiel prasknutý obklad okolo múra s poškodením omietky, vnútorná cementová výplň vysypaná von, odhalené elektrické káble... Vyzerá to katastrofálne. Mohli to byť hlodavce alebo sa tam dostala voda a tá zamrzla. Táto "poisťovňa" to dokonca odmietla prísť obhliadnuť osobne, musel som im natočiť video, samozrejme to zamietli, napriek tomu, že v zmluve je uvedené vyplatenie poistného v prípade živelnej udalosti zamrznutím, rovnako je tam zahrnuté poškodenie vonkajšej fasády hlodavcami. A zdôvodnenie? Ako príčinu uviedli dlhodobé pôsobenie chemických, biologických alebo atmosférických vplyvov. Dlhodobé pôsobenie to teda nebolo ani náhodou, objavilo sa to zo dňa na deň! Teda ani sa na to neboli pozrieť a hneď vedia na čo to zvaliť aby nemuseli platiť. Som si istý, že aj keby došlo k inej podobnej poistnej udalosti, tak budú robiť všetko aby sa vyhli plneniu, preto pre mňa ČSOB poisťovňa nikdy viac! Idem ju okamžite zrušiť a radšej prejdem ku konkurencii. Dobrá poisťovňa sa pozná podľa toho, že nechce len peniaze, ale v prípade poistnej udalosti aj vyplatí to čo sľúbila. Pekný deň prajem.

frapper
28. mar 2022

@roman0 skúste Allianz

roman0
1. apr 2022

Presne nad ňou rozmýšľam, zvažujem ešte aj Generali, tam som mal havarijné poistenie a nikdy nemali problém s plnením. Radšej platiť o trochu viac, ale neostať podvedený ak príde na platenie zo strany poisťovne.