Ahojte všetci, chcem sa opýtať aké máte skúsenosti s rôznymi poisťovňami domu a domácností. Ide mi o to, že ktorá poisťovňa najviac vypláca v prípade potopy, krádeže alebo nejakého problému. Dajte vedieť v komentároch. Ďakujem za odpovede.
Pre mňa najspoľahlivejší je Allianz
Bezproblémové plnenie
Sumu, ktorú vyplatia závisí od krytia, poistnej sumy a samozrejme výšky škody
kazda poistovna sa snazi vykazovat zisk a ten sa nedostava pri lahkom plneni. Takze pokial nemas cas na detailne skumanie zmluv, dodatkov a tych malych pismen, mozes byt neprijemne zaskocena - napriklad ti skrati plnenie ak nemas uz platnu reviziu komina na RD, pritom tebe vytopilo izbu zo strechy na opacnom konci domu. Alebo ti povedia, ze odpadnuty nulak na 3F sustave je problem distribucnej firmy a u nich si mas ziadat plnenie, ale ty tiez musis mat platnu revizku elektriny, atd..atd...atd. Takze vo vysledku dostat plne plnenie je ako hod kockou, nikdy nevies co padne.
Optimalne je pocitat s plnenim tak do polovice toho co je v zmluve k danej udalosti zapocitane. Nezabudat vsak na udrziavanie si dokladov, revizii a vsetkeho potrebneho, inak budes iba hromzit.
máme Allianz, len tiež si myslím svoje že sa trhať nebudú ...😉
@zalka priateľovi zhorel dom. Komplet strecha, 2 izby prepadnute, všetko zničené vodou z hasenia. Dom mu bol podpaleny, vinník odsudeny. Poisťovňa zatiaľ zaplatila do polovice výšku poistného krytia. Poslali si vlastného znalca nehnuteľnosti, ktorý ohodnotil dom na raz toľko, čiže vraj bol dom podpoisteny. Pritom poistku mal rok, nemohla sa cena domu tak navýšiť. V podstate v tej lokalite dom v Tom stave nemohol mať hodnotu, ako určil ich znalec. Musí sa to riešiť súdnou cestou
Čiže preto vopred upozorňujem na wustenrot.
Allianz..doma aj v práci
@huxy tomu nerozumiem, príklad ak si dom v trhovej hodnote 300 000€
poistím na sumu 200 000€ a bude na "totálku" tak nevyplatia 200 000 ale len 133 000€, pomer voči hodnoty domu a sumy poistenia lebo bol podpoistený?
ak si rovnaký dom poistím na 500 000, tak vyplatia 500 000 alebo len 300 000, lebo odhadca odhadne hodnotu na 300 000 a bol prepoistený?
@maranco nie som poistovak, takže sa k tomu neviem vyjadriť. Priateľ si dal som poistiť na sumu, akú mal v aktuálnom znaleckom posudku.
Znalec z poisťovne však ohodnotil po roku ten dom na inú hodnotu, oveľa vyššiu, čiže tvrdia že bol podpoisteny. V Tom prípade má poisťovňa nárok krátiť poistné plnenie na polovicu. A takto s ním chcú vybabrať.
@maranco poisťovňa má určitý koeficient na to, koľko vyplatí z toho, na koľko je poistený dom a aká je trhová hodnota v okolí. Preto sa vždy odporúča mať dom poistený podľa m² a nie sumy, ktorý si povieš alebo za ktorú sa postavil... Plus, mať teda aj indexáciu, čiže ak sa nadmieru navýšia ceny nehnuteľností v okolí, poisťovňa zdvihne aj tebe hodnotu poistenie a teda ale aj poistku
Byt som mala v Uniqe, rodičovská dom je v uniqe- mali dve škody a hradili v pohode, naša stavba je v uniqe už od zakladovej dosky poistená a keď nám vietor vyvalil okno a poskodil rám, nemali problém hneď platiť... Ja som s nimi spokojná... Nie sú najlacnejší, ale pre mňa sa oplatia 🙂
My mame finančné veci finančného poradcu...zo začiatku mi dokazoval ze nejde mu o províziu ale o spokojnost klienta a nase financie riesinuz skoro 10r zavolam vybavi len podpisem ;) my sme minulý rok presli do uniqa a ale kedze mam znalosť a som finančné gramotna tak ako pise vyse pani riešim revizne spravy pravidelne a hlavne na komin kazdy rok...pri plneni poistovna sa vsetkeho chyti 🙈🙈
Len taka recnicka otázka ked mi zhori dom papiere (revizne spravy) tiez ako dokazem zr su revízie?🤔🤔🤔minule ma tak napadlo ked som odkladala papiere do sanonu🤣
@zuzkaa1991 naskenovať a uložiť na Cloud 😀 do toho sa potom dostanes z hociktorého pc 😀
@zuzkaa1991 ten kto ti vystavuje revizku, ma u seba taktiez vzdy zaznam. Rovnako blocky a zarucaky mozes sa dostat ku kopiam podla bankovych vypisov a doziadanim u obchodnikov.
ja teda osobné s alianzom nie som spokojná ,viď zemetrasenie ,sumu za poškodenia vyplatia až pri zemetrasení na 6magnituda ....a teraz bolo len 5,2.
Ja odchádzam do uniqa...
zalezi akeho mas financnika.. ak je dobra poistka, tak nemusim ju za kazdu cenu zrusit.. staci len poupravit nejake veci co sa mi nepacia.. ak je cela zla tak porovnavam.. napr. Premium atd.
@sweet20 áno? Sranda, že mne známa hovorila, čo robí pre poisťovňu, že sa to odporúča každé 2 roky. A teraz ti neviem povedať, či to bolo presne rok od uzavretia poistky, alebo 360 dní, alebo o mesiac viac ako rok. Mi nepovedz že rozdiel v hodnote nehnuteľnosti sa zmení o 70tisic. V tejto lokalite neexistuje
@huxy hm dom v znaleckom posudku hodnota 60000e banka pre hypo vzala do úvahy dom že má hodnotu 40000e...poistka robená hneď po kúpe domu v uniqa na hodnotu 240000e lebo uniqa rieši M2 a tiež sa mi to v tej dobe zdalo uletené, že aká obrovská suma krytia..dnes je už táto hodnota nedostatočná lebo sa pristavil altánok zobytnilo podkrovie tj. pribudli M2 a dom je poistený na 330000e nová poistka opäť v uniqa aby nebol podpoisteny, a aby bolo kryté všetko.
Čiže naozaj priateľ mohol mať podpoisteny dom, mne sa tak stalo pri poistke na byt... Zrušila som Allianz lebo veľmi nechceli dvíhať krytie a reku 3izb.byt dnes za 40000e nekúpim keď sa predávajú za 120000e... takze som Allianz skončila a riešila uniqa novú poistku vo výške trhovej ceny nehnuteľností.
Na to krytie ozaj treba dávať pozor a nie sa vytesoval akú mám lacnú poistku...
@zalka priateľovi vôbec nešlo o lacnú poistku. Bral do úvahy cenu, na akú mu bol dom ohodnotený znaleckym posudkom.. Ako som písala, tu kde bývame, tie ceny v priebehu roka absolútne o toľko nevzrastli. Tak ide čisto o to, že sa chce poisťovňa vyhnúť vyplateniu.
@sweet20 nebolo by ideálne, keby sa poisťováci k tomu potom postavili zodpovedne, keď nieco robia? Že teda povedia, každý rok a nie každé dva? Tak isto mne finančný poradca dal poistiť byť na hodnotu úveru. Prečo teda nenavrhol niečo iné, normalnejsie, nerozumiem.
Allianz, vyplatili v spravnej vyske a velmi rychlo. Davame prepocitavat poistenie kazde 3 roky, k tomu maximalne krytie, co maju
@31majka12 to s tym zemetrasenim je hoax, ale kludne chod inde, ja ostavam pri allianz. Porovnavas hrusky s jablkami. https://www.prosight.sk/blog/poistenie/zemetras...
Allianz samozrejme skody zemetrasenia na vychode preplaca.
Kazda vypláca to čo máš poistené...a vo výške krytia.