Poistenie domácnosti

lola543
30. dec 2023

Zdravím mam otázku a bola by som vďačna keby mi vedel poradiť niekto kto ma s tym skúsenosť. Mame uzavrete poistenie domácnosti v ktorom je aj poistenie spotrebičov poškodením skratom el. prúdom a vodou z vodovodu. Stala sa nám taka vec ze deti ako sa hrali poliali televizor vodou a ostali na naj fľaky ako keby sa poškodila nejaká vrstva. Chcem sa opýtať ci mi uznajú takúto poistu udalosť alebo co mam vlastne poisťovní napísať. Telka je dosť draha a pomôže len vymena celého LCD panela takže dosť dráha záležitosť 🙈. Pokiaľ by mal niekto nejaké skúsenosti s týmto bola by som vďačná za radu. Ďakujem 🙂

dedobedo
30. dec 2023

@lola543 Prečítaj si poistné podmienky, výluky z poistenia...atd

mogaa
30. dec 2023

@lola543 to sa myslí ale poškodenie ak napr. praskne vodovodné potrubie, teda nie je tam zavinenie človekom....pri zničení spotrebiča dieťaťom by to platiť nemalo...ale za vyskúšanie nič nedáte, len na 99% to zamietnu...

niekto2hy
30. dec 2023

Keby tam bolo poistenie zodpovednosti.Flaky na obrazovke z vody?To museli poriadne utierat tu obrazovku...

amonet
30. dec 2023

na toto je skor zodpovednost za skody

lola543
autor
30. dec 2023

@amonet zodpovednosť príslušníkov domácnosti mame v zmluve do 200 000 eur spoluúčasť 20% , plus je tu vonkajší vandalizmus do 800 eur tak neviem

macilaci
30. dec 2023

@lola543. Na toto sa poistenie nevzťahuje. Ani poistenie zodpovednosti,nakoľko ste rodina. Ak by tvoje deti poškodili telku susedom vtedy by to išlo z Vašej zodpovednosti.
A daj prezriet si zmluvu nejakým odborníkom, lebo pri zodpovednosti mat spoluúčast je zlé.

lola543
autor
30. dec 2023

@macilaci takže jedine voda zo striekajuceho radiatoru ale prasknuté potrubie jedine asi

macilaci
30. dec 2023

@lola543 áno. Udalosť nezavinena niekým. 😔

jarka_black
30. dec 2023

TV nefunguje? Alebo má "len" fľaky?

jarka_black
30. dec 2023

1. Poistné plnenie zo Zodpovednosti sa nedá uplatniť, pretože
a) sa vzťahuje na tretiu osobu
b) na deti treba dávať pozor.
2. Poistné plnenie z Domácnosti: z toho, čo ste už uviedli, plnenie nemôže byť.

jarka_black
30. dec 2023

@lola543 tú spoluúčasť si zo zmluvy dajte preč... radšej platiť o 5 € drahšiu poistku, ako pri poistnej udalosti cvakať tisíce až desaťtisíce...

jarka_black
30. dec 2023

@macilaci Úplne podpisujem. 👍

macilaci
30. dec 2023