Dobrý deň prajem,chcem sa informovať ohľadne domáceho poistenia v neskolaudovanom dome.Domáce poistenie nám v Allianzi urobili,namiesto popísaného čísla ,keďže ho ešte nemáme ,dali číslo parcely.Je to vôbec správny postup,alebo im išlo len o províziu ,aby spravili poistku ?Dakujem
@lavinis zisťovali sme neskôr a bolo povedané ,že pokial nie je skolaudovaný ,nedá sa poistiť domácnosť a keď tam ma byt súpisné číslo ,tak súpisné a nie číslo parcely 🤷🏻♀️
@11silvia11 neviem ako to ma Allianz, v Kooperative sa da poistit aj neskolaudovana nehnutelnost (domácnosť som si neni ista ci tiez), staci mat stavebne povolenie. Treba si pozrieť poistne podmienky.
@11silvia11 ak nie je skolaudovaný, udáva sa číslo parcely a poistka je robená "na rozostavanú stavbu". Po kolaudácii sme poistku zmenili na normálnu nehnuteľnosti a doložili sme doklad o pridelení popisného čísla a plus poistenie domácnosti sme doplnili. Riešili sme to minulý rok.
@11silvia11 áno,domácnosť len v skolaudovanom dome. Avšak dom aj neskolaudovany sa moze/musí poistit
@11silvia11 tiež sme mali v Alianz poisteny neskolaudovany dom. Keď sme ho skolaudovali tak sme poistku prerobili.
@11silvia11 a co tam mali dat, ked este nemate popisne cislo?