Poistenie - dokladovanie príjmu

norbertkovac
14. okt 2024

Zdravým pracujem ako SŽČO, a som momentálne pn, pracujem ešte len prvý rok čiže som zatial oslobodený od platenia odvodov. Viem že zo sociálky nedostanem nič, noo v mojom urazovom poistení mám poistenú pn. Vraj mam dokladovať príjem za posledných 6 mesiacov. Už to niekto dokladoval? Ako áno ako? Lebo ja mám mzdu vyplácanú v hotovosti. Noo aj s faktúrou a dokladom a zaplatení. Uzná mi to poisťovňa??

sweet20
14. okt 2024

@norbertkovac musis mat nejaku fakturu alebo nieco.. ak chces napis mi a poriesime

patka06
14. okt 2024

V prvom rade ako SZČO nemáš mzdu.
Dostávaš uhradené faktúry a tými dokladuješ svoj hrubý príjem, pred odpočítaním nákladov.

norbertkovac
autor
14. okt 2024

@sweet20 mam aj faktúry od zamestnavateľa aj potvrdenie o vyplatení. Podľa mojho poisťovaka faktura nestačí lebo oni vraj memajú istotu že mi to bolo vyplatené.

rozculena
14. okt 2024

@norbertkovac od zamestnávateľa môžeš mať výplatnú pásku,ak máš faktúru,tak nie si zamestnanec.
zase švarc systém...

norbertkovac
autor
14. okt 2024

@patka06 dostávam fakturu o popise práce kde/čo/kedy. Plus doklad o vyplatení s razítkom aj podpisom od zamestnávateľa. Od budúceho roku už budem platiť odvody lebo presiahnem príjem. Potom už budem mať pn aj od sociálky len momentálne nie kedže platím len zdravotku.

patka06
14. okt 2024

@norbertkovac Nemáš zamestnávateľa si SAMOSTATNE ZÁROBKOVO ČINNÁ OSOBA
a prečítaj si ešte
https://fgconsulting.sk/co-je-svarcsystem-a-pre...

norbertkovac
autor
14. okt 2024

@patka06 anoo tak. A jemu fakturujem za moju prácu. Plus s dokladom o zaplatení keď ma vyplatí.

patka06
14. okt 2024

@norbertkovac Nie je to k tvojej otázke, vieš o tom, že odvody do zdravotnej poisťovne musíš platiť aj za obdobie PN?

norbertkovac
autor
14. okt 2024

@patka06 ano ja viem… ale tie momentálne ešte neplatím kedže som ale len prvý rok. Odvody budem platiť až po DP za tento rok.

patka06
14. okt 2024

@norbertkovac Neplatíš do sociálnej poisťovne
Do zdravotnej si povinný platiť odo dňa založenia živnosti

norbertkovac
autor
14. okt 2024

@patka06 ano to platím začiatkom každého mesiaca 97e

luna11
15. okt 2024

Treba ku kazdej fakture dokladovat pohyb na ucte ze bola aj vyplatena. Je to logicke. Fa sama o sebe nie je dokladom o prijme.

norbertkovac
autor
16. okt 2024

@luna11 nooo ja dostavam plat momentálne v hotovosti 🙂) a bude stačiť potvrdenie o vyplatení. Takže už to je vybavené.