Pracujem a som poistena v Brne, Cesko. Moja dcerka je poistena v Cesku. Ma trvaly pobyt v CR aj SR. Musi byt poistena na zdravotke aj na SK ked tam ma trvaly pobyt a je obcan SR? Ale ako ju poistit ked nemozu byt poistenia v 2 roznych statoch. Nebol niekto v podobnej situacii?
Urcite ma dieta 2 trvale pobyty? Pokial viem, tak toto kedysi nebolo mozne. Ak si vybavila pre dieta trvaly pobyt v CR, tak v SR sa zrusil. Alebo to je nejaka novinka?
My sme tiez poisteni v CR a ked ideme s detmi na dlhsie na Slovensko, tak davam zahranicne pripoistenie v komercnej poistovni.
@yanabella Podľa mňa povinné zdravotné poistenie v dvoch rôznych krajinách EÚ sa nieže nikde nevyžaduje, ale dokonca nie je vôbec povolené. Jedine si tuším môžeš v druhej krajine priplatiť súkromné pripoistenie, ale taká možnosť na SR asi nie je. Teda nie, v slovenskej poisťovní dieťa nepotrebuješ prihlásovať ani napriek trvalému pobytu.
@yanabella nie, nemusí byť poistena v SR. Su tisíce Slovákov zijucich v zahraničí, ktori su poisteni tam, kde pracuju, bez ohladu na trvalý pobyt. Poistenie tvojho dieťata sa viaze na teba.
Moje deti su obcania SR, trvalý pobyt (ktory už ale skoro nic neznamená) maju len v ČR (nechápem preco vobec mat 2 trvale pobyty? Človek može trvalo žiť len na 1 mieste...) a nikdy ma nenapadlo riesit ich poistenie na Slovensku. A podobných pripadov su tisíce...