Poistenie auta

natali03
22. feb 2024

Ahojte dievčatá, do ktorej poisťovne odporúčate dať poistiť auto ? PZP aj havarijné poistenie.
Ďakujem

sissy27
22. feb 2024

@natali03 ja mám allianz - nie je najlacnejšie, ale zatiaľ všetko bez zbytočných naťahovačiek a opletačiek vyplatené. Firemné máme tiež v allianzi a tam teda riešime dosť často PU a tiež všetko bez problémov.
A s kooperatívou a wustenrotom mám zo strany poškodeného otrasné skúsenosti, takže neodporúčam (ale vinník bol isto spokojný, že má najlacnejšiu poistku)

simsalabim
22. feb 2024

Allianz. Pred rokmi do mna narazil chlapik, oprava hradena z jeho PZP a Kooperative trvalo takmer rok, kym mi opravu preplatila.

marienka1989
22. feb 2024

Allianz, máme tam 7 poistiek, nie len na autá, u nás len a len 👍spokojnosť

natali03
autor
22. feb 2024

Ďakujem dievčatá, pre Allianz som bola od začiatku rozhodnutá aj ja, no potom som trochu zaváhala , nakoľko mi poistné vychádza 1000€ ročne. Potvrdzuje sa ale, že pri tomto sa nevyplatí šetriť. Ďakujem 🤗
@sissy27
@simsalabim
@marienka1989

egonsk
22. feb 2024

@natali03 ak potrebujes oboje, tak havarijnu by som dal asi allianz, alebo csob a PZP tu najlacnejsiu na trhu.. ;) Allianz rad dviha vyraznejsie ceny na PZP po par rokoch. Ja som im dal pa-pa ked uz bol 40eur rozdiel medzi allianz PZP a inou konkurenciou, pricom spektrum sluzieb v cene bolo prakticky rovnake.

sissy27
22. feb 2024

@egonsk hej, presne, najlacnejšie pzp a potom ťa poškodený zažaluje aby si mu doplatil rozdiel medzi tým, koľko stála oprava auta a koľko zaplatila najlacnejšia poisťovňa... to je presne to čo chceš od poistky 😀

egonsk
22. feb 2024

@sissy27 zvykne sa tym strasit, ale popravde este nepoznam nikoho kto by take zazil. Ak ma ten clovek nahodou tiez havarijnu, tak PZP zvykne vyplatit iba nejaky rozdiel v odhade dokonca.

veronikam33
22. feb 2024

My máme všetky v Generali, nemala som problém pri havarijnom, preplatili ako mali a aj ako poškodená som nemala problém, keď bol vinník v Generali.

minimie
22. feb 2024

Ono tie nie je úplne naj pozerať len že najväčšia poisťovňa. Možno sa zameriavajú na iný segment a ten tvoj bude zbytočne drahší ako inde. Myslím že vo všeobecnosti súvšetky OK okrem Koperativy a jej sestier. Tuším tu spomenuli že ani Wuestenrot nie, tak asi mali dôvod. A ja osobne by som nešla ani do tej Pillow novinky kým časom nepreukáže dôveryhodnosť. Ale stále je z čoho vyberať.

herriett
22. feb 2024

Allianz alebo generali

simca06022011
22. feb 2024

My sme z.allianzu odišli, robili z nás dojnu kravu, proste si postupne svojvoľne ceny zvyšovali až sme skončili s autok kde bežná poistka cca 130eur, my sme platili 230 :D Teraz robím poistky pzpcka pekne podľa ceny a poistení v balíku ( cize nie len cenu ale aj to co je poistene pozeram) cez net. Mame veľa.aut, poistné udalosti nás neobchádzaju a nemali sme so žiadnou poisťovňou problém nikdy.

mk1111111111
22. feb 2024

Len kooperativu nie

hugigugin
22. feb 2024

@natali03 Allianz. Teraz sa mesiac doťahujem s Kooperativou, lebo my nechcú zrušiť poistku. Už nikdy Koo

cukorfalat
22. feb 2024

@hugigugin a z akeho dovodu nechcu zrusit poistku?

hugigugin
22. feb 2024

@cukorfalat predaj auta, vraj si nebedia overiť majiteľa cez skp. Musim dodat kopiu TP

cukorfalat
22. feb 2024

@hugigugin ty si predala auto, chcela si zrusit poistku, ale oni to nechcu spravit, pretoze nemaju ako overit, ze auto uz ma noveho majitela? To sa im len nechce.
Ja som uz 2x riesila pripad, ze predala som auto, este pred par rokmi. Odhlasenie som robila elektronicky, tym padom to odhlasenie nebolo vyznacene v TP. A ked som chcela zrusit poistku, tiez to nechceli spravit, chceli kopiu TP, kde je vyznacene odhlasenie. Ze nech idem na policiu, aby mi dali potvrdenie. Hovorim, aky ma zmysel potom elektronicke odhlasovanie, ked aj tak musim ist a cakat na inspektorate. Ze ich to nezaujima. A to som uz bola osobne v poistovni, predtym aj zamietnutie poslali pisomne. Tak som napisala na SKP, tam jeden pan to vybavoval, poslala som mu aj to co poslali z poistovne. Povedal len tolko, ze poistovne si to zistia z databazy, ze auto bolo predane. A to ze to nechceli spravit, je zlyhanie pracovnika poistovne. Ale ze bude to vybavene. A cuduj sa svetu, o par dni prisiel list z poistovne, ze poistka je zrusena. O rok toto iste v inej poistovni.

hugigugin
22. feb 2024

@cukorfalat hej ja viem, že sa im nechce mám HP v inej poisťovňi a uu je aj zvyšok vyplatený na účte. Ked si ja viem overiť vedia oni tiež. Presne tak isto som aj ja elektronicky odhlasovala
Mna cez OP už nepusti k udajom auta a pride ti len 1vetovy oznam na SLOVENSKO.SK.
Tak sa obrátim na SKP. Lebo ja vidim na ŠPZ 2 poistky. Zhodou okolnosti kupujúci ma u nich tiez poistku.
Oni nevedia....... Boh ochranuj pred Koo.

hugigugin
22. feb 2024

@cukorfalat od 1.1.23si to ma riešiť poisťovňa
Tak uvidíme no.

sissy27
22. feb 2024

@egonsk ja som 2x zazila take natahovacky - raz kooperativa, raz wustenrot. Nakoniec to zaplatili, ale boli s tym opletacky a natahovacky a nie kazdy ma na to chut a cas.

cukorfalat
22. feb 2024

@hugigugin ja som toto mala este v roku 2020 a 2021. A v inych poistovniach. Takze neochota je pritomna viacmenej asi vsade.
Ano, napis priamo na SKP, mne to uz dvakrat dotiahli do konca, ked poistovne boli lenive.
A ta poistka z pravneho hladiska sa uz aj tak stala neplatnou dnom prepisu. Aj zostatok co ti maju vratit, sa potom vypocita ku dnu prepisu

lulliky1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jarka_black
22. feb 2024

a moja Uniqa

mimabud
2. apr 2024

Ahoj ak by si ešte potrebovala, robím s financiami a vedela by som ti vypracovať ponuku, aby si mala prehľad medzi poisťovňami, lebo nie vždy najlacnejšie znamená. Samozrejme len orientačne a nezáväzne. Kľudne mi napíš.