Ahojte
Prosim Vas neviete,kde si mozem zalozit tzv pohrebne poistenie?
Aby bolo z coho zaplatit pohreb,ak zomriem ja,alebo manzel
Nemame navyse € ,tak aspon takto postupne nieco odkladat
Aspon nejake 2000€ ,aby bolo aspon nieco
Mame 40r takze clovek nikdy nevie,kedy si po nas smrt pride ,,,,,
+kolko sa plati mesacne cca?
Nechcem to odkladat na ziadny sporiaci ucet
Dakujem
@katulienkax viem,ale je aj cisto pohrebne poistenie
v Slovenskej sporiteľni, ale neviem od akého veku
@stella14 skusim pogooglit,myslis ,ze treba aj nejaky urcity vek na zacatie sporenia?
Pohrebne poistenie je najvacsia chobotina sveta.
Vzdy, hociaki pozostali najdu peniaze na maly lacny pohreb.
Ak nemate ziadne e nazvys za zivota, asi nepotrebujes ist do vecnych lovist v zlatom vybijanej truhle...do tohto urcite neinvestuj.
myslim ze slovenska to ma priamo cez kooperativu. inak sa da vramci zivotneho poistenia poistit iba smrt a urcit opravnenu osobu
@dkethe presne, nerobte to.
Autorka - je to uplne ze uplna zbytocnost. Pozostali ta pochovaju. O to sa neboj.
Nasi a par znamych maju v kooperative,
@opica_skorica @dkethe no peniaze pridu na druhy den od umrtia. Nie kazdy ma znichoho nic 4 tisicky na pohreb. Zo zivotky hned peniaze nepridu.
@dada13288 presne to som myslela
@dada13288 kludne nech si autorka poistí aj toto, ved uz mohla od 18r.zacat ako to ma Slov.sporitelna.
Ale
podla mna a mojich skusenosti je to zbytocne, pretoze pohreb stoji aktualne podla lokality:
Pohrebna sluzba okolo 1100 eur v tom aj prevoz aj rakva s ostatnymi doplnkami (obrazky, kriz,..)
Vykop hrobu a polozenie mram.dosky okolo 200-300 a v tom byva aj mrazak.
Kar pre 30 hosti do 900 eur
A toto nieje povinne, ked vsak chce si poistit pohreb, ze sa obava, ze inak nebude mať kto ju pochovat, tak nemajetnych obec.
A ak nema hrobku, tak by mala uvazovat aj nad tym, teraz sa cintoriny rychlo plnia.
@dada13288 4 tisícky? to chceš asi nejaký honosný .... robili sme pohreb pred pár mesiacmi - úplne bežný a nevyšiel s karom pre 60 ľudí ani na polovicu čo píšeš ty.
@dkethe no neviem, poznám pár ľudí vo svojom okolí ktm zomrel manžel, matka a nemali peniaze na pohreb. Moja nebohá svokra tiež mala toto poistenie a keď zomrela môjmu vypadlo vhod lebo momentálne v tom čase tiež nemal na pohreb. Síce u nas v at je možnosť na splátky ale aj tak. Takže za mna dobrá vec
@stellarstar dakujem
Kar do toho neratam,vsetko co je spojene s pohrebom
Union to má tiež
@minimie nevies aka cena? Kolko sa spori?
Netuším, len viem že sa to volá Užitočná poistka a dá sa to uzavrieť aj na pošte. Ale cenu fakt neviem.
No baby asi žijete v inom svete, ale verte je kopec ľudí čo nemá ani na ten pohreb, lebo aj ten najlacnejší pohreb nestojí ani 100€ ani 200€ ale cca 800€ - 1000€. Rodiny, ktoré žijú z výplaty do výplaty nemajú na to, aby pochovali rodiča a verte je tých rodín dosť. Potom si požičiavajú kate tade.
My to máme v rodine všetci finančné ošetrené "keby niečo"
Ale teda poznám kopec rodín ktoré financovanie pohrebu "zaskočilo" ...a skladala sa pomaly "celá ulica"
Niekedy dávno som pracovala v Slovenskej sporiteľni a Pohrebné poistenie bol hádam jediný produkt ktorému som verila a s čistým svedomím som ho ľuďom nukala. Suma sporenia závisí od veku čím mladší človek tým menej sa platí, aj od výšky sumy ktorú chces nasporiť...sporilo sa vtedy tuším 10 rokov potom sa peniaze len zhodnocovali. Bol tam aj zaujímavý útok. Je možné že sa rokmi čosi pozmenili.
Smelo do toho.
@dkethe maly pohreb ide do tisic eur. Ved len najlacnejsia truhla stoji 800€. Plus hrobove miesto, prenajom, platba za chladiak,.. minimalne 3tisic€ na skromny pohreb mat treba.
Moj otec mal toto poistenie, dokonca ho uzatvaral uz ako chory a aj nam bolo vyplatene. Mal ho v Slovenskej sporitelni
Pohrebné poistenie má viacero poisťovní, len treba pozrieť podmienky, ktoré ti budú najviac vyhovovať. Viem, že ho má kooperativa a uniqa a tuším ho robili aj v poštovej banke, neviem cez akú poisťovňu, možno je toho na trhu ešte viac, treba popozerať. Ja napíšem len o jednom, pracujem v PSS a my máme spoluprácu s unoqou. Dá sa uzatvoriť do 70 rokov ako bežne platené, teda mesačne, kvartálne, polročne alebo ročne. Po 70-ke už len jednorazové poistné. Poistná suma môže byť 2000, 3000, 5000 alebo 10000 eur. Zdravotný stav sa neskúma. Po úmrtí dostane oprávnená osoba po predložení dokladov o úmrtí peniaze do 48 hodín. Neriešime na čo ich reálne použije, čiže sa to využíva aj ako dedičstvo. Mesačné poistné závisí od veku poistenej osoby. Čo sa týka plnenia, ak poistená osoba zomrie do 2 rokov od uzatvorenia poistenia z dôvodu choroby, dostane oprávnená osoba všetky vklady plus podiely na zisku, čo je nejaký drobný výnos. Ak zomrie v dôsledku úrazu alebo po 2. roku už aj z choroby, vypláca sa poistná suma plus podiely na zisku. Poistné sa platí 10 rokov, samozrejme ak dovtedy nedôjde k poistnej udalosti.
Pohrebné poistenie? To počujem po prvý raz 🙂 Vždy som si myslel, že poisťovne pracujú s rizikom. To znamená, že poisťuješ sa voči niečomu, čo môže, ale aj nemusí nastať. Pričom pravdepodobnosť, že to nenastane by mala byť oveľa väčšia aby sa to poistenie vôbec oplatilo. A pohreb je predsa jedna z mála istôt, ktoré v našom živote nastanú 🙃 Celý svet je naruby 🤣
@mojemenonikto kapitálové životné poistenia, kde spadá aj pohrebné to majú inak. V prípade klasického KŽP poisťuješ najčastejšie dožitie a smrť, takže je vlastne 100% určitosť, že poistná udalosť nastane, len nie je úplne jasné kedy nastane (v prípade smrti teda). Pohrebné poisťuje len smrť, teda jeho charakter je rovnaký. Poistná udalosť nastane, len nevieme kedy 🙂. Rizikové životné poistenie poisťuje vyslovene riziká, čiže ak poistná udalosť nenastane, poistený resp. oprávnená osoba nedostane nič. Samozrejme ak je súčasťou RŽP aj smrť poisteného, tak sa aj tu pracuje s istotou, ale v RŽP sú väčšinou poistené aj iné riziká, ktoré nastať nemusia. U neživotných poistení je to o tom, čo píšeš.
Pohrebné poistenie. Sú 2 druhy - rizikové s pripoisteniami, čo znamená, že ak človek svoju poistku prežije, nedostane nič. Druhé je vo forme sporenia, čiže peniaze sú stále jeho.
Ja robím to druhé.
Je to od 22 € mesačne.
Napis mi správu
Aj Allianz také má .. môj svokor to má .peniaze do 24 hod od nahlásenia úmrtia . Ale to sa dalo od 55 roku života . Platil len 10 rokov poistenie .a teraz už nič . Myslím že senior sa to volalo .
Dá sa aj na pošte zriadiť, takéto poistenie. Je to union. Priamo do zmluvy uvedieš oprávnenú osobu, ktorej budú peniaze vyplatené veľmi rýchlo. Nečaká sa na dedičské konanie.
Ak by si chcela viac info, napíš mi správu.
Mne akurat skoncilo v Slovenskej poistovni.Mam to na 2000 €.Staci prist len s umrtnym listom a vyplatia sumu Platila som okolo.16 eur
Ved na to sluzi klasicke zivotne s poistenim smrti