Ahojte,keď som na rodičaku ktorý končí,do prace sa nevrátim len zoberiem deň dovolenky aby som mala maximálnu podporu ...viete mi niekto povedať koľko je to €?Či je to individuálne?
@petamich dakujem
a máš ešte nevyčerpanú dovolenku na preplatenie? za posledné dva roky si nepracovala na dohodu?
@lucka_ke som na retazovej rodicovskej ...6 rokov som nikde nepracovala takže dovolenka mi počas toho nejaká vznikla alebo?
áno vznikla, ešte s tým zamestnávateľ musí súhlasiť, ale mala by ti výjsť max.
@lucka_ke ďakujem len teda netuším koľko bude tá max
počas RD nárok na dovolenku nevzniká, nárok vzniká len počas MD - ak si medzi MD a RD dovolenku nečerpala - určite ti nárok vzniká v dostatočnom počte dní na to, aby ti vyšla max. podpora pokiaľ ti bude nevyčerpaná dovolenka preplatená. Len pozor - s týmto modelom ukončenia PP musí zamestnávateľ súhlasiť nakoľko ide o dohodu - čiže treba súhlasný podpis oboch strán. To aká je momentálne max. výška podpory nájdeš na nete - tú má každý rovnakú.
@alenah31 takže to teda nieje individuálne ako píše pani hore?Už sa v tom stracam
nie - nie je žiadne individuálne maximum. Max. výška je daná vždy na určité obdobie (odvíja sa od určitých vecí). Od 1.7. je max. výška podpory 1.329,10€. To znamená, že aj keby ti podľa príjmu patrila vyššia nakoľko tvoj príjem resp. DVZ bol vyšší - viac nedostaneš - je určená horná hranica.
@petamich v pohode - autorka hneď hore píše, že to chce urobiť čerpaním jedného dňa dovolenky po RD pre zisk maxima. Len teda chcela vedieť či má každý to maximum iné - aby teda vedela čo očakávať. Podľa toho čo píše - ak bude jej zamestnávateľ súhlasiť s dohodou - ona to maximum získa🙂
ano je to individualne a vypocitane z vymeriavacieho zakladu kazdehi z nas