Ahojte, potrebujem poradiť ohľadom podpory v nezamestnanosti. V súčastnosti budem v marci 2 roky na RD (nemala som žiaden príjem počas) v auguste 2021 som ukončila pracovný pomer dohodou. Od apríla by som chcela žiadať o podporu s tým, že si dám odňať rodičovský a aby som stihla vyčerpať podporu, (nakoľko sa dá čerpať len do dvoch rokov od ukončenia pracovného pomeru). Potrebujem vedieť, že v prípade ak sa v apríli zamestnam(napríklad na masiac), tak sa mi výška podpory bude počítať z toho pracovného pomeru? Keďže dva roky predtým som nemala žiaden príjem. Ďakujem
Mala som tam aj 11dni dovolenky a odstupné, ale do sp tam nebol odvod. Ide o to, že sme mali v rodine prípad, že mala veľké odstupné aj predplatenú dovolenku ale podpora minimálna, nakoľko tam nebolo odvedené nič do sociálnej poisťovne, vtedy nám to tak vysvetlili.
@andreagartnerova Stačilo pri ukončení PP si nechať preplatiť dovolenku. V takom prípade je odvod so SP a z toho sa počíta podpora. Ak máš v rodine prípad že nebol s dovolenky odvod - nieje to pravda.
@ninka30 tá známa mala ukončený PP počas rodičaku a vyšlo jej minimum podpory a to mala preplácajú dovolenku, nie čerpanu. V podstate ide o mňa, nakoľko sa chcem zamestnať v 04/23, či budú brať do úvahy aj niečo z tej pásky čo som dala vyššie.
@lubka73 áno tak nám bolo vysvetlené, že nebolo obnovené poistenie.
@lubka73 bude sa mi prosím teda podpora rátať z terajšej práce, ktorý budem mať od 04/23?
malo by sa ti počítať z príjmu za posledné dva roky, ale neviem ako s tým odstupným a preplatenou dovolenkou, či sa ti obnovilo poistenie v nezamestnanosti...
nemala si vyplatené odstupné alebo preplatenú dovolenku pri ukončení PP?