Poradíte mi prosím? 8 rokov som pracovala. Potom som bola na úrade práce a brala som podporu v nezamestnanosti od 20.10.2020 do 23.2.2021. Od 24.2.2021 znovu pracujem a mam pracovnú zmluvu na dobu určitú, v auguste mi končí PP (som zástup materskej dovolenky), budem mať po skončení znovu nárok na podporu v prípade, že si dovtedy nenájdem nové zamestnanie? Som z toho dosť v strese. Vznikne mi nárok po 2 rokov v práci? Ďakujem
@kikanik samozrejme, ze po dvoch odpracovanych rokoch ti vznikne narok na podporu v nezamestnanosti pol roka. Inak by to nemalo ziaden zmysel platit odvody do socialnej poistovne pre pripad nezamestnanosti. Za posledne styri roky musis mat platene odvody do socialnej poistovne najmenej pocas dvoch rokov. V zahranici je to dokonca tak, ze narok na podporu v nezamestnanosti vznika uz po jednom odpracovanom roku.
Ahojte, chcem sa spýtať je síce len 13teho ale prišla vam podpora v nezamestnanosti? dakujem
Je sa chcem spýtať, som robila od 22september 2019 do 19septěber 2022 potom som bola na úrade od 20sept 2022 tam mi navrhli či si chcem vyčerpať podporu tak som ju odmietla že nie že sa chcem čo najskôr zamestnať. Tak som bola 1 mesiac zamestnaná a potom zas na úrade. Teraz som sa zamestnala od 1.2.2023. Chcem sa opýtať že keď teraz ostanem bez prace, či mi podpora bude schválená? Lebo ja som reálne odrobila za posledné 4roky 2 roky.
Musíš byť za posledné 4 roky poistená v nezamestnanosti najmenej 730 dní, to sú dva roky. To si vieš vyrátať, či ti to tak vychádza.