Ahojte, po mnohých odpracovaných rokoch som bola na úrade práce. Od 2.4. som si našla novú prácu. Mám potvrdenie z úradu práce, že som bola evidovaná do 1.4. vrátane. Mala by som tento mesiac dostať podporu za ten jeden deň, teda za 1.4. ? Či tým, že to bol sviatok tak nie ? Ďakujem
@opica_skorica od 1.11 do 1.4. som bola evidovaná na úrade práce a pomer skončil k 31.10. Pracovná zmluva od 2.4.
Myslim si, ze ano. Nezalezi na tom, ci bol alebo nebol ten jeden den sviatkom.
Dokonca si, ak sa ti bude v novej praci pozdavat, tak si kludne (ale urobila by som to osobne az po skusobnej dobe) poziadaj o 50 percent zvysku podpory:
https://www.socpoist.sk/api/idsp/download/276b6...
@opica_skorica ďakujem ti, aj ja som očakávala, že mi ešte príde alikvotna časť za ten jeden deň, ale neprišlo. Áno o tom preplateni viem, len mám zatiaľ na dobu určitú tak uvidím .
Ved este je len 14.máj, to ti doteraz chodila vzdy zaciatkom mesiaca?
@opica_skorica áno vždy najneskôr 14 teho, ale veď ešte počkám, len som chcela vedieť či správne chápem, že za ten jeden deň mám nárok
Myslim, ze ano, pretoze uz som aj o takom pripade citala, ze chlap zostal bez prace, isiel na ÚP sa zaevidovat. Bol tam tyzden, ked si nasiel pracu a predsa mu za ten tyzden poslali vyplatenu alikvotnu cast podpory.
Ak ste podporu nečerpala celých 6 mesiacov, tak vám na žiadosť vyplatia polovicu zvyšného nároku.
Kedy ti skoncil predosly pracovný pomer? Od kedy do kedy si bola evidovaná na ÚP?