Ahojte, chcela by som sa informovať ako je to po skončení rodičovského príspevku, kde bola vyplacana riadna materská ale zamestnanie skončilo pred nástupom na materskú. Ma takáto mamička nárok na podporu keby nedajbože nenašla prácu hneď? Keďže zohnať prácu popri dieťatku s pracovnou dobou podľa škôlky nieje pre ženu jednoduché.
Zaujímal by ma aj priprad číslo dva: keď žena otehotnie ešte popri poberani rodičovského prispevku za rovnakých podmienok a po jeho skončení by ostala tehotná žena bez prace aj bez rodičovského prispevku až do pôrodu. Je tam možná podpora na vykritie tých mesiacov bez príjmu do pôrodu ?
PROSIM O ODPOVEĎ MAMIČIEK KTORE S TYM MAJU SKÚSENOSŤ Ďakujem pekne
Treba si nájsť prácu, pôrod za pôrodom po pôrode🤣🤣🤣 pane bože🤦♀️ len aby nemusela ísť robiť. Stále sa na tie škôlky vyhovarate a čo si myslite že v zahraničí čo robia? Materská 4m a potom opatrovateľka.
@domka222 ďakujem veľmi pekne za odpoveď 😊
Nemáš nárok na žiadnu podporu, ani na materskú, či tehotenskú ak by si otehotnela
@morgane1975 pane bože vzdy sa tu nájde dáka brzda co si mysli, že vie o každom všetko len preto, že tu niekto dá nevinnu informačnú otázku a mysli si že má právo súdiť každého koho nepozná a vie hovno o tom, či ta mamička celý život pracovala a ci ma tu najvacsiu snahu robiť. Nikto sa jej nepýta ako to funguje v zahraničí ani nikoho nezaujímajú jej trápne reči. Výhovorky majú iný ľudia čo hovno robia obtieraj si hubu o takých ľudí a neurazaj silnopracujucich ľudí ktorí robia možno viac ako ty!!!!
@luliu ďakujem pekne za odpoveď 🙂
Informovala by som sa na UP či sociálke keďže ti rozumiem čaká ma to tiež ale už teraz plánujem dopredu ake zamestnanie a kde...A nenechaj sa vytočiť komentármi 🍀
@zuzanna33 ďakujem ti pekne, človek má právo byť informovaný načo má a načo nemá nárok, verím babám ze žiadny nárok nevzniká, ja som rada, že sa nájdu ženy co poradia a nie také hnusne stvorenia ktoré len šíria vlastne zlo popritom prd vedia o človeku aký má život, koľko robil a ci ma chuť pracovať a celkovo nevedia prečo sa to človek pýta, pre nich automaticky je človek lenivý a vidia len zlo lebo sami sú takí fuj. Ďakujem ale tebe za milé slová 😊
Podpora sa da vybrat najneskor do 2 rokov od ukoncenia PP, treba stihnut, prepisat RP na manzela alebo zvazit co je viac. Potom nic.
@olimuc ďakujem pekne🙂
Ak PP skončil pred nástupom na MD,táto mamička nemá nárok na podporu po skončení rodičovského. Podporu môže poberať do dvoch rokov od skončenia PP. Ak otehotnie ak ešte poberá, alebo už nepozerá RP tiež nemá nárok