Podnájomník neplatí načas

18. okt 2023

Ahojte, idem sa opytat na nazory inych - akoby ste riesili alebo ako ste riesili vy takuto situaciu? Prenajimam mensi byt jednemu panovi. Platit najomne ma k nejakemu dnu v mesiaci, avsak malokedy zaplati nacas. Kazdy mesiac ma nejaky dovod, neskumam ci klame alebo nie. Uz som ho viackrat upozornila, aby platil nacas alebo ak ma problem, nech mi to da vediet a informuje ma kedy zaplati. Opat dalsi mesiac a opat najom neuhradeny, ani len ten nahradny termin nedodrzal a na moju spravu uz druhy den nereaguje. Je mi to neprijemne sa s nim natahovat, chapem patri to k prenajimaniu, ale teda rada si vypocujem Vase nazory. Podotykam, ze s nim komunikujem slusne, vieme sa aj porozpravat ked je cas, ale kedze byt mam dalej ako byvam tak sme sa realne videli dokopy 3x. Dakujem (ano mame zmluvu aj dane platim a podla zmluvy mam moznost s nim najom ukoncit ked neuhradi 2 najmy, ale takto to riesit nechcem).

zojazoja
18. okt 2023

No neviem ako inak sa to dá riešiť. Podľa mňa nedá inak. Bud zrušenie nájmu alebo čakať kým uhradí. Fakt neviem co iné s tým. To asi nie je iná možnosť.

autor
18. okt 2023

@zojazoja len on tie najmy uhradi, ale neskor. Ako neuhradene najmy by som brala, keby napr teraz nemal vyplateny ani september ani oktober. Cize aj keby som isla touto cestou, neviem ci splna tento bod zmluvy.

tykat
18. okt 2023

a ake dovody uvadza?

zojazoja
18. okt 2023

V zmluve nemáš napísané že úhrada sa robí do takého a takého dátumu a v prípade neuhradenia do toho dátumu môže prenajímateľ ukončiť zmluvu?

januska12323
18. okt 2023

Poslednýkrát mu napíš, že ak sa to bude opakovať končíš s ním zmluvu.

vulka
18. okt 2023

Tak k budúcemu mesiacu mu oznám, že vzhľadom na neustále meškanie jeho platieb, mu budeš nútená dať výpoveď z bytu(ak svoju platobnú disciplínu nezmení).

kvetinka75
18. okt 2023

vidím tu len 2 možnosti - buď mu oznámiš, že keď neuhradí nájom načas, budeš nútená vypovedať zmluvu, alebo si na to zvykneš - ak teda uhradí vždy, len o týždeň , dva neskôr

luccija
18. okt 2023

Aj ty asi platíš hypo...normálne na rovinu sa spýtať aký je problém uz si ochotná viec než dosť...ak treba o týždeň, dva posunúť termín platby vyhovela by som veď sa opýtaj kedy má výplatnú termín, že si ochotná sa prispôsobiť, ale nech komunikuje

stellarstar
18. okt 2023

Oznam mu čierne na bielom že podľa zmluvy ma tak a tak platiť a datum ma dodržiavať. Toto je tvoja x-tá a posledná upomienka inak musíš s nim ukončiť nájomný vzťah a basta

hopsadobrandejsa
18. okt 2023

Zmluva je zmluva.....podpisom potvrdil, ze za v zmluve stanovenych podmienok berie byt. Ak si podmienky neprecital tak to je jeho problem.

Prava ma rovnako prenajimatel ako aj najomnik a opakovane meskanie platieb je mozne povazovat za porusenie podmienok.

Bud mu ukoncis zmluvu a najdes si ineho podnajomnika alebo mu budes tolerovat jeho "financnu disciplinu" a najomne ti bude chodit kadejak.

Vzhladom na to, ze bytov je nedostatok a prenajmy bezia si myslim, ze by si bola schopna najst si lepsieho ale to je uz na tvojom rozhodnuti.

autor
19. okt 2023

Dakujem za odpovede, uvidim ako dlho mu to este budem tolerovat. Nateraz sme sa dohodli, ze zaplati 1 “extra” najom dopredu, tak som zvedava ci to dodrzi.

jaroslav81
19. okt 2023

Ak nemas ten byt niekde v BA alebo KE kde je vysoky dopyt a lahko by si nasla nahradu, tak by som z meskania nerobil tragediu, hlavne ze to doplati...ved su pripady, kde prestanu najomnici uplne platit a niekolko mesiacov ich nevies vystahovat a este ti spravia 500€ nedoplatok na vode alebo ponicia byt....
...my to tu nevyriesme za teba

kajka2022
19. okt 2023

U nas tiez neplatili na čas samé výhovorky a ked sa to pekne nazbieralo jedneho pekneho dňa zdrhly nechali len špinu,bordel a dlhy 😡ako sa hovorí za dobrotu na žebrotu.