Ahojte chcela by sa spytať syn ide do podnajmu s priatelkou prosim vas ako to je s poplatkami?bude platiť 390 euro to je ok ale ideco to že majitel chce aby sa prihlasili a uhradili smeti lenže on plati smeti tam jde ma trvaly pobyt je to v poriadku a treba to uhradiť?ďakujem
@gejb nie vsetky obce/mesta to tak akceptuju. Moje mesto (jedno z najvacsich) to napriklad neakceptuje, roky sme mali prechodny pobyt v inom meste aj ho dokladovali spolu s platenim, no mesto to neakceptovalo a dalej sme museli platit v trvalom bydlisku, aj ked sme tam roky nebyvali. Oni akceptovali iba zmenu trvaleho pobytu.
Tak snad to nebude aj autorkin pripad, lebo je to riadny nezmysel.
Co ma uhradit a co nema je vec dohody pri najme.
@nikolca Treba hradit smeti tam kde realne byva. My mame tento problem v bytovke kde byva dajme tomu 100 ludi a nahlasilo si tu smeti iba 20. Podla toho mesto potom priradí smetiaky alebo zariadi výnos smetí. Takže u nás je to tak že máme pernamentne smeti okolo smetiakov pretože ich máme málo a mesto nam neda viac nakoľko tu podla nich byva iba 20 ludi
@nikolca ak sa prihlási na trvalý alebo prechodný pobyt v tomto podnájme, vo svojom pôvodnom bydlisku to vydokladuje a tam už platiť nebude. Ja som to tak urobila.
Ešte si to môže overiť na mestskom úrade pre istotu.