Podmienky hypotéky na bývanie

stefan055
14. nov 2024

Ahojte,

kým nezačnem obehovať banky, by som sa Vás chcel opýtať na hypo. Ak dobre viem, podmienka je 6 výplat a zmluva na dobu neurčitú. Pracujem v novej práci, kde mi dali od začiatku zmluvu na dobu neurčitú, ale s podmienkou 3 mesačnej skúšobnej podľa zákonníka práce. Skúšobná mi tento mesiac končí a vyzerá to veľmi nádejne. Budem musieť čakať ešte tie dalšie 3 mesiace? Aby som polroka odrobil? Alebo by mi to schválili aj teraz? Prípadne pôjdu ešte úrokové sadzby v roku 2025 nižšie, alebo budú skorej stúpať?

Ďakujem. 😄

petteri
15. nov 2024

Ja som v slsp bral hneď po skúšobnej, nezaujímalo ich či mám akú mám zmluvu

sweet20
15. nov 2024

@stefan055 obehovat banky? Ved s financnikom ta to vyjde ovela lacnejsie a vies vsetko urobit online ak ho nemas.. to som dlho nepocula, ze obehovat banky kvoli hypo..

gejb
15. nov 2024

@stefan055 nájdi si financneho poradcu, inac ta ta hypotéka vyjde drahšie.

kikulienkadd
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stefan055
autor
15. nov 2024

Dobre vedieť, nejakého pozháňam. Dík.

malalienka85
15. nov 2024

@gejb ja som si vybavila sama lepsie podmienky v TB ako mi ponukol fin. poradca, pri refinance rovnako... jedine co ti fin poradca setri je nejaky ten cas

mameha7
15. nov 2024

@stefan055 my sme si tiež vybavili lepšie podmienky. Asi 5 finančných poradcov mi vravelo, že nám hypotéku určite nedajú. Potom sme šli do SLSP a nebol žiadny problém po 3 mesiacoch práce dať nám hypotéku. Ešte sa pani vedúca v banke smiala, že finančných poradcov považuje za oblbovačov s cieľom zarobiť a získať za nás čo najvyššiu províziu. Povedala, že najlepšie je prísť osobne do banky.

sweet20
15. nov 2024

@mameha7 tak bohuzial si len nemala stastie na normalneho financnika

stefan055
autor
15. nov 2024

@mameha7 tiež som veľmi skeptický na poradcov a atď, radšej si veci pozisťujem a sám sa rozhodujem/vybavujem, ale dať tomu šancu mi život snáď neukončí 😄

mameha7
15. nov 2024

@sweet20 Neviem. Oslovila som ich asi 5 a nikto nevedel riešiť tú situáciu. Naveľa mi jeden povedal, že máme skúsiť SLSP, ale nedáva tomu šancu. V banke sa tvárili neveriacky, keď sme im tvrdili, že nám poradcovia vraveli, že hypotéku nemáme v tej chvíli šancu získať. Tam sa k finančákom stavali odmietavo. Nemajú ich radi. Hypotéku nám dali bez problémov.

sweet20
15. nov 2024

@mameha7 zaujimave.. nestretla som sa s tym, preto je to pre mna zvlastne ..

sosana74
16. nov 2024

SLSP ako jediná akceptuje príjem po 3mesiacoch.Odporúčam kontaktovať kvalitného proklienckého finančneho sprostredkovateľa(dobré recenzie) Urobí Vám vstupný prepočet.Aktuálne sadzby sú už pod 4 % a predpoklad je že budú klesať,ale pomer nárastu cien nehnuteľností a stupajúca DPH skôr naviguje kúpiť a neskôr refinancovať.

nelka93
16. nov 2024

@stefan055 doba neurčitú nie je podmienka, takže informácie máš zle. A doba je individuálna, niekde stačia 3 mesiace, niekde 6, niekde až 12. A bacha na veľa ziadosti v rôznych bankách, oni vidia že už máš aktívnu žiadosť a môže to na teba vrhnúť zle svetlo a zamietnu ta.

stefan055
autor
16. nov 2024

Ďakujem a vážim si všetky Vaše rady, ktorými ste ma nasmerovali. 🍀