Pracovala som prvy krat pred 4mesiacmi, mesiac len
teraz 2. praca som tu uz 3.mesiac
Danove buduci rok mi poda zamestnavatel? Musim mu dat z minuleho zamestnania nieco?
@rachel36a potvrdenie? a Aky to je papier? Dostala som to od byvaleho zamestnavatela ? Mam len vyplatnu pasku
Mal by ti ho poslat byvaly zamestnavatel v januari. Niektory to davaju hned po skonceni PP. Ty musis vediet ci ti ho dali hned alebo nie. Ak nie tak zavolaj byvalemu zamestnavatelovi a opytaj sa kedy ti ho pošlú. Jje to potvrdenie o zdanitelnych prijmoch.
Poziadaj byvaleho zamestnavatela nech ti to potvrdenie posle, nemusis cakat do januara.
A potom v januari si das ziadost o vykonanie rocneho zuctovania, tam prilozis to potvrdenie o zdanitelnych prijmoch a to je vsetko.
@simca06022011 je zbytočné ho posielať teraz keď budú nové tlačivá a potvrdenie by jej museli poslať znova.
Ja zamestnancom, ktorým v priebehu roka skončil pracovný pomer keď sú nové tlačivá volám či chcú potvrdenie alebo budem robiť ročné zúčtovanie. Až potom následne pošlem. Ak je väčší pohyb zamestnancov a chodili by takto pýtať tak v januári mzdárka bude mať akurát guláš komu dala a komu nie
@matullienka môžem sa opýtať syn mal tento rok 3 brigády 2 už ukončil v jednej ešte má zmluvu.
Firma je povinna poslať potvrdenie o príjme ale treba požiadať?
Neviem síce či mu vznikne povinnosť podať daňové ale radšej aby to mal všetko.
@mirka8105 áno je povinná poslať, ak vie, že nebude u nich žiadať o ročné zúčtovanie preddavkov na daň, môže začiatkom roka poslať mail aby mu poslali potvrdenie, zvyčajne sa posiela koncom januára keď sú už nové tlačivá
@matullienka ďakujem pekne za odpoveď 😉 pripomeniem mu to v januári aby zaslal email na tie firmy snáď mu tie potvrdenia pošlú .
Ak už nebude v ani jednej firme pracovať začiatkom januára tak už si musí podať sám daňové, už mu asi firma neurobí ročne zuctovanie ak tam už nepracuje nie?
@mirka8105 nie nemusí robiť, môže, ktorúkoľvek z nich požiadať o vykonanie ročného zúčtovania
@matullienka super ďakujem 😉
Ked v praci v januari poziadas o vykonanie rocneho zuctovania tak ti ho urobia....musíš doniest potvrdenie o zdanitelnych prijmoch od vsetkych zamestnavatelov v danom roku