Ahojte, prosím Vás stále riesim, či sa aj dní na PN počítajú do nemocenskeho poistenia. Napr. Posledných 7 mesiacov, presne do 10.8. 2016 v práci som marodovala, potom som nastúpila na matersku. V roku 2017 som si platila dobrovoľne (október, november,december+január 2018). V Novembri som marodovala 12 dní a nárok na PN som mala ( tak asi 270 dní som splnila aj keď v roku 2016 som marodovala stále). Neviem, či sa mi bude do materskej počítať aj táto PN zo stále prebiehajúceho poistného. Dakujem.
No práve zatiaľ nie som na PN a bojím sa aby som si nepokazila materskú z dobrovoľného. 1.2. som sa prihlásila na vyšší vymeriavací základ. A bojím sa, že dní na PN počas tohto dobrovoľného pripoistenia mi zarataju do 26 týždnov aby sa mi materská počítala z tohto vyššieho vymeriavacieho zakladu.
@zalka to viem ale že keby som išla po mesiaci dobrovoľného marodovala, tak či sa mi tie dni na PN rátajú do rozhodujuceho obdobia? A keď budem DNP od 1.2.2018 do nástupu na materskú ( aspoň 26 týždnov) tak z tohto mi budú počítať materskú. Alebo napíšem to lahsie. Aby si dostal materskú musíš byť nem. Poistený aspoň 270 dní. Ale do týchto 270 dní sa nepočítajú dní na pn, či?
@palla12 Pokial NP trva tak ano