Potrebovala by som poradiť ohľadom úrazového poistenia AXA lienka, dcérka bola hospitalizovaná v nemocnici na 4dni, mala rotavirus. Neviem sa skontaktovať s poradcom, bude to mať vyplatené?
Nemôžem sa dovolať lebo je na webe neplatné číslo. Je to zvlastne akoby prerušili kontakty.
a rotavirus je uraz?? 😅 snad choroba a na to sa urazove poistenie nevztahuje, nie?
@juga Zober vsetky potvrdenia z nemocnice a bez do pobocky AXA priamo, alebo zavolaj ich infolinku 02 / 2929 2929. Ak je to ale urazove poistenie a toto bola hospitalizacia z choroby, tak to nie je poistna udalost.
@michalmakovnik ďakujem za radu, skúšala som sa dovolať na infolinku ale je to neplatné číslo. Vedeli by ste mi poradiť, či majú niektoré poisťovne možnosť vyplácať za hospitalizácie aj v prípade choroby?
@juga áno, napr. Metlife vypláca aj chorobnú, aj úrazovú hospitalizáciu od 1. dňa pobytu, dá sa poistiť, či pre dieťa, či pre dospelého aj samostatne len v úrazovom poistení. Apropó.... úrazové poistenie sa volá síce úrazové, ale v niektorých poisťovniach zahŕňa aj chorobné stavy...takže si treba pozrieť, či máta v AXA uzatvorenú hospitalizáciu len z úrazu alebo aj z choroby....
Odkedy je rotavirus uraz?
Ako mame vediet ake mas poistne podmienky?
A potom ze na poistovne kazdy nadava - obycajna gramotnost u ludi v nedohladne.
záleží čo máš zakotvené v zmluve....... treba si ju riadne prečítať.......ak máš v zmluve ako píšeš: " keďže v zmluve máme málo vypísaných položiek - čo máš na zmluve to platí, takže málo položiek znamená že máš poistených málo položiek/úrazov........
Najlepšie Ti samozrejme poradia v poisťovni ale je rozdiel mať úrazové poistenie a poistenie v prípade choroby či hospitalizácie.......
@juga Basler ma online - úrazy, invaliditu aj všeobecnú hospitalizáciu z dôvodu úrazu aj choroby
@zeriempizzu ako ste si mohli prečítať názory iných, v niektorých poisteniach má úrazové poist. zahrnuté aj riziko choroby. Nenadavam na poisťovne, len som potrebovala radu od ľudí, ktorí sa vyznajú v tejto oblasti. Takže ak váš môžem poprosiť nereaguje zbytočne, už to tu bolo spomenuté niekoľko krát.
@juga tu nejde o nazor ale tvoju poistnu zmluvu. Ak na to aby si si precitala co v nej mas potrebujes "nazory" tak uz niet co dodat. Bez ohladu na to ze nechapem naco ludia poistuju svoje deti a preco vlastne cakaju nejake drobne za pobyt v nemocnici - ale to je uz bocna poznamka.
@radios01 Pozrela som tú tabulku,ale zdá sa mi to dosť obmedzené.Napr.denné odšk.pri úraze? prečo od 15dňa,a do 15 dňa nič?A to vyplatenie ihneď pri úraze,ale nevidím tam nič ,keď je napr.len natrhnutie,natiahnutie,všetko len pretrhnutie a to je rozdiel pri úraze,potom asi nebudú plniť,keď dôjde len k natrhnutiu a nie pretrhnutiu.
neviem či to nevieš čítať...ak máš natiahnuté z dôvodu úrazu tak väčšinou platí riziko denne odškodné...ak máš pretrhnuté tak platí jednorázové bolestné + denné odškodné sa to dobre doplňa...ja nevidim nič zlé na tejto ponuke, za take peniaze...super
@zeriempizzu čakala som aj takúto poznámku, že načo potrebuješ radu, keď si to môžeš sama prečítať. Nebudem tu rozoberať čo mám v zmluve uvedené, chcela som len vedieť, či klienti poisťovne Axa majú aj takúto možnosť že si môžu pripoistiť riziko choroby a hospitalizácie. ok nechajme to tak.
@frapper možeš si nastaviť ako chceš, sama, žiadne dotazniky ani otázky o zdravotonom stave, poistka platna hneď, žiadne prijatie návrhov + novorodenci zdarma majú poistenie + ti vrátia za bezškodový priebeh poistné + pre študentov zľavy až do 26 rokov
máš tam všetko, choroby, úrazy, zlomeniny, popáleniny, denné odškodné, hospitalizácia, invalidita od 0,5% plnia, platí pre všetky typy úrazov + dvojnásobné plnenie pri dopravnej nehode + progresia 650%
k tomu + 20% zľava???? Online hneď platné....
Povedz mi to ti kde dajú?
Momentálne bezkonkurenčná ponuka na SVK
@radios01 Ak mate na mysli urazove poistenie, tak tam mozno vsetko bude, ale v akej kvalite a akych cenach tazko povedat. Ak ale mate na mysli vsetko z hladiska zivotneho rizikoveho poistenia, tak je to slabota. Cez 90% invalidit je z choroby a necelych 10% z urazu, inac povedane, dane poistenie nekryje viac ako 90% poistnych udalosti ktore maju pricinu ciastocnu, alebo trvalu invaliditu.
Na urazy vo vseobecnosti netreba skumat zdravotny stav, nakolko sa uraz moze stat nezavisle na veku a zdravotnom stave klienta. Ak tvrdite ze ide o bezkonkurencnu ponuku na trhu, tak by som rad videl s cim to bolo porovnavane (rizika, krytie, ceny).
@radios01 V tej ponuke som videla aj poistenie kritických chorôb,hovoríš,že sa neskúma zdr.stav ani v tomto prípade,t.znm.môže sa poistiť aj chorý.To ale potom musí byť vo VPP riadna výluka,o ktorej by klient nemusel vedieť a v prípade poist.udalosti myslím klient bude sklamaný,lebo neviem o takej poisťovni na Slovensku,ktorá neskúma stav zdr.v prípade kritic.chorôb.Ako hovorí michalmakovník,pri čistej úrazovke,keď aj je niečo v ZDR.dotazníku poisťovne to až tak neberú v úvahu,lebo je to náhodná udalosť,ale v prípade rizík myslím to potom táto poisťovňa má ošetrené cez VPP.To by som odporúčala ale riadne preštudovať,nie uzatvoriť cez mail a hotovo,cez reprezentanta a nech mi všetko ukáže vo VPP a vysvetlí,uzatvárať poistenie je pre reprezentanta veľká zodpovednosť a znalosť všetkého možného,aby klient bol spokojný aj po xxx rokoch nie len pri uzatvorení a to tým končí.Veď aj v ALLIANZ dostanete zľavu za počet pripoistení od 5-20%,podľa počtu,len veľa krát to reprezentant nedá,lebo jemu sa to odpočíta,preto hovorím,je rozdiel,s kým uzatvoríte zmluvu,takú máte cenu a je jedno či je to životné alebo neživotné poistenie.Možno je dobre sa poistiť cez odporúčanie známeho,keď je spokojný s reprezentantom,len veľakrát ľudia uzatvoria poistenie s človekom,ktorého možno prvý krát vidia a s odstupom času zistia,že je to celé zlé.
@juga je to asi 3r. stara poistka a my sme pripoistovali aj hospitalizaciu v pripade choroby, nakolko bol syn uz predtym 2x v nemocnici, tak pre istotu... Nie je to vela, ale potesi aj to... a platime okolo 18€ mesacne, ale uz vlani sa takato poistka nedala spravit (robili sme mladsiemu) a tomu to vychadza uz okolo 30€ platit mesacne ale som s nim aj ja pripoistena...
Ďakujem za info, veru to pomôže ak vam môžu preplatiť hospitalizácie, ak máte často choré dieťa, predpokladám ze ste si dali spravit poistku u dobrého známeho, ktorý dobre poradil. Aj mne bolo ponúknuté ze sa mozem pripoistit s mladšou dcérkou, ale odmietla som.
@michalmakovnik ja nie som poradca, porovnaval som s ponukami na trhu allianz, amslico, axa.
Vy ste sa sam zamotal vo svojich reciach, ze vraj slabota... Spytam sa takto. Aka je pravdepodobnost ze clovek sa stane invalidnym po chorobe? No minimalna, naopak aka je pravdepodobnost ze clovek zomrie po chorobe? urcite vecsia, preto na smrt ma odpodstatnenie vecsie. Kazdopadne mna smrt netrapi, mna trapi ked sa mi nieco stane a mi to nahradi moj prijem preto mam urazove uzatvorene. A to sa da zmenit kedykolvek kdezto rizikove sa zmenit lahko neda sa nechcem zabetonovat na 20 rokov ved to je samovrazda platit 20 rokov.
zavolaj si priamo do axy, kontakty máš na webe...