Dobry den,prosim viete mi povedat aku priblizne budem mat sumu na vyplate v marci??toto je paska za januar..od 9.2-24.2 som na PN..viete mi niekto orientacne vyratat??
rozhodne obdobie by mal byt ale rok 2023. teda ak nebola menena praca
Ak si robil aj minuly rok tak si vyrataj priemer vyplat v hrubom za poslednych 12 mesiacov delene poctom dni (kalendarnych) za tych 12 mesiacov, vysledok budes mat ako priemer platu na jeden den. A z toho 25% dostanes prve 3 dni a dalsie 55%. Vysledna suma ti bude vyplacana x poctom dni v mesiaci kedy marodis.
@pamag1805
Pravdepodobne ste štátny zamestnanec. Takže predchádzajúci výpočet sa na Vás nevzťahuje. V kolektívne zmluve sú uvedené podmienky pri vzniknu PN jednou z nich je aj to, že od prvého dňa vzniku PN denná výška náhrady príjmu je vo výške 75% denného vymeriavacieho základu a zároveň máte nárok na príplatok k náhrade príjmu vo výške rozdielu medzi funkčným platom po odpočítaní všetkých odvodov a preddavku na daň a poskytnutou náhradov.
@pamag1805 zo sociálnej poisťovne by vám mal prísť papier kde by ste mali mať napísané ,koľko dostanete za 1 deň a tak si potom viete vyrátať sumu. Lebo od 11teho dňa platí sociálna poisťovňa . Mne došiel papier od nich 12deň
A od zamestnávateľa je to prvé 3 dni 25 percent a potom 55 percent ☺️
@pamag1805