Plnenie poistného za byt - skúsenosti

13. dec 2024

Ahojte
Podarilo sa nám vytopit susedov, ale nevieme zistiť, odkiaľ u nás presakuje voda. Máme všetko suché. Preto si myslím, že asi budeme musieť volať nejakú havarijnú službu, ktorá zisti, čo sa deje. Bojím sa, že mi rozbijú celú kúpeľňu, mám tam murovaný sprchový kút a kúpeľňu sme prerábali pred 3 rokmi.
Prosím, máte s takýmto niečím skúsenosti? Ako je to potom s poistným plnením? Som v ČSOB, mám poistenú nehnuteľnosť,.domácnosť aj zodpovednosť za škodu.

lija22
13. dec 2024

Spravcu vasich bytov by som kontaktovala v prvom rade a teda okamzite. Ak daco tecie tak co s tym ine robit. Mne sa cosi pod sprchovym kutom davno stalo a vyburali asi dve obkladacky, fakt len nutny pristup, opravili a dali tam plastovy kryt aby bol pristup aj v buducnosti. Platila som za to. A co sa tyka poistky to som neriesila, aj ked sme vytopili aj boli vytopeni ale nevidim v tom problem. To vytopenie u nas tiez bolo vnutri, ze nikomu nevytiekla vana ci pracka, proste dake trubky praskli.

rachel36a
13. dec 2024

Škodu, ktorú ste vy spôsobili poisťovňa uhradi, ale nie to ze vám rozbiju kupelnu, aby sa našla závada...to uz nie je súčasťou poistného plnenia

simsalabim
13. dec 2024

A urcite to tecie od vas? Nas tak vytopil sused nie priamo nad nami, ale vedla toho nad nami. Nejako si to medzi panelmi naslo cestu….

mk1111111111
13. dec 2024

Najprv zistite, odkial to unika. Potom budete riesit dalej. Mozno to nejde od vas. A mozmo ide a tak, aj tak budete musiet zavadu odstranit, aj keby ste poistku nemali, nemozete podmacat suseda, lebo mate pred 3 rokmi prerabanu kupelku.

autor
13. dec 2024

@simsalabim nevieme, u nás je všetko suché a na chodbe sú vedľa seba len dva byty. Nechápeme to.

simsalabim
13. dec 2024

No a z toho druheho bytu to nemoze ist?

autor
13. dec 2024

@simsalabim lebo to je zatečené pod našou kúpeľňou. Všetko je možné, ale pochybujem, že to je od iných susedov. A vy ste vtedy ako zistili, odkiaľ zatekalo?

simsalabim
13. dec 2024

Sused nad nami vravel, ze od neho nie, vsetky rury suche ( vedel sa nasukat pod vanu). Ze nech skusime toho vedla neho - pred mesiacom prerabal kupelnu. Nam to tieklo do kupelne a spalne (susediace izby). Tak ten jeho sused zacal skumat a bolo to od neho. Vizualne to bolo ako by od nasho vrchneho suseda - sirilo sa to od hrany po celom plafone v kupelni a z nej smerom do spalne, no tak, ze to vyzeralo, ze to ide zo stredu vrchneho suseda kupelne. Snad rozumies 🙈