Platobná brána Barion

juraja57
17. nov 2024

Chcem len upozorniť na zlodejov a podvodníkov pri online platbe cez platobnú bránu Barion.
NEODPORÚČAM!!!
Zapamätali dáta z karty, tieto asi zneužívajú, platbu vám strhnú viac krát. Ďakujem.

beata_k
17. nov 2024

@juraja57 Ved napis o akeho obchodnika ide a nie platobnu branu.

maranco
17. nov 2024

@juraja57 na platby na internete používaj jednorázovú alebo virtuálnu kartu
nastav si nízke limity na internetové platby
neoprávnenú platbu môžeš reklamovať v banke cez chargeback

O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“,
https://www.zbk.sk/aktualita/neuspesnu-reklamac...

maranco
17. nov 2024

@juraja57 ešte je možné že si súhlasil s nejakým predplatným a teraz si to pravidelne strhávajú podľa zmluvných podmienok s ktorými si súhlasil
takže sa treba odhlásiť z predplatného

rozculena
17. nov 2024

je to normálna platobná brána,platila som cez to.

liz_lemon
17. nov 2024

to moze byt aj nejaky technicky problem, obrat sa na svoju banku

juraja57
autor
19. nov 2024

Ďakujem za radu, no najskôr treba reklamáciu u obchodnika, potom ísť cez banku. No mám dojem že v tomto prípade sa k obchodníkovi ani nedostanem. Ja som poznižoval limity..

juraja57
autor
19. nov 2024

Videl som veľa negatívnych recenzií, len treba vygugliť... Je jasné že si údaje z karty nechali, čo by nemalo byť. Našťastie to bolo len 5 eur, bolo to overenie km staršieho auta. Ale aj tak, je jedno koľko eur, dajte si pozor na túto BRÁNU...

rozculena
19. nov 2024

@juraja57 brána je v poriadku,podstatné je,u koho si cez to platil,a čo si tam zaklikol

juraja57
autor
20. nov 2024

Obchod bol: overenie km. sk
Už to ale neriešim. Myslím, že nič naviac som nezaklikol... Ďakujem

judiyth
21. nov 2024

@juraja57 áno je to tak, podvod idem vymeniť svoju kartu

rozculena
21. nov 2024

@judiyth ako sa ten podvod prejavil?

23kikinka23
21. nov 2024

Dobrý večer nie je problem v platobnej bráne ale v tej stránke , veľmi prefíkane to majú spravené , človek si ani nevšimne . Mne tiež tento mesiac stiahli druhu platbu ( tak isto overeniekilometrob.sk) . Človek si pri platbe ani nevšimne že sa upisuje na 3 mesačne členstvo . Členstvo som potom hneď zrušila lebo by mi stiahli aj v decembri . Písala som im aj email lebo som sa tiež zlakla a toto bola odpoved .

maranco
21. nov 2024

@23kikinka23 povinné sú druhé a tretie zaškrtávatko, stať sa členom klubu a platiť mesačne za ďalšie overovania je len voliteľná "služba" navyše, ktorú si sama dobrovoľne vyberieš
pre jedno overenia stačí zaplatiť len raz

maranco
21. nov 2024
23kikinka23
21. nov 2024

@maranco áno, hovorím stačí nepozornosť , mne dokonca postahovalo 15€ svet sa mi nezrútil, ale možno sa to stalo aj pani vyššie že si nevšimla tým som len chcela poukázať že to nie je chyba platobnej brány 😀

maranco
21. nov 2024

@23kikinka23 je dobré sa naučiť na platbu na internete používať jednorázovú kartu alebo virtuálne karty kde nastavíš nízky limit aj počas nepoužívania môžeš kartu zablokovať a odblokuješ až pred platbou
ak to tvoja banka nepodporuje zriaď si ich bezplatne cez Revolut, pošleš si tam okamžitú platbu a platíš kartami Revolut.
Tak ochrániš svoj hlavný účet aj hlavnú kartu aj v prípade, že naletíš na nejaký podvod.

Už keď máš zakúpené 3 detailné overovania na mesiac, ja by som to nenechal prepadnúť, ale aspoň dal inzerát, že ponúkam overenie vozidla za 5€. Pošlú ti na účet peniaze a ty im pošleš výsledok overenia.

23kikinka23
21. nov 2024

@maranco dobrý nápad , ďakujem