Pekný deň prajem. Dostala sa ku mne taka veta, zevraj za narodené dieťa do 1ho roka sa neplatí nič čo sa týka tých veci okolo domu, vývoz smeti atď...? Ak áno tak vyúčtovanie za dieťa bude až pri ďalšom ročnom platení alebo kľudne môže prísť aj po mimo..?
TKO sa platí od narodenia dieťaťa, alikvotne. Žiadne, že po roku. A čo iné okolo domu sa platí ešte ? Daň z nehnuteľnosti ? To predsa nezáleží od počtu osôb ale od metrov.
Platí sa od narodenia
poplatok za smeti od narodenia, treba ísť nahlásiť na miestne príslušný úrad, však ak má bábätko plienky toho odpadu je neúrekom...
My platime za nadobu podla objeme, nie podla poctu ludi
Hned ako sa narodila, do par dni nam prislo vypalne 😁 ved take plienky tvoria znacnu cast odpadu...
Na mestskom úrade hneď vedeli že nám pribudla osoba a od kedy
Platí sa od narodenia. Vieš koľko smeti je z tak malého bábätka? Plienky ....
@lucka_ke Netreba nič nahlasovať, výmer príde automaticky.
Platila som za dieťa smeti hneď ako sa narodilo. Je to logické. Najviac komunálu vyprodukovalo práve dieťa do jedného roka- plienky.
@zuzanockamt je to možné, že teraz už automaticky, ja som to nahlasovala pred 15 rokmi
Od narodenia malej platíme všetko +1 osoba. Inak dáva zmysel, že sa za bábo platí odvoz smetí, veď ich vyprodukuje najviac z celej domácnosti 😁 (myslím plienky).
U nas sa plati az od 6 rokov
My sme hneď nahlásili ako ďalšiu osobu v domácnosti, platí sa aspoň teda u nás od mesiaca narodenia
MY sme mali postihnutú dcérku a hned som ju nahlásila. Dieťa robí odpad odkedy sa narodí. Plienky. Ak TI na to prídu nebudeš platiť vznikne TI nedoplatok a skôr či neskôr to budeš musieť zaplatiť.
plati sa od narodenia mestky urad ma samozrejme hlasene ked pribudne dieta na pobyt
male doeta je praveze vekym produkovatelom odpadu
Plati sa podla toho ako obec rozhodla. Univerzalna odpoved neexistuje, vsetko mas uvedene vo VZN vasej obce, mesta, ktore byva dostupne na strankach obce. Treba ho precitat.
Male dieta a jeho plienky vyrobi viac odpadu ako dospelak.A ano plati sa okamzite od narodenia.
hned
u nás (Levoča) sa platí tiež od narodenia, keďže som dieťa nahlásila na mestskom úrade na matrike a vedľajšie dvere (smeti) som vynechala, lebo som myslela, že si to predsa spolu evidujú, tak mi naparili aj s pokutou. 😩
Však dieťa do 1 roka má viac smeti ako dospelý 🤣 tých plienok ... 🙈
@lucka_ke Ja ani pred 12timi, ani pred 3 rokmi nič. Sú predsa prepojení.
Ja teda latkujem - 0 vyhodenych plienok a nemám pocit,že by tvorilo toľko odpadu dieta.hold platiť sa musí,škoda že nebyvame na dedine, tiez by sme radi platili za kontajner.
Za psa si tiež platíme 40€/rok (ti na dome len 7€) a hovienka.si zbierame. dostaneme za to sacky-hura. Hold zas treba platiť.
Toto uzernictvo je prespikovane všade.
Samozrejme platime. Je najmensi ale vyprodukuje najviac odpadu.🙈 No co uz. Prat plienky sa mi nechce, tak platim.🤷♀️
@rastika môžem sa opýtať koľko bola pokuta? 🤦🏼♀️ 🙏
@veronikaszabova a prosím ťa za dieťa sa platí toľko isto ako za dospelého ? Čiže tých 70 eur na rok ? A to príde hneď že ten mesiac to musím ísť zaplatiť ?
@vincentovna naposledy u nás 5 eur
Smetie sa za dieta plati od mesiaca, kedy sa narodilo. A nie, ze nie.
Nam vzdy prisiel dodatocny vymer za dieta.