Ahojte.O chvilocku nastupujem na amtersku a platim uver za byt v ktorom nebyvam ani ja a ani on,ale odmieta predaj bytu,kym mu nevyplatim ciastku,ktoru vrazil do bytu...Co mam robit??ist s tym na sud,alebo..?
@lulu551 ak si spoludlznik, tak pre banku ste rovnoceny dlznici. Vlastnici bytu ste obaja? je to byvaly manzel, ci partner? Ak ste obaja spoluvlastnici bytu, treba dat na sud zalobu na rodelenie Podieloveho spoluvlastnictva (ak ste neboli manzelia) ak ste boli manzelia tak vysporiadanie BSM.
Ak ste neboli manzelia, tak mozes od neho ziadat polovicu z ciastky, ktoru si ty zaplatila na uver. Ak nastupis na MD, daj si zaroven ziadost na oslobodenie od sudnych poplatkov.
@macamac ved prave preto snim uz niesom,lebo som sice trosku neskoro zistila,ze kompletny teda nie je..mam pocit,ze to robi napriek ,aby ma natahoval,ale ja t uz musim riesit,lebo o chvilku nastupujem na matersku..nechcela som ho uznat ani za otca maleho,ale nech pekkne plati za vsetko....
@kveta ja som aj ochotna ho vyplatit,lenze urcite nie skor,kym predame ten byt,lenze on chce za kazdu cenu ,aby som ho vyplatzila skor,nez byt predame...som zuufala,lebo uz nato nemam nervy a nechcela som s tym ist na sud,kedze som tehotna a zbytocne stresy,ale zrejme to tak bude musiet byt alebo ja uz fakt neviem,ze co...:/
a on si to ako predstavuje? ze mu das polku z predaja a este prachy za rekonstrukciu? a to ako neva ze ty si splacala uver? a ako ste to mali s najmom? byvali ste v tom byte vobec?
cele zle. no ale to tak byva. ak si dvaja nedoriesia financie dopredu :(
@lulu551 tiež by som odporučila najprv sa porozprávať - ak má aspoň jednu normálnu bunku v hlave, tak mu docvakne... všeobecný postup je asi taký, že ak nebudeš splácať úver, obrátia sa naňho, ak ani on tak po 95 dňoch príde k splatneniu úveru - banka bude vymáhať doplatiť celý úver... to samozrejme nebude z čoho, takže prichádza exekútor a ten najjednoduchšie čo môže spraviť a asi aj spraví, zoberie byt a predá ho, z toho vyplatí banku, svoju odmenu a dovidenia... ani jeden z vás neuvidí prachy, ktoré ste doteraz zaplatili a nejaké prachy za rekonštrukciu vôbec nie...nehovoriac o tom, že obaja sa ocitnete v úverovom registri ako nespoľahliví a môžete zabudnúť na akýkoľvek úver či kreditku...
@nivi ja uz neviem,ako si to on predstavuje,kazdy druhy den meni svoje poziadavky..naposledy to bolo,ze ho mam vyplatit a po vyplateni sa zriekne spoluvlastnictva,lenze teraz zase s tym nesuhlasi,proste psychopat...mam s tym ist uz predsa na sud??akoby asi oni mohli o otm rozhodnut??:/
@lulu551 ty sa s nim rozhodne uz nebav, naco, robi ti naschval, ty teraz stresy nepotrebujes.... najdi dobreho pravnika, povedz co mas za poblem...,on urcite navrhne rozumny sposob ako riesit problem, vratane navstivenia tvojho expriatela..., nech mu to chlapcovi vysvetli...., a rovno nech pravnik mu da nejaku pisomnu dohodu ako sa to bude riesit..., ak nie nech sa to potom poda na sud....
ved nech si expriatel spocita o co pridete ak sa nedohodnete slusne, vratane nasledkov...
drzim palce k prijatelnej dohode
@luciahromadkova mas pravdu,ja uz ani nemam chut a sil sa s nim donekonecna natahovat,len preto,ze jeho bavi mi robit napriek...budem uz naozaj musiet zakrocit s tym pravnikom a snad sa podari nieco...ved on praveze akoby si neuvedomil,ze teraz este som mu ochotna aj dat istu ciastku,ale tak zeby suhlasil s predajom,lenze kym nebude suhlasit tak potom nedostane ani tolko,kolko som mu bola ochotna dat ja...aaach,preco vobec takito ludia musia byt??:(
@lulu551 na koho je písaný úver, kto je dlžník a kto spoludlžník, na koho je písaný byt?